allt-om-inget

Alla inlägg under juni 2010

Av Sussi - 20 juni 2010 10:15

     


Vädret var helt okej igår (inget regn) så att börja måla stod på schemat.. Samtidigt som jag började med det så tog sambon tag i renoveringen på baksidan. Nu var det ett tag sen som han kunde köra igång där eftersom vädret varit som det varit senaste veckan..


  


Jag orkade inte allt för mycket tyvärr. Det är jobbigare än vad man tror. Idag ska jag på´t igen. Men jag måste säga att färgen är lite mörkare än vad vi trodde. Nu finns det två alternativ..

Antingen köper vi någon nyans ljusare tills vi målar andra lagret eller så sätter vi dit vita knutar för att ljusa upp huset! Men att ha vita knutar betyder ju att sambon fått som han vill. Jag ville ju från början ha svarta knutar men men den mörka färgen blir det nog lite väl mörrkt..

Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig ;)


  


Det här med renovering kan göras på olika sätt!

Bl a kan en pressenning användas till olika syften. Liggunderlag fungerar också jättebra! Hon ser ju riktigt avslappnad ut ;)  


  Gissa vem som la ner bollen där!?? (nej det var inte jag!! ;))

Bara för att det finns ett hål och att bollen får plats så är ju inte det

skäl nog att lägga den där. Vad hon kämpade för att försöka få upp den..

Där har vi en som har tålamod i alla fall!! ;)


Igår kväll var det dags för den sedvanliga tjejmiddagen..


  


Kvällens klädsel fick bli en linneklänning köpt på Vero Moda. Halsbandet

och armbandet har jag beställt från Blå vinge Webbutik (länk finns i min länklista om du är nyfiken vad mer som finns att köpa där).

Lite förvånad blev jag när sambon erbjöd sig att lämna och hämta mig.

Ett sånt erbjudande tackar man inte nej till.. ;)

Maten hann jag inte ens ta någon bild på, glupsk som man är!

Tanken slog mig inte ens förrän jag hade ätit över hälften på tallriken.

Omrörd mat ser liksom inte lika god ut att fota ;)


  


Som vanligt när vi har våra tjejmiddagar så spelar vi sällskapsspel.

"Med andra ord" har blivit vårt paradspel. Gud så kul det är! Att jag dessutom var med i vinnarlaget gör det ju inte mindre roligt precis ;)


  


Den här gången spelade vi även "Så ska det låta". Även här var jag med

i vinnarlaget. Helt klart måste det ju vara min förtjänst att det blev vinst på vinst!! Eller hur!!?? ;)

Men trisslotterna vinner man inget på minsann!

Dom andra skrapade ihop några kronor här och där men jag köpte två nitlotter den här gången också. Så typiskt. Det hjälpte alltså inte ens att jag köpte lotterna i Stockholm! Det är ju bara att hoppas att när det väl blir en vinst för mig så blir det en stor en.

Det sista som lämnar en är ju trots allt hoppet.. ;)
ANNONS
Av Sussi - 19 juni 2010 06:45

     


Nu när vi äntligen kommit överrens om vilken färg vi skulle ha på huset så började det regna när det var dags att börja måla! Det var så tråikgt eftersom en kompis skulle komma och hjälpa mig att måla igår. Men inte deppade vi ihop för det inte utan vi begav oss ner på stan istället..

Det var perfekt shoppingväder ;)


  


Hittade dessa två linnen på Cubus.

På sommaren ska det vara mycket färg.. Nu ska jag bara jobba på solbrännan så man inte ser blek ut i dom bara..

Vänta här nu.. måste man inte ha sol för det?? ;)


  


Teförrådet fylldes på också.

Hallon & lakritsteét smakade jag igårkväll. Mycket gott :)

När vi åkte från stan och var på väg ut till oss för att grilla så sprack molntäcket upp och kvällen blev riktigt solig och fin. Perfekt tajming ;)


  


Man skulle ju kunna tro att det var fler än tre personer som skulle äta middag hemma hos oss igår. Rester blev det gott om kvar så sambon behöver inte bekymra sig vad han ska äta medans jag åker iväg på tjejmiddagen ikväll.

Maddo.. den här gången kom jag ihåg trisslotterna alldeles själv ;)


  


Det är klart att lilla Doris fick lite också. Majskolv är gottigt!

Köttet hon fick innan hann jag inte ens ta kort på när hon åt.

Svisch så var det slut. Ibland undrar man om hon ens hinner tugga! ;)


  


När tiden är knapp så finns det bra alternativ att köpa om man ändå vill göra det lite speciellt och bjuda på efterrätt. Den här kladdkakan var riktigt god. Väldigt kladdig, precis som jag vill ha den :)

Men en sak kan jag lova.. Jädrans så mätt jag blev!!

