allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 24 juli 2010

En aaaaningens negativt!!

Av Sussi - 24 juli 2010 09:45

  


På gårdagens morgonpromenad stötte vi på Doris ärkefiende nr 1 (en tax som heter Ida). Jag gjorde en miss mitt i tumultet av att hålla en vilt skällande och dragandes Doris som resulterade i att hon kunde slita sig

och springa fram med full fart mot Ida. Fast Ida är en tuff liten tax och försvarade sig bra dom 2 sekundrarna det tog för mig att få kontroll på kopplet igen. När jag drog Doris ifrån Ida lyckades jag skada mig. Jag fick ett stort köttsår längst ner på långfingret och några mindre brännsår.

Tänk att man hinner få så många skador på några få sekunder!? Och inte kan jag skylla på någon annan än mig själv heller direkt. Men som tur var läker alla sår förr eller senare och inga hundar blev skadade..

Jag ska bespara er en bild på såret. Det är ingen vacker syn men jag kan bjuda på sambons fina inlindning ;)


  


Inte nog med hundbråkssoppan..

Dessutom såg jag på UPS hemsida när jag sökte vart min dator var att

den utsatts för ett undantag. Jag ringde och kollade och det visade sig

att en ynka bokstav i adressen var fel. Dom på supporten på Acer hade skrivit ett h istället för ett k. Alltså kommer inte jag få min dator förrän

på måndag istället för i torsdags som det var planerat. Det var liksom en sån dag igår då allt gick lite galet.


Vädret var inte mycket att skryta med heller..

När man varit bortskämd med temperaturer på 26-33 grader en längre tid känns 20 grader, lite blåst och molnigt som rena istiden. Så det fick bli en innedag! Hade man varit smart så hade man passat på att städa men det är ju liksom inget skoj så jag satte på en film istället ;)

Jag såg "The new daughter" med Kevin Costner


  


Handling:


En ensamstående pappa flyttar med sina två barn till landsbygen i South Carolina. Där börjar hans dotter uppvisa ett allt mer konstigt beteende.

Om man säger så här.. Jag är väldigt glad att jag tittade på den när det var ljust och mitt på dan. Den var lite småläskig. Jag satt och röck till

vid ett flertal tillfällen även fast jag sänkt ljudet ganska mycket.

Men slutet ville man ändå se ;)


  Det två sekunder långa slagsmålet Doris hamnade i måste ha tagit på krafterna. Inte ens aktiveringskonen med godis kunde få henne att

piggna till mer än i några minuter innan hon la sig och sov igen..

Det är inte ofta alla tre medlemmarna i familjen prickar in en dålig dag samtidigt men så var det igårkväll..


  


Fast det är ju inget lite ljus, chips, vin och ännu en film kunde fixa ;)

Ja ni läste rätt.. Jag åt chips igår och gott var det :)

Nyttighetstänket fick vila till idag istället! Eller förresten.. till på söndag!

För ikväll ska jag på tjejmiddag och jag kan tänka mig att det slinker ner ett och annat onyttigt då med ;)

 
ANNONS
 
Znogge

Znogge

24 juli 2010 10:18

Incidenter med hundar går oftast på två röda! Senast fick jag ett bett i handen men det var en ren olyckshändelse. En dam hade inte koll på sitt flexikoppel så det trasslade in sig i vårt vanliga. Två främmande hanhundar fast nos mot nos...

Hoppas din hand snart är bättre!

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
camilla

camilla

24 juli 2010 10:32

Aj,då...stackars liten hand.
Gud så mysigt med så mycket ljus.
Jag tror att jag känner igen dom långa ljusstakarna.
Jag tror att jag har likadana :)
Hoppas att du får en trevlig tjejkväll i kväll.
Sv: Närvös??? Jag är inte farlig...bara man är vanlig ;)
Att vi ska träffas är ju bara OM du vill.
Jag tycker det skulle bara vara roligt.
Om du vill kan jag skriva ner mitt mobilnummer som ett meddelande på FB,så kan du sms:a eller ringa mig....OM du ska till stan då.
Ha en toppen dag!
Kram!

http://cammo69.blogspot.com

 
maria

maria

24 juli 2010 10:54

Skönt att det inte blev värre med slagsmålet ändå...Kunde ju gått hur illa som helst.
Hoppas du får en bättre dag idag och kul ikväll :)

Kram kram

http://www.forsnetblogg.se/Maria

 
Xecute

Xecute

24 juli 2010 10:58

är uppväxt med hundar - och av alla är det en tax jag minns som hetsigast! Liten men ettrig, heter det ju... ;-))) Japp, den bet mig. De är visserligen små, men mucka inte med en tax...

http://xecute.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

24 juli 2010 11:12

AJ :/

filmen lät spännande, kanske få se den en dag :) funderar på hyra film ikväll och bara glömma dagen..är med lite negativ idag! :/

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
lillisl

lillisl

24 juli 2010 11:57

Skönt att inte slagsmålet blev värre, har ju kunnat gått riktigt illa. Hoppas att du snart blir bättre i handen. Hoppas att eran tjejmiddag blir trevlig med god mat och dryck
ha det bäst vännen
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Gilla

Gilla

24 juli 2010 11:59

Tur ändå, att Doris inte är så stor, för om det hade varit Noack, så hade jag inte kunnat hålla honom alls utan att trilla på näsan själv. Därför släpper jag honom, när han vill iväg. Men han bryr sej inte om andra hundar, utan står mest och glor på dom. Men kommer det en i familjen, så gäller det!!!!!

