allt-om-inget

Alla inlägg under augusti 2010

Av Sussi - 16 augusti 2010 08:15

  


Vilket väder lördagen bjöd på! Hela 29 grader varmt och solsken :)


  


Som tur var så blåste det nästan ingenting ute så vi kunde spänna upp

en pressenning som skyddade mot den otroligt varma solen. Man vill ju

inte att gästerna skulle få solsting ;)


    


Allra helst inte efter att dom kom med dom här fina presenterna. Det kändes nästan som om det var julafton :)

Jag tror nog vi hade besök av världens bästa gäster i lördags!!


  


Det här var den yngsta gästen och den äldsta var i 60 årsåldern men

han gör sig inte lika bra på bild som lille Elliot. Därav ingen bild på honom ;)


  


I den värmen vi hade så var den här fördrinken väldigt uppskattad. Det var nästan så man ville hälla drinken över sig i stället ;)

Några av gästerna satte faktiskt igång vattenslangen och gick fram och tillbaka i den svalkande vattenstrålen några gånger!


  


Men så äntligen var det dags..

Vi hade köpt kräftor från Fishermans Seafood. Helt okej för att vara billighetskräftor. Man är ingen finsmakare så för mig fungerar dom billiga

hur bra som helst..


  


Och självklart så måste ju kräftorna sköljas ner med något också. Det

vore ju så synd om dom skulle fastna i halsen liksom ;)

Stackars grannar säger jag, som fick lida igenom vårt skönsjungande ;)


  


Är det fest så är det.. Klart Doris ska vara med på Kräftskivan!

För kräftor, det älskar hon :)


  


I säng kom jag inte förrän vid 5 snåret på söndagsmorgonen. Men då hade jag först plockat bort och gjort snyggt på borden (jodå.. det fanns ett bord under alla flaskor, burkar och glas ;)) och i köket. Det finns inget värre än att komma upp på morgonen och det första man får ta tag i är sörjan och skräpet från dagen innan. Då gör jag det hellre på natten..

Söndagen var en riktigt lugn dag för dom 4 övernattningsgästerna och värdparet. Man blir allt bra seg efter att bara ha sovit ca 3½ timme men det var skönt att slippa vara bakis i alla fall :)

Sällskap hade vi fram till eftermiddagen innan gästerna var tvungna att bege sig hemåt igen. Normalt brukar sambon och jag vara så tråkiga att vi sätter oss framför tv:n och äter så det var riktigt trevligt att få sällskap till frukostbordet :)


ANNONS
Av Sussi - 14 augusti 2010 09:45

  


Nu önskar jag att jag kunnat skriva att jag gjort något roligt som att shoppa, varit och fikat hos någon eller haft gäster hit men inte då..

Hela gårdagen gick åt till att grovstäda! Man får sitt straff när man låtit det förfalla en hel sommar. Vädret har ju varit så fint att man inte alls

haft mer än max dammsugning i tankarna. Knappt det ens ;)

Det finns ju så mycket annat skoj att göra när solen skiner och det är varmt ute! Man kan ju alltid ha tofflor på sig inne ;)

Men att städa inne när det är 27 grader varmt och sol ute (28 grader inne) var ingen barnlek. SVETTIGT!

Det är nästan värre än ett träningspass ju!

När min snälla goa sambo kom hem från jobbet så säger han.. Jag har en belöning åt dig för att du är så duktig och städar så många timmar! Något som du tycker är jättegott! 

Åhhh ostbågar utbrister jag direkt, väldigt spontant :)

Med lite sårad min tittar han på mig och säger.. Nej, men något annat du tycker är jättegott!

Ooops ;)


  Men han har så rätt så.. Även den här älskar jag :)

Jag räknade ut att jag städade konstant i nästan 6 timmar igår så jag ansåg mig vara värd lite mer än polkachokladen..