Man lär sig tydligen aldrig att inte ta det där lilla extra. Det var ju gott ju. Hallelulja för byxor med resår!! ;)


  


Det blev ju som sagt var ingen målning igår så idag får man fatta penseln och klättra upp på stegen och börja färglägga huset. I alla fall fram till ikväll då jag lägger målarutrustningen åt sidan och beger mig till en kompis för god mat och mycket skratt med tjejgänget. Hoppas nu bara att trisslotterna ger bra vinst den här gången. Kanske till och med jag kan få skrapa fram en vinst på någon av mina lotter..??

Någon gång ska väl vara den första.. ;)

ANNONS
Av Sussi - 18 juni 2010 07:30

  


Efter ett tags övervägande var de det här jag slängde på mig innan jag stack för att träffa mamma och syster igår.

Vädret var kanon så man behövde inte ha så tjocka kläder på sig :)


  


Väl framme vid vårt mål såg jag att dom hade satt dit en räls (den har säkert suttit där hur länge som helst..) som man kunde åka nån sorts vagn rätt över den stora runda bollen.. 

Jag försökte lura upp mamma som är livrädd för höjder he he

Det gick inget vidare. Vi blev kvar på marken ;)


  


   


Det var här jag spenderade över 2 timmar igårkväll :)


  


Och vi var inte ensamma!!

Det tog ett tag innan min höjdrädda mamma vande sig vid utsikten hihi

Enligt mig var det perfekta platser..


   


Spänningen är olidlig ;)


  


Hoppsan Hoppsan.. Dans, sång och underhållning blev det här.. :)


   

Nämen där är han ju!! :)


  


Och där är han ju igen..Man såg rätt så bra från där vi satt. Synd bara att min digitalkamera hade gått sönder. Jag fick helt enkelt lov att klara mig med mobilen. Därav den lite sämre kvalité på bildern. Många blev jättesuddiga.. Det var då sjutton att han inte kunde stå stilla när man skulle fota hihi


  


Det var fullt ös på gubben ;)

Börjar du ledsna på alla bilder nu?? (tänker du JA nu finns det ett kryss uppe i högra hörnet du kan klicka på ;))

Inte..?

Nejmen då tar vi väl några till då.. ;)


  Även om jag kanske inte var hans största fan så var det ändå över hälften av låtarna jag kände igen. Fast han körde tyvärr inte min favoritlåt!

Jag saknade Motown song.. :(

Men i övrigt var det en upplevelse. Många bra solon med både saxofon, trummor, fiol och gitarr. Helt klart sevärt!

Jag tror nog mammsen blev nöjd med presenten :)

     

Av Sussi - 17 juni 2010 08:00

  


I eftermiddag åker vi till storstaden för att äntligen få spendera presenten mamma fick av syster och mig när hon fyllde år i april.

Globen here we come.. ;)

Tyvärr har min kamera gått sönder så jag har bara min mobil att knäppa med men jag ska försöka få till några bra kort så även ni får se :)


Gårdagen blev en solig och fin dag :)

Jag hade bestämt mig för att alg&mögeltvätta klart garaget så det också blir färdigt för målning. Men det visade sig vara lite svårare än vad jag trodde att få det gjort. Sambon hade fått med sig nyckeln till garaget (där allt står) till jobbet så jag fick hitta på något annat istället..

Hmm.. vad skulle jag hitta på då tro??


  


Stackars mig som var tvungen att nöja mig med andrahandsvalet!! ;) 


Jag skrev i mitt förra inlägg att färgvalet till huset var klart.. 

Men nej då.. igår började vi tvivla så vi har tagit hem en 4:e färg för provmålning. Fast det är fortfarande bara 3 vi väljer mellan.


  
Den  översta (3 översta plankorna) var alldeles för ljus så den fick gå bort. I dag ska sambon iväg och köpa färg för tillåter vädret så ska det börja målas i morgon. Nu är vi inte klara än med tilläggsisoleringen och panelningen av hela huset (hälften kvar) men vi beslöt oss för att börja måla det som är färdigt och så målar vi lite pö om pö vartefter det blir klart sen. Det känns inte lika jobbigt då än om man har hela huset och alla småhus på tomten att måla på en gång!

Så nu har vi bestämt oss igen.. Färgen längst ner till höger (fyra nedersta plankorna) får det bli. Den är nog lite mer lik den mellangrå vi var ute efter från början. Vi hinner säkert ändra oss en gång till innan sambon kommit till färgaffären i eftermiddag ;)


 


Jag tittade till jordgubbsplantorna. Det ser ut att bli massvis med goda gubbar i år. Vad jag längtar tills dom mognar så man får ta sig en tallrik med jordgubbar och glass. Solvarma ska dom vara förstås ;)


Som vanligt när det inte hänt så mycket tar man till blommor!

