allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 30 juni 2010

Värmerekord

Av Sussi - 30 juni 2010 08:45

   


Senaste veckan har vi varit bortskämda med sol och härlig värme. Idag däremot dominerar molnen så det får nog allt bli en "vara inne och städa dag". Efteråt ska jag nog belöna mig med en film ;)

Igår var det den varmaste dagen hittills med 29 härliga soliga och sommriga grader! Det var lite taskig planering av mig att boka in ett tandläkarbesök på dan när vädret var så här underbart fint.

Tänk att jag inte kunde ha tänkt på det för en månad sen ;)

Nu var det äntligen sista gången på min rotfyllning.

Den här gången skulle tanden byggas upp med ny fyllning.

Det gjorde ont kan jag säga..

Inte att lägga dit nya fyllningen utan när han tog bort den provisoriska. Någon bedövning såg man inte röken av heller. Han frågade inte ens om jag ville ha någon utan han började bara borra och spänna runt tanden ändå. När han väl var klar så hade tjomojen han spände runt tanden fastnat! Både tandläkaren och tandsköterskan slet och drog. Men den satt som berg. Till sist fick dom bort den tillsammans med halva tandköttet och några liter blod!! Det kändes så i alla fall ;)

Förra gången jag var där så frågade jag hur mycket nästa (det vill säga det här) besök skulle kosta..

Fick svaret att fyllningen skulle gå på 1400 kr men nu när jag väl stod där med visakortet i högsta hugg så kostade det bara 755 kr!!?

Härligt.. Nu har tydligen tandläkaren också börjat med sommarrea :)

Inte mig emot. Jag klagar inte!! Det finns betydligt skojigare saker jag kan spendera dom pengarna på!

Han kanske drog av för sveda och värk ;)  


   


Gårdagens kvällsgodis :)      

Nu är jag inne på dag 3 på min "bikinidiet".

Nu börjar hungern lägga sig lite..

Jag har märkt att jordgubbar fungerar jättebra att stilla sockersuget med. För sockersug det har jag kan jag säga! Det är lite pinsamt att erkänna men tanken att äta socker direkt ur sockerskålen har slagit mig ;)

Men jag kämpar på. Det ska bara gå den här gången..


  


 
ANNONS
 
camilla

camilla

30 juni 2010 08:58

Oj...sommar rea hos tandläkaren...inte dumt.
Då tjänade du att du gick dit ;)
29 grader???
Vi hade 19 grader :(
Lycka till med din bikinidiet!
Kram på dig!

http://cammo69.blogspot.com

 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

30 juni 2010 10:04

I bland när jag sitter i stolen börjar jag undra vad fan händer om hon borrar mej i tungan eller kinden, otäckt är det för man har nada kontroll på vad dom gör.
Jag bävar för värmen +33 grader är minst 10 för mycket och då är det inte roligt längre varken för oss eller jyckarna.Jag är också inne på tredje dagen och sockersuget är helt borta, känner mej som en ny människa hihi.
Ha det bra i värmen/Kram

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

30 juni 2010 10:18

Det var lite skilland på priserna men inte ska man klaga när det är åt rätt håll :-) Tyckte ditt kvällsgodis såg riktigt mumisigt ut. Kommer du bara över det värsta sockersuget så kommer det bli mycket lättare, kämpa på. Kram

http://tysonochganget.blogspot.com

 
Carina

Carina

30 juni 2010 10:21

haha ja din sambo vet vad du behöver, det blir väl lugnast så eller?? ;-) Skönt när de förstår vad vi behöver hihi. Ja nu är det bara torsdag och fredag sen jäklar ska det slappas i 3 veckor :-)

http://tysonochganget.blogspot.com

 
wiper

wiper

30 juni 2010 10:29

Här regnar det för fullt just nu och det behövs för det har varit många soliga torra dagar. Vad jobbigt du har med din rotfyllning. Skönt att det snart är klart. Att han inte frågade om du ville ha bedövning var botten. Ja du han drog nog av för sveda och värk :D för han förstod att han gjort fel. Det var i alla fall berättat med glimten i ögat ;)

Tack för tipset om jordgubbarna då skall jag ha såna hemma. Jag är inne på dag 2 och kryper på väggarna på kvällen :D men vi kämpar på du och jag men jag får hålla på ett tag längre.