Svar: Du är nog alldeles för ung att känna till både Doris Day och Mario Lansa. De var populärast på 50 och 60-talen.

Jag är nog lite hemligt musikalisk i alla fall.

Jag gissar väl att Hemtex har samma reor överallt.

Till och med för ankorna gäller det: Man tager vad man haver, som Kajsa Varg sa.

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.com

 
Molly

Molly

24 juli 2010 12:11

Jag veet, när vi stannade för paus på väg hem igår i Mariestad höll vi på att frysa ihjäl, 14 gr!!! Det kan gå väldigt fort med starka hundar, min mamma bröt revbenet när hennes salucki drog iväg efter en katt! Kram!

http://mollysmix.blogspot.com

 
Sussa

Sussa

24 juli 2010 12:21

Det kan verkligen gå illa med hund - med eller utan koppel. En kompis till mig höll sin hund i koppel och stod o pratade med mig. Sambon kom med våra hundar o hennes vill fram o hälsa. Hon fick skitont i handleden o 3 dar senare konstaterades att den var bruten :-(
Ett ryck ... o mina hundar var orsaken. Då skäms man lite kan jag säga!

O jag tänker gnälla på vårt väder; JÄVLA SKITVÄDER :-((

Hoppas du får en trevlig tjejmiddag - o varför skulle den inte bli det? ;-)

http://sussasvovvar.blogspot.com

 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

24 juli 2010 12:50

Jag gillar detta väder, helt perfekt om man vill jobba med hundarna utan att behöva ta med sej en tunna vatten förresten gränsar det ju till djurplågeri att träna i 32 gradig värme.
Olycksfall i arbeter ja vem har inte varit med om det, hoppas det blödde riktigt ordentligt så det renade sej självt hundmunnar är ju inte dom renaste platserna.
I kväll blir det en skål godis och rullen Snabba Cash, Jacob har läst boken och gillade den.
Ha en skön kväll med tjejerna/Kram

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

24 juli 2010 12:56

Tur att det inte gick mer illa i det lilla slagsmålet. Mycket fin lindning av gubben din :-) Ha en supertrevlig kväll, kram

http://tysonochganget.blogspot.com

 
soffie

soffie

24 juli 2010 13:05

men ajaj va ont ,usch va jobbigt!
Å tack för filmtips,
vi tänkte kolla in Wallander i kväll har de 2 sista att se ,
härlig bild på en trött Doris,
kram

http://www.soffie69.blogg.se

 
Glimz

Glimz

24 juli 2010 13:09

Mega AJ! Tur du har alla lemmar kvar. Som du säger, det går så fort! Måste ju bara få berömma dig. Du är riktigt duktig på att stålsätta dig mot alla dessa matfällor, det är inte lätt vill jag lova. Men du fixar det galant! Ta nu hand om dig & såret på allra bästa sätt. Tänk på att din sambo måste skämma bort dig MASSOR nu när en olycka hänt *ler*

Jag hävdar bestämt att du har en: Flikrabarber i krukan *asg* Hoppas nu att jag har RÄTT för en gångs skull, för jag har haft fel förr :D :D

Kramizen

http://ninz.bloggagratis.se

 
N I L M A

N I L M A

24 juli 2010 13:22

Ajdå, det lät ingen vidare ju :/

Sv: Jaa, nackontet har gått över i alla fall! Hur går det med nerven?

http://www.nilma.se

 
av irja

av irja

24 juli 2010 14:52

Kära Sussi !!!
Doris kännde på sig din oro, när ni träffa på Taxsen ettrig,,,den lilla hunden är rädd för eran stora Doris, det är därför den beter sig på detta sättet,,,,Doris ville nog bara skrämma taxen etter...LER....Det är ju tur att du har en egen sjukvårdare,,Såna brännsår är verkligen onda,men läker fort.... Jag vill inte heller se läskiga filmer på kvällen,det är bra om jag överhuvud kan se dom....Lite snacks måste man ju unna sig....HA en trevlig tjejkväll i afton....va mysigt med ljus om kvällen, vi har inte så mörkt ännu .....
Som du ser hade vi långvägagäster hos os i veckan..SYSTER Margit och Lasse.....