Det funkar alltid ;)


      


  


Som naturen är nu är jag vääääldigt glad att jag har en tomt. På våren och sommaren är det underbart att bo på landet..


  


Dom här oranga liljorna är också en av mina favoriter. Nu snart börjar dom också blomma :)

Dom blåa nedanför har jag ingen aning vad är för nåt.

Nej Ama.. det är ingen Lavendel!! ;)
Av Sussi - 16 juni 2010 08:45

  


Efter att ha gått och gått igår mellan tatueringsställena, gick vi lite till

(har fått en blåsa på tåssingen). Nu har jag äntligen beslutat vem som ska få äran att göra min tatuering. Uppsalatattoo får det bli :)

Nu har jag mejlat och gett förslag på tid för uppritning av dom blommorna jag vill göra. Det får bli liljor och körsbärsblommor (mina blommor kommer bli gråa och turkosa). Det känns rätt skönt nu när man äntligen satt bollen i rullning! Förhoppningsvis har dom en tid inom en månad i alla fall.

För det var ju det där med tålamodet ;)


På vägen hem skulle ju jag handla eftersom sambon så fint glömde matlappen kvar på komihågklämman (trots lappen med pil och allt ;)).

Den här gången gick det inte lika bra att gå in på Gränby Centrum utan

att smita in på lite andra affärer. Fast den här gången var det ju

faktiskt sambons fel. Annars hade jag ju inte ens åkt in där..

Så där ja.. vad mycket trevligare och bättre det kändes nu när man

hade någon att skylla på ;)


  Fast nu var det länge sen..

Man kan ju inte kalla sig ljusberonde utan att handla några ljus eller ljustillbehör. Det är liksom lite falsk marknadsföring ;)


Även lite kläder hittade jag.


   


Byxorna var en lite tjockare leggingsvariant men det bästa med dom var att det fanns både fickor och knäppning i midjan.

Dom kändes lite mer som riktiga byxor :)

Klänningen kunde jag inte motstå. Den blir nog fin att ha på sig på midsommarafton. Hoppas nu bara vädret tillåter det.. 


  


Nu har dom två gråa färgerna fått tillökning och blivit tre..


  


Den gråa nyansen längst ut till höger är den färg som kommer pryda vårt hus om ett tag! Men den stora frågan kvarstår.. vita eller svarta hörn och fönsterfoder??


För tillfället sitter jag och tittar ut på det här..


    


Förutsättningarna finns ju att det kommer bli en underbar dag :) 

  Sommar Sommar Sooommmar    

Av Sussi - 15 juni 2010 08:00

  


Hur går det i våran lilla mattkamp då??

Sambon vill ju som sagt var försöka fräscha till den efter mitt kaffespill

och jag vill ju köpa en ny!


  


Jodå.. än så länge ligger den kvar ute!!

Jag har faktiskt lagt mig i lite och flyttat den upp på lilla trädelen så

den får lite luft underifrån så att den inte möglar..


  


Fast vad tror ni.. Kanske inte så fräsch längre va?? ;)

Jag är då säker att jag inte vill ha in den något mer i alla fall..

Än så länge har jag hört vissa medgivanden från sambon om att hans försök kanske inte var det allra bästa. Jag har en stark känsla av att

jag snart kommer ha en ny matta härhemma ;)


  


Fast den har ju en viss funktion i alla fall. Doris har en ny utkiksplats ;)


Jag tyckte först det var så kul och gulligt att ha en igelkott här på

tomten. Den tanken är inte lika skoj längre..


  


Nu har den gjort hushörnet till sin personliga toalett. Nog för att skit

ska vara bra för växter men jag hade uppskattat om den gjorde sina

behov någon annanstans. Den mökar ju nästan ur sig samma mängd

som Doris (okej då, kanske en liten överdrift men..). Här blir det inget

mer matande inte. När den förstår hur snåla vi blivit kanske den flyttar

in hos grannarna istället.


När man ska få sin andra hälft att uppmärksamma någonting man vill att han ska ha med sig så gäller det ju att vara tydlig!! ;)


  


För min del ser det här väääldigt tydligt ut.. eller??

Så hur kommer det sig då att det första man ser på morgonen är att allt hänger kvar precis som jag lämnade det?

Jag antar att det är jag som ska handla idag alltså.. ;) Idag ska jag iväg med en kompis och kolla upp möjligheten att tatuera

in den här på armen..


Ja eller inte just den här.. jag vill ju byta ut blommorna lite och anpassa den bättre efter armen. Det kan ju vara lite knivigt att få den att täcka den jag vill ha övertatuerad. Förhoppningsvis kanske man har tur att få hjälp med det redan nu och en tid om inte allt för länge.