Ha en fin dag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
frikadellen

frikadellen

30 juni 2010 10:49

hur taskig planering är det inte att som undertecknad råka planeralite heltidsjobb när sommaren fräser på med 29 underbara grader?

http://frikadellen.blogg.se

 
ansepanse

ansepanse

30 juni 2010 11:30

sockersuget ger med sig, jag lovar dig, efter att ha varit diabetiker i så många år kommer jag inte ens ihåg hur till exempel choklad smakar, choklad som jag verkligen älskade innan jag inte längre kunde äta det
SV: dotter nr 3 står just i faggorna att flytta och då blir det lite närmare mig som tur är
kramar

http://www.kinaguld.blogg.se

 
Sanna

Sanna

30 juni 2010 11:37

Det är dyrt hos tandläkaren men samtidigt kan jag tycka att det som de gör är underbart när det är över. Det är ju i alla fall en uns att kunna gå och kontrollera sina tänder och slippa värk om man får det eller en tand som går av som de lagar upp. Min nya tandkläkare har heller inga problem med att betala när man är helt klar endera på plats eller via interneträkning. Suverän service i det långa loppet.

Tänk vad du kommer att le nu till alla och envar och glöm inte Doris också! haha

Kramis på dig!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Nett

Nett

30 juni 2010 12:05

Härligt med sommarrea hos tandläkaren, det skulle de ha året runt ;) Bra med molniga dagar med, så man kan hinna ikapp med hushållsarbetet. Kram

http://www.metroblogen.se/nett

 
Pem26

Pem26

30 juni 2010 12:43

Sveda å värk.....jo jag tackar jag! Hoppas sommarrean håller i sig tills på månda, då ska båda maken å jag till tandläkaren för vanlig kontroll......huvaligen! De e ju inget direkt roligt vistelse. Fast de e klart, kom just å tänka på att båda maken å jag har ju en sådandäringa tandläkarförsäkring där de mesta ingår. Vi betalar 45 kr/mån i ett och ett halvt år å de ska täcka för i stort sett allt som görs hos dom/besök. Inte för att jag hoppas på att han ska hittat nått x-tra precis men lite valuta för pengarna vill man ju ha! *asg* Närå, den dagen kommer la den oxå antar jag!
Sv: Tack för detta, jag ska kolla upp om vi har nån Miqmaq här i Gäteborg, känner igen namnet så de ska la inte vara nått problem. Annars så kontaktar jag dom via nätet bara! hihi!!
Kram på daj!!!!

http://pem26.myshowroom.se

 
AnnE.

AnnE.

30 juni 2010 12:57

Här hade vi nog +27 igår i alla fall. Det har regnat en del i natt men nu är det mer halvklart och +22 grader./Angående bedövning brukar jag säga till när jag känner att jag vill ha detta./Det har nu skett en omkoppling via Stadsnätet och jag skall ev. säga upp min anslutning via kopparnätet (går via ett fiber nu). Men det såg väldigt konstigt ut nu men kanske det blir bättre snart. Gick inte att skriva i bloggen helt enkelt. Förstår att du har bilder i det här inlägget men jag ser endast röda kryss, så "något trasigt fel är sönder" helt enkelt./Jo, jag tycker att boken fortfarande är bra. Pappa är sugen på att läsa den också. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Becca & Olga

30 juni 2010 13:02

Haha ja ibland har de roliga saker för sig :D
Vi har det med molningt idag :( Men det är jätte varmt och kvavt så man orkar inget!

 
Mita

Mita

30 juni 2010 13:17

Den där tjomojen dom spänner runt tanden är inte att leka med. Många gånger den sitter som berget,jisses vad ont det gör.
Tur det var billigt i alla fall.
Över 25 grader är för varmt tycker jag,Mellan 20-25 är ok, då kan man njuta. Peppe har flyttat runt i natt för att få svalare platser,han är lite petig med värmen,gullplutten,*ler*
Men som sagt i dag är det en mellan dag med moln och nån skur ibland,lite återhämtning inför helgens hetta som dom pratar om,huva!
Ha det gott,
Kramiz!

http://nospussar.bloggplatsen.se

 
lillisl

lillisl

30 juni 2010 14:19

Tandläkaren drog nog av lite får sveda och värk och det gjorde han rätt i. Har oxå köpr jordgubbar några dagar och det mättar faktiskt. I dag har vi fått lite regn men inget att prata om.
Ha det bäst
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Majsan47

Majsan47

30 juni 2010 16:36

Fy sjutton för ett tandläkarbesök! Tur i alla fall att det inte kostade så mycket som du trodde.

http://www.metronbloggen.se/majsan47

 
Gilla

Gilla

30 juni 2010 17:12

Jag avundas dej inte ditt tandläkarebesök. Men jag ska inte klaga på min tandläkare, för han är så himla bra och snackar hela tiden, så man glömmer nästan bort vad han gör.

Men jag har ingen tandläkarskräck längre, som jag hade på 1950- och 1960-talen, då jag hade en hårdhänt jäkel. Dessutom var inte borrarna svalkade av vatten och hördes, som om en byggnadsarbetare var på gång i huvudet.

Kul att du tyckte om mina smycken. Jag blev rätt nöjd jag med.

Så ska det bli så roligt att träffa flera