  Nam Nam.. Lite ljus till så var kvällen räddad :)

Det var så skönt ute. Vi gick inte in förrän vid 22 tiden och då var det fortfarande ca 20 grader. Hur skönt som helst :)

 

  

 

Det blev inget rödvin för Doris. Hon fick hålla till godo med den här ytterst fina röda rosetten istället. Vips så var hon fredagsfin ;)

 

  

 

som vanligt var det endast nitlotter man kom hem med :( 

Så många lotter och inte en endaste krona i vinst! Undrar om det hade gjort någon skillnad om vi väntat med att skrapa dom till dan efter fredagen den 13:e? ;)


Nu måste jag lämna er några dagar igen. Hur ska ni klara er liksom ;)

Ikväll blir det kräftskiva och det är runt 16-19 personer som kommer. Vi kommer även ha övernattningsgäster så jag kommer ägna både lördagen och söndagen till att försöka vara en bra värdinna. Dessutom ska jag

hålla tummarna för att det inte är dåliga kräftor vi fått i år. Ibland blir

man väldigt dålig dan efter av dom.

Joho.. Det är visst kräftorna det beror på!! ;)

 

  


ANNONS
Av Sussi - 13 augusti 2010 09:15  


Under gårdagens frukost sattes ribban för hela torsdagen! Rötmånaden borde väl vara över nu och det var flera dagar kvar på bäst före datumet, ändå hade brödet börjat mögla!

Det värsta är att jag inte upptäcke att brödet hade gröna prickar förrän jag skulle hugga in på den andra frukostmackan. Nu vet ju jag med att det inte är farligt på något sätt men usch så äckligt!!!

När jag undersöker dom andra brödskivorna i påsen så är inte alla mögliga så förhoppningsvis är den jag fick i mig mögelfri. Jag väljer att intala mig det i alla fall men i soporna hamnade alla brödskivor oavsett..


Jag är en sån som inte gärna tar med mig pantflaskorna när jag åker och handlar. Det värsta är att sambon är likadan.. 

Men igår bestämde jag mig för att göra slag i saken och ta med mig några påsar. Jag skulle ju ändå in till stan för att handla kräftor och annat gottigt till på lördag. När man ser att det finns julmustflaskor i ena påsen så förstår ni nog hur ofta vi brukar panta ;)

Men först.. Innan jag lastade bakluckan full med kassar så är det ju bra

att låsa ytterdörren. Och för att låsa ytterdörren så är det ju bra att ha en nyckel!! När jag går på promenad på morgonen så brukar jag bara ta med mig just ytterdörrsnyckeln. När jag kom tillbaka igen så låste jag upp med den sen var den spårlöst försvunnen. Jag letar och letar.. till slut hittar jag den i Doris koppellåda i hatthyllan? Så äntligen kom jag i väg.. Först skulle jag åka förbi ÖoB för lite förnödenheter. När jag sen kommer till Gränby Centrum så går jag först en repa för att titta lite. Det tycker jag nog att jag kunde få unna mig efter den morgonen ;)


  


Den här gången var det bara några armband som tilltalade mig :)

Jag bestämmer mig för att gå och handla mat. När jag står och ska betala inser jag att jag glömt att panta flaskorna innan!!

Är huvudet dumt får kroppen lida.. ;)

Det var bara att ställa in kassarna med kylvaror i bilen i 26 graders värme och sol och springa in fort och panta. Jag vägrar att ha dom med mig hem igen när jag väl fått arslet ur och tagit med mig dom!


  


Så istället för att sponsra maten så gick pengarna till det här..

Än har vi inte skrapat dom så vem vet.. Vi kanske är miljonärer fast jag inte vet om det än bara! Fast med tanke på hur gårdagen gått hitiills så kanske jag inte ska ha för höga förväntningar!? ;)


  


Jag blev lite mindre glad över att mina fynd som jag inhandlade på ÖoB beslöt sig för att ramla ur mitt grepp och hamna rätt på min laptop när jag skulle visa sambon vad jag köpt.. Som om han skulle bry sig!!?

Om vad jag köpt alltså.. Inte att dom ramlade över laptopen ;)


  


Tänk att en anteckningsbok kan göra så mycket skada..