DET du har i krukan är en SQUECH och ingen ting annat....HA det bäst vånnen....KRAM IA


http://40-talisten.bloggplatsen.se

 
Ama de casa

Ama de casa

24 juli 2010 14:52

Tur du fick tillbaka kontrollen så snabbt, men synd att du brände dig på kopplet... Hoppas det läker fort!

Här hade dom lovat åska idag och jag såg riktigt fram emot det. Men än så länge skiner solen. Fast det är ju inte för sent än ;-)

http://amacasa.wordpress.com

 
diana

diana

24 juli 2010 15:35

Då får vi hoppas att idag blir bättre.

http://www.metrobloggen.se/diana

 
Nett

Nett

24 juli 2010 16:29

Vad mysigt det såg ut med alla ljus på kvällen där, den filmen är riktigt bra fast jag såg den i mörkret jag ;) Kram

http://www.enkoppkaffe.se

 
AnnrE.

AnnrE.

24 juli 2010 16:48

Orkar inte skriva så mycket just nu, men pga. just SJUKDOMSTILLSTÅNDET kan jag INTE sålla bland alla intryck och all info jag får UTAN ALLT BLIR EN ENDA RÖRA!!!! Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
AnnrE.

AnnrE.

24 juli 2010 17:00

Hoppas att det inte tör alltför ont!!!/ Har för övrigt också talat om (inte bara för dig) att jag upplever världen annorlunda och tolkar intrycken fel så länge jag är sjuk. För även om du INTE skrivit det eller det kan min hjärna förvränga så jag upplever det så i alla fall.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Veiken

Veiken

24 juli 2010 17:31

Var nu ruskigt noga med att kolla ditt sår och om du börjar må konstigt! Jag läste en artikel och blev lite nojig! Ha det gott!

http://veiken.wordpress.com

 
wiper

wiper

24 juli 2010 19:29

vilken otur du haft i dag. Ja du när olyckan är framme så kan det gå fort. Det verkar inte vara sånt som behöver sys så jag hoppas det läker snabbt för dig. Bandageringen såg ju bra ut. Tråkigt med datan också. I dag har det varit ruggigt kallt och regnigt här enbart 15 grader. Jag kan inte påminna mig om att jag sett den filmen så tack för tipset.

Bilden på Doris helt utslagen är så otroligt bra, den kan du skicka in till en fototävling ;)

Ha det toppen på tjejmiddagen och njut av allt gott för du ser så smal ut på dina bilder.

kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
charlotte

charlotte

24 juli 2010 20:48

går ju inte att köra nyttighetstänk på sommaren heller... du har en dvd iaf även om datorn låter vänta på sig...

http://kloppan.wordpress.com

 
cecce

cecce

24 juli 2010 21:44

Nämen oj...vilken otur. Usch...det låter inget vidare. Kanske ändå tur att det inte slutade ändå värre. Dessa hundar:-)

Tycker gott du kan unna dej lite godsaker till tjejmiddagen. Du har varit så duktig tycker jag.

Kramar

http://www.ceccesblogg.blogg.se

 
ansepanse

ansepanse

24 juli 2010 22:04

stackars dig, hoppas det inte gör alltför ont
vi hade runt 19 grader idag, en utmärkt temperatar för långpromenad, den filmen måste jag se, gillar Kevin Costner
kramar

http://kinaguld.blogg.se

 
Mia systeryster

Mia systeryster

24 juli 2010 22:41

Näe, vilken dag, jobbigt med två hundar som inte gillar varandra. Min mops har en riktig fiende här på gatan, sånt är jobbigt!! Hoppas du får koppla av på tjejmiddagen!!Kram

http://www.systerystersdagbok.blogg.se

 
vivi

vivi

25 juli 2010 00:06

Hmmm undrar om man kan göra en "drulle" försäkring på sig själv...kanske du skulle behöva ;)
Ush stackare, ha nu koll på såret för sådana där sår brukar vara segläkta :( speciellt i Juli/Augusti så ta hand om dig nu !!

Ohhhh ...skopunkten rockar ;) jag köpte två par till mig sist och ett par till pojken vi är mycket nöjda båda två ;)

Hoppas nu att hundarna är lite mindre "på hugget" nästa gång, det kanske blidde lite skraja att de faktiskt kom så nära denna gång :)

Kram

http://www.missvivis.se

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

25 juli 2010 01:15

Men din stackare, var du tvungen att bli skadad också? Inte nog med det heller, oturen tycks vara på din sida. Tråkigt med datorn men hoppas den kommer till rätta snart. Idag måste ni väl ha fått regn också? Här har det regnat hela dagen (vi struntade i det och njöt i skogen ändå). Filmen låter som något jag skulle kunna gilla. Vad mysigt det är med alla ljusen! Hoppas du haft en bra kväll.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se