allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 21 juli 2010

Dom borde utrotas!

Av Sussi - 21 juli 2010 09:45

  


Min lilla "nya" (köpte den i januari i år) bärbara dator gick ju sönder förra veckan. Helt plötsligt fanns det ingen hårddisk och den vägrade att starta! Jag skickade in datorn till Acer servicesupport i Tyskland i torsdags eftermiddag. I går fick jag ett sms från Acer om att min dator var färdig att skickas tillbaka till mig! Så inom några dagar har jag min dator hemma igen! Helt otroligt!!

Här har man hört historier om att det tagit månader innan vissa fått sina datorer lagade. Det här gick ju undan måste jag säga :)
Nu är ju bara frågan om dom bytt hårddisk eller om den gick att laga?? 


Gårdagens schema bestod av jobb och jobb..

Efter lite frukost och datortid var det bara att slänga på sig arbetshandskarna och bege sig ut till kofoten.. 



  


Jag har upptäckt att den gamla panelen inte river sig sjäv, vilket annars hade varit väääldigt praktiskt och skönt!

Nej då.. här var man tvungen att göra det själv!! ;)

Doris hade lite svårt att förstå att jag inte alls sysslade med någon skojig lek när jag svettades, rev och slet med panelen. För henne ser det tydligen skitkul ut. Hon står och gnäller lite bakom en med bollen i munnen med sin gulliga lekblick brännandes i ryggen..

Så jag tog till det här knepet så hade hon att göra en stund ;)


      


  


Leta hundgodis brukar alltid fungera som tidsfördriv ;)


  


Dagens arbetspass var att få ner panelen mellan dörr och dörr. Men ju längre upp och in mot hörnet jag kom med rivandet så irriterade jag tydligen några getingar. Antagligen måste dom ha något bo i närheten?

Jag vet inte om jag har berättat om min rädsla för getingar?

Eller jag vet inte om man kan kalla det för rädsla, kanske mer för panik ;)

Kommer en tillräckligt nära så springer jag vilt viftandes därifrån! Gärna skrikande också för vem vet.. den kanske har öron och blir rädd??

Mitt rationella tänkande försvinner liksom ;)

Det var så läskigt med ena getingen.. den skulle bara ta sig in genom flugnätet i dörren jag stod och tröck bakom. Jag försökte hålla igen det medans den ettriga äckliga getingen försökte leta sig in. Efter flera minuter insåg jag att den inte tänkte ge upp så jag tog mod till mig och stängde igen dörren när den tog sig bakåt lite för att ta ny sats. Äntligen i säkerhet.. ;)


  


Sen fick jag stå och kolla på renoveringen innifrån istället ett tag ;)

Men ni ser ju att jag hann en bra bit i alla fall innan den enorma getingen (minst en jumbojet stor den också) jagade in mig!

Det roliga var bara att det stod en burk radar precis bredvid mig där jag satt och kämpade för att getingen inte skulle ta sig in. Den hade det ju varit en väldigt bra idé att använda!

Som sagt var.. mitt rationella tänkande *poff* borta ;)


  


Nu är landet skördat!

Det här var allt jag fick ihop. Några tappra grönsaker hade trotsat värmen och torkan (morötterna kämpar fortfarande) och växt till sig litegrann i alla fall. Inte skulle väl dom få gå till spillo så gårdagens middag fick bli en enkel sommarsallad :)


  


Man tager vad man haver..


Salladen från landet

Ärtorna från landet

Gurka

Vattenmelon

Äpple

Rödlök

Ost

Korv

Rhode Island dressing


 
 
N I L M A

N I L M A

21 juli 2010 11:01

Vad härligt att det gick så snabbt! Det gjorde det för mig också i januari när jag var tvungen att skicka iväg min :D Hoppas den funkar som den ska nu då!

http://www.nilma.se

 
lillisl

lillisl

21 juli 2010 11:18

Här jobbas det av bara sjutton. Vad skönt att det gick så snabbt med datorn, får hoppas att det kommer att funka bra. Tycker oxå att getingar borde utrotas gillar dom inte alls och är livrädd för dom.Så härlig salladen ser ut
Ha en bra dag
Kram på dig

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Glimz

Glimz

21 juli 2010 11:22

Har full förståelse & står bakom dig till 100%! Det finns ett sätt för mig att vinna ett maraton & det är att bussa ett gäng getingar efter mig, då lär jag röra på min arma gamla kropp *asg* Springa kommer jag definitivt göra, det är ett som är säkert!