Varje gång jag ska skriva bokstaven T nu (och helt plötsligt så innehåller varenda ord ett T) får jag trycka för kung och fosterland.

Dessutom går det inte att få tillbaka den till att ligga platt utan den lutar som en skidbacke!  

Ja Ja.. Det går ju fortfarande att skriva T i alla fall..

Om jag vrider och vänder lite på det så kan jag nog få det till att bli sambons fel.. Ja..så måste det ju vara! För jag kan ju inte skylla på att det var fredagen den 13 heller för det är ju idag. Jag tror nog jag ska sitta helt still hela dan idag för säkerhetsskull ;)


  


Av Sussi - 12 augusti 2010 09:30

  


Äntligen så bjöd vädret på målarväder. Som jag har längtat efter att få

det gjort. Till och med solen kom fram för att göra min målningsonsdag skönare. Det tackar vi allra ödmjukast för ;)


  


Innan vi valde färg så tog vi hem 4 färgprover på olika gråa nyanser.

Den vi valde blev vi lite tveksamma till först när vi väl började måla (tyckte den kanske blev lite för mörk) men nu känner jag att vi valt helt rätt.


  


Som vanligt så förstår ju inte Doris att det inte är lek jag sysslar med

när jag jobbar. Varje gång jag klev ner från stegen, vilket man gör

massvis med gånger när man målar reser hon sig och tror att man ska sparka bollen.

Varje gång!!

Visst gav jag med mig några gånger och gjorde som hon ville. Men oftast var jag fokuserad på att få jobbet gjort.

För tid tog det..

6 timmar senare så var det klart. Fast det var inte utan att det kändes efteråt i ryggen, axeln och undersidan av ena foten faktiskt ;)


  


Nu har vi två ganska korta väggdelar kvar att renovera. Vi får väl se om

vi hinner båda innan kylan kommer..?


  


Som alla hårt arbetande yrkesmän.. ehh Yrkeskvinnor? Äsch, jag gör det enkelt för mig! yrkespersoner har man rätt till en belöning för väl utfört arbete. Jag valde att ta min till matlagningen. Jädrans så gott det var

med en kall öl efter ett hårt arbetspass och en dag i solen. Nästa målningsprojekt är garaget. Bäst att skynda på det lite så man får ännu

en kall belöningsöl ;)


  
  

Av Sussi - 11 augusti 2010 09:30

  


Min sambo har hemska arbetstider. Varje söndag så jobbar han natt och tisdagar-fredagar går han upp 2:40 på morgonen..

Ehhh morgon förresten.. Snarare mer åt natthållet!

Normalt burkar jag ha gått och nattat långt innan han går upp så ni kan ju gissa hur snopen sambon blev när han klev upp 2:40 igår morse (natt) och där satt jag i soffan pigg som bara den med laptopen i knät! För första och jag kan tänka mig även sista gången fick han sällskap till frukosten. Fast jag vet inte om han tyckte det var så rogivande med en babblande Sussi bredvid sig när han var nyvaken :)

Och inte sov jag bort hela dagen för det inte. Kl 8:20 studsade jag upp ur sängen (okej då, soffan!) efter ca 3 timmars sömn och begav mig ut på en betydligt mindre blöt morgonprommis. 


    


    


Det har hänt en hel del på bara två dagar. Det var så skönt att slippa pluffsa runt i gummistövlar. Inget mer regn har det kommit sen vi fick översvämmningen och idag är det riktigt vackert väder (målarväder :)). Jag tror nog lördagens gäster är mer än glada att slippa vada i vatten för att komma till festbordet ;)


  


Efter frukosten igår och lite datatid så sprack molnen upp som på beställning precis när jag var klar. Ut snabbt som bara den för att dimpa ner rumpan i en solstol. En hel halvtimmes solsken hann jag få innan molnen beslöt sig för att ta över igen. På den lilla tiden hann batterierna laddas upp lite. Ork fick jag i alla fall.. Eller orken kanske berodde på den otroligt goda maxhamburgaren jag åt (diet? Vilken diet?? ;)) men eftersom jag fortfarande inte kunde måla så satte jag igång med annat nyttogöra. Det var ett tag sen nu det grovstädades i köket så det pysslade jag med igårkväll. Vilken skillnad det är nu när skåpluckorna ser vita ut igen och det är betydlgt rymligare i skåpen! Jobbigt som bara den var det men helt underbart skönt nu när det är gjort! :)