Hoppas Hoppas :)


  

Av Sussi - 14 juni 2010 09:00

  


Det såg lite ostadigt ut när vi gick ut för att påbörja gårdagens jobb.


  


Tvätta huset stod på schemat..

Efter ungefär 10 min började det regna och efter det fick vi stå i regn

och jobba tills det som hunnit blivit panelat var färdigtvättat (ungefär halva huset). Det tog sin lilla tid kan jag meddela..

Jag var väldigt glad att jag inte hade haft spray i håret för det är inget mysigt att få det rinnande ner i ögonen precis. Hela jag var dyngsur..

Inte ville jag ta nya regnstället heller. Jag vill ju inte få det förstört!

Hur var det man sa.. Det finns inget dåligt väder..??

Den som hittade på det uttrycket skulle jag vilja ta mig ett snack med ;)

Doris därmemot var lite smartare..


  


Så fort det första regnet började falla så gick hon in och la sig!


Nu är i alla fall en del av huset klart för målning.

Jaha.. måste man ha färg också!!?


  Dom färgerna vi valde ut för provmålning föll väl inte någon av oss direkt i smaken. Den mörka var lite för mörk och den ljusa var lite för ljus.

Precis mittemellan vill vi ha. Så tillbaka till färgaffären alltså för att hämta provburk nr 3.


Igår fick jag sällskap på mitt zumbapass..

Nej, det var inte Doris som skakade loss tillsammans med mig utan

husse-Sambo. Han blev lite nyfiken han med att testa.

Två osmidiga själar på samma plats. Det var ju tur att golvet höll!! ;)

Jag tänkte att det var okej att han provade med mig trots att jag sa att jag inte ville att någon skulle se mig. För han kan ju inte skratta åt mig när han ser ännu fånigare ut själv.. Taktik vettu ;)

Även fast han tyckte det var svårt (vem gör inte det förresten..?) så var han inte allt för anti men känner jag min kära sambo rätt så kommer jag säkerligen få fira resternade Zumbatillställningar ensam ;)

Jag fick ett litet önskemål av ama de casa om att lägga ut en film på mig själv när jag Zumbar. Men.. såg du inte att det var jag som stod till höger i videon i förra inlägget?? ;)Av Sussi - 13 juni 2010 09:00

  


Jag min klant skulle ställa ner sambons äggkopp på vardagsrumsbordet igår morse då jag fastnade på skeden till hans kaffekopp. Allt kaffe rinner ut över bordet och ner på mattan! Vi har en beige matta eller rättare sagt, vi hade.. Den är inte så beige längre efter jag varit i farten. Doris har också så snällt hjälpt till med att skita ner den ;)

Sambon kom på den briljanta ideén att vi skulle spola av mattan med högtryckstvätten. Det gick ganska bra tyckte han..

Sen tyckte han det var en bra idé att den skulle få ligga kvar ute och torka efter att jag skjutsat honom till kompisen för lite mat och poker..Nu när han är hemma igen så tyckte han nog inte den idén var allt för smart. Jag går inte ut i spöregn för att flytta på mattan!!

Allra helst inte när jag helst av allt bara vill köpa en ny!

Jag hade pratat om att göra det ett bra tag så jag hade lite huvudbry att försöka övertyga sambon om att jag inte hade spillt ut kaffet med flit hihi

Nu skiner visserligen solen men mattan har legat ute sen igår eftermiddag. Hela kvällen och mestandels av natten regnade det! Medans jag lite lägligt tittade åt andra hållet (vilken matta??) hoppas jag att den inte är så fräsch längre så jag får stifta bekantskap med en ny fin istället ;)
Jag passade på att testa Zumba fitness medans sambon inte var hemma igår. Jag har varit nyfiken på den träningsformen länge nu. Första gången vill man verkligen inte ha någon som står och fnissar åt en när man ser ut som en flodhäst. Men gissa om Doris tittade konstigt på mig när jag stod och flaxade med armar och ben för att försöka hinna med. Det var en riktigt rolig. Fort som bara den gick det och jag kommer behöva mycket mer träning innan ben och armar kommer överrens ;)

Svettig som sjutton blev man också. Efter träningspasset gick jag på en 40 min promenad med Doris. Så duktig och nöjd kände jag mig så undrar varför i hela fridens namn man sabbade alltihopa med att sätta i sig dajmglass och ostbågar på kvällen!!?

Nu måste jag ju dansa i dag igen ju. Fast så kul som det här var så förvånar det mig inte om jag kör flera gånger i veckan. Det är skoj att få skaka loss rumpan ibland. Bara ingen tittar vill säga ;)

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se