Sv; Synd bara att underbart är kort! Nästan så att man skall kliva av & gå över bron, för att sedan knalla tillbaka. Varning! Man får inte lida av svindel *s* En hemsk tanke for igenom min arma hjärna på hemvägen, tänk om bro helvetet brakar ihop?! Så får man inte tänka! Jag fick ett litet extra pirr i kroppen, lite thriller känsla *fniss*

Kramizen

http://ninz.bloggagratis.se

 
Znogge

Znogge

21 juli 2010 12:34

Va, har ni inte självrivande panel? Det var illa ;-) Desto bättre att datorn kom så snabbt. Jag har hört andra historier...

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Pem

Pem

21 juli 2010 12:35

Nä du, getingar e ingenting å leka med de håller jag med om! Usch ja, varför kan inte dom utrotas?!
Salladen ser ju riktigt god ut jö.....smaskigt smarrigt!!!!

http://pem26.myshowroom.se

 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

21 juli 2010 13:14

Jag gillar ju inte getingar, har ont i flera dagar när jag blivit stungen + att det blir rött och svullet.Haha när jag tänker efter hoppar jag nog också kråka när dom ska på mej, Radar det var bra att du påminde mej den är slut här.
Salladen ser ju jätteläcker ut och att leta godis ligger högt upp på topplistan här också.
Ha det bra i hettan/Kram

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

21 juli 2010 13:52

Vilka jäkla getingar komma och störa när du jobbar. De är otäcka och brukar ibland bli mer irriterade när man viftar med armarna... fast jag hatar bromsarna ännu mer för de är jäkliga i år och attackerar vilt. Tricket med godis på gräsmattan är toppen, brukar göra det när vi är ute och går om det är något de inte skall bry sig om, toppen :-) ha en härlig dag, kram

http://tysonochganget.blogspot.com

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

21 juli 2010 16:16

Vad duktig du är som jobba och sliter när du är klar så få du gärna fortsätta här:)

Skönt att du kan sysselsätta Doris lite medans du jobbar.
Getingar är inte roliga det tycker inte jag heller. Men det är tur att de finns.
Salladen ser super god ut.

Ha en skön dag kjamen

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
diana

diana

21 juli 2010 16:33

Jag tycker att det är det minsta man kan begära av panel. Den borde absolut vara självrivande :)

http://www.metrobloggen.se/diana

 
Johanna

Johanna

21 juli 2010 16:41

oh vad skönt att få tillbaka sin dator så snabbt.... :) hoppas de gjort något bara och inte satt hopplöstfall haha

tack så mycket :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Nett

Nett

21 juli 2010 17:44

Flytten är nu gjord, jag har haft ett jättearbete och har fortfarande det kvar. Vilken go sallad du fixat till ser jag. *mums* Toppen att det gick så snabbt med datorn. Kram

http://www.enkoppkaffe.se

 
camilla

camilla

21 juli 2010 18:14

Vilka idioter som kommer och stör dig i ditt arbete ;)
Fast å andra sidan kanske dom ville dig väl.
Dom kanske ville att du skulle sluta att jobba ;)
Jobba ja...Gudarna ska veta vad jag har jobbat idag ;)
Om vad... får du läsa om i morgon ;)
Ha det bäst!
Kram!

http://cammo69.blogspot.com

 
AnnE.

AnnE.