  Av Sussi - 10 augusti 2010 08:15

     


Den här synen mötte mig när jag klev ur sängen igår morse.Det fullkomligt öste ner! Sambon hade jobbat natt så han låg och sussade så fint när Herr Åska kom på besök. Ingen respekt alls hade han att vissa kanske låg och sov ;)


  


Snäll som man är tog man frivilligt morgonprommisen. Jag klädde på mig regnstället och gummistövlar och begav mig ut men bara några sekunder

in på promenaden slutade det helt regna!

Vilket hån.. Här hade man kämpat på sig massa kläder och gick och svettades så kom det inget mer regn på hela den promenaden!!

Det var knappt gummistövlarna var blöta när jag kom hem igen ;)


Mamma ringde på förmiddagen och ville mötas för att handla lite inne i stan. När det gäller att gå i affärer så tackar jag aldrig nej ;)


  


Hmm.. Det såg lite mörkt ut när jag åkte hemifrån..

Men inte tänkte jag mer på det när jag kom in till stan. Då tog shoppingen överhanden ganska fort ;)


  


Nu kan sambon köpa massvis med blommor till mig som jag kan ställa i dom här fina vaserna jag köpte ;)


  


Dekorationen till kräftskivan vi ska ha på lördag fick jag inhandlat också men oj vad dyrt det blev.. Dom vet vad dom kan betalt för! Oftast köper

ju folk ändå! Fast när kräfthattarna åker på sen så kommer det nog vara värt varenda krona ;)


När jag kom hem igen några timmar senare så var det den här synen som mötte mig. Vädergudarna har nog aldrig hört talas om ordet lagom!?


  


  


Jag kan säga att jag blev rätt så chockad för i stan (ca 2 mil från oss) hade det inte alls regnat lika mycket. Det var bara till och ta av sig skor och dra upp byxorna och hoppa i när man skulle ur bilen..


  


Regnmätaren var full. Över 50 mm damp ner på några timmar bara.

Tyvärr så hade det kommit in några cm vatten i garaget också. Det är första gången vi haft sån kraftig översvämmning så vattnet tagit sig in där. Nu får vi hoppas det sjunker undan fort annars finns det väl risk att man får taxeringsvärdet ändrat till strandtomt ;)

Behöver jag ens säga att det inte blev något målat igår heller? ;)Men lite glädje i eländet fick jag när jag skulle gå in och vattna min Änglatrumpet. För nu ger jag med mig.. Det är en Änglatrumpet!

Kolla bara.. KNOPPAR :)

Hela 4 sycken har jag hittat och jag hoppas det ska komma fler..

Sambons glädje kanske inte var lika stor då jag ropade på honom med ett barns iver (det var nästan så jag hoppade på stället;)) för att visa dom fina knopparna jag precis upptäckt hihi

Så från och med igår står trädgårdsmästare inskrivet i mitt CV också ;)

Av Sussi - 9 augusti 2010 08:30

  


Grått, trist och molnigt väder dominerade även söndagen. Mina planer på att måla garaget gick upp i rök igen eftersom panelen fortfarande var lite blöt efter lördagskvällens kraftiga regn och åskskurar..


  


Ta da..

Tänk så mycket som kan bli gjort fast man sitter inne och trynar i soffan och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar ;)

Nu är den lång väggen på baksidan helt klar. Det enda som ska göras nu är att vi (hmm.. ja, eller sambon) ska kapa panelen nertill sen är det bara att måla (men det ska faktiskt jag göra).. Det skulle vara så kul om vi kunde få den nypanelade väggen klar tills kräftskivan på lördag!


  


Det är inte var dag man unnar sig sånt här till frukost..

Eftersom vädret var som det var så bestämde vi oss för att slänga på en film till också. Den här gången såg vi Love Happens..


  


Handling:

 

Burke Ryan fullkomligt vadar fram i framgång! Han har skrivit en självhjälpsbok om hur man övervinner sorg och nu håller han fullsatta föredrag över hela landet. Men när han möter den spontana floristen Eloise inser han att han själv inte lever upp helt till bokens instruktioner... Plötsligt är den han som behöver hjälp för att hjälpa sig själv!


Filmen var inte på något sätt dålig. Den handlade om att leva som man lär (både i sorg och glädje) och det var dessutom en gullig liten kärlekshistoria med. Precis så som jag brukar vilja ha dom. Jag är en sån som normalt gråter nästan till allt, vare sig dom är glada eller ledsna men inte en enda tår föll till den här filmen..


Om jag ska sammafatta dagen så inser jag att det inte blivit mycket gjort inte. Jag har gjort varma mackor, hängt tvätt, tittat på film, surfat och varit ute och ojat mig över att vädret var så dåligt att jag inte kan måla! Tyvärr ser det inte mycket bättre ut idag! :(

Ja.. Okej då. Jag och Doris var faktiskt på en skogspromenad på kvällen men i övrigt satt nog arslet i soffan nästan hela dan/kvällen ;) 


  


Av Sussi - 8 augusti 2010 09:15

  


Egentligen var det tänkt att en kompis som var barnvakt skulle komma ut och hjälpa mig att måla garaget igår men vädrets makter tyckte inte riktigt så. Molnen var gråa och det duggade till och från hela dan så det blev en fika istället, vilket gick precis lika bra om du frågar mig :)    


Doris var så nöjd att den här lilla killen ingick i fikasällskapet. Hon har det så otroligt tråkigt när vi renoverar så mycket som vi gör..


  


Hennes favoritboll är en pipboll. Jag behöver inte berätta hur irriterande det ljudet är va? Men man har ju inte hjärta att ta den i från henne!

Vi får helt enkelt stå ut ;)


  


Nämen kolla!!

Här har ni en som inte bara latar sig ;)

Efter fikasällskapet begett sig hemåt så satte jag igång. Nu är nästan hela baksidan tvättad och klar för målning. Fast idag blir det nog inget för hela gårdagskvällen öste det ner.

När vi skulle gå och lägga dig åskade det till och med.. Jättemysigt eftersom den höll sig på lagomt avstånd ;)


  


Så här såg man ut på ryggen när hustvättningen var klar.

Här hade jag ändå skakat av mig dom flesta..

Vi är inte bara invaderade av getingar för tillfället utan även av flygmyror! Jag kan nog medge att det inte var det smartaste att sätta på sig en vit tröja. Det var inte bara hela husväggen som var full av flygmyror utan även jag. Det var ett helsike att försöka få dom av sig när man skulle in.. 


  


Men belöningen gick inte av för hackor..

Vin och tända ljus :)

Sämre kan man helt klart ha det på en lördagskväll ;)


Jag gav mig dessutom på att improvisera ihop en fiskgratäng på nästan

noll ingredienser. Jag hade en torskfilé som jag skar i ca 1 cm skivor och

la i en smord ungnsform sen rörde jag ihop en milda mat 4%, lite sweet chilisås, lite senap, salt peppar och chilikrydda som jag hällde över fisken. Jag rev lite ost som jag la över fisken och sen in i ugnen på 225 grader

i ca 30 min..


  


Till fisken kokade jag grönsaker och potatis. Riktig smalmat (ost räknas tydligen inte just på lördagar ) Så då kunde man ju ta sig ett extra glas vin istället ;)


  


När man improviserar så är det inte alltid det smakar bra. Jag var lite orolig att sambon skulle spotta ut det igen hihi

Men nej då. Allt gick i och dessutom fick jag beröm! :)

Synd bara att det inte gör mig till en mer ivrig kock. För mig är matlagning mer ett nödvändigt ont än något som är riktigt kul..


Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se