21 juli 2010 18:22

Du kan ju ha tur faktiskt (och varför inte?!) så att din bärbara dator är helt okej och klar att använda igen. Men januari är ju ändå HYFSAT nytt måste jag då säga. Du minns väl allt strul jag hade med min kombinerade DVD och Video. När DVD-delen gick sönder kunde de inte laga den. Men en ny, men en modell senare men annars likadan "hittades" i Säter. Då visade det sig att det var något strul med Video-delen men den gick att laga. Men jag köpte ändå en ny sedan med DVD och hårrdisk. Jag behövde förut inte betala något för den som ersatte den första./Nä, getingar är inte så kul, bara att fota, t.ex på en blomma men jag har blivit stucken i alla fall ett par gånger, en gång på cykel och trodde jag skulle cykla omkull (i en backe nära ett jobb jag hade men goda vänner bodde nära så jag "togs om hand" där en stund. En annan gång var tidigare, som barnn och getingen var under ett ruttet äpple. Äpplet såg inte ruttet ut från den sidan jag såg./Pappa hade ringt igår när jag var ute och jag ringde upp. Jag håller med om att det var slarvigt av tjejen att glömma att beställa bläckpatronerna. Men jag hade ett annat ärende idag och de kommer tydligen imorgon. Men jag har skickat något till mamma och som pappa har berättat har kommit idag, men jag har också en present hon önskat sig och som jag räknar med att kunna ge henne på fredag. Så hon får då något både före och efter födelsedagen. Vi kommer nog i så fall att åka till ett ställe några km. från föräldrarnas hus vid en sjö. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Veiken

Veiken

21 juli 2010 19:58

Shit! Getingar kan skrämma slag på den djärvaste. Kolla om ni har något dolt getingbo i huset. Ring i så fall Anticimex. Brukar ingå hemförsäkringen. Sonen hade ett getingbo i sitt hus, men nu är det borta tack och lov! Dom bygger fort som satan dom små äcklen! Kram

http://veiken.wordpress.com

 
Gilla

Gilla

21 juli 2010 21:45

Så överlycklig du kan vara, som fick tillbaka datorn så snabbt. Jag har ju skickat iväg kameran för genomgång och hoppas alltså, att jag får samma tur som du.

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.com

 
cecce

cecce

21 juli 2010 21:49

Vet du vad??
Jag har också fullkomlig panik vad gäller getingar. Skriker och galer som en idiot om jag har en geting inom fem meters radie. Äckliga djur.
Huva! Fattar inte vad de gör för nytta:-)
Skönt att jag inte är ensam:-)

Kramar!!

http://www.ceccesblogg.blogg.se

 
ansepanse

ansepanse

21 juli 2010 22:51

vad bra att du får laptopen tillbaka så snabbt
kramar

http://kinaguld.blogg.se

 
charlotte

charlotte

21 juli 2010 22:52

jag hade också ¨panikartad rädsla för geingar tills jag bröt nyckelbenet!!
fräsch sallad,gott med eget grönt

http://kloppan.wordpress.com

 
helga

helga

21 juli 2010 23:40

Skönt att datorn blivit klar så fort!!! Snt kan ju ta tid som sagt. Vi hr också en del getingar vid stugan. Inte så kul... men vi sprutar radar för fullt där bylan sitter.

God sallad du gjorde...

http://www.helga1.bloggplatsen.se

 
SOFFIE

SOFFIE

21 juli 2010 23:55

va skönt att din dator kommer så snan´bbt,
usch jag ha´tar verkligen getingar!blä vad gör det om man utrotar dem?

http://www.soffie69.blogg.se

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

22 juli 2010 00:06

Getingarnas krig! Som du kanske kommer ihåg så är jag lika förtjust i sattygen också. Nu skriker jag inte direkt men nog viftar jag som en tokig. Usch jag avskyr dem! Förra året hade vi ett bo på balkongen, inte så kul. Du hann iaf med en hel del på huset innan du blev inschasad. Radarn kunde ju varit bra att använda *S*. Skönt att Doris fick lite hjärngympa när matte inte hade tid med så viktiga saker som att leka.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

22 juli 2010 00:06

Jo just det, skönt att det gick så fort med datorn, hoppas gamla hårddisken är ok.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
camilla

camilla

22 juli 2010 07:46

God morgon!
Jag är hemma nu och jag överlevde! :)
Men du verkar sova än ;)
Kram på dig!

http://cammo69.blogspot.com

 
Lena

Lena

22 juli 2010 08:24

Salladen såg härligt ut....

http://klarabella.bloggplatsen.se

 
Ama de casa

Ama de casa

22 juli 2010 16:48

Vilken fin skörd :-)

http://amacasa.wordpress.com

 
Petra

Petra

22 juli 2010 21:19

Vilken tur med datorn. Min Acer gick sönder några veckor efter att garantin gått ut men som tur var har jag duktiga kollegor som kan hjälpa till.

http://aileenonisse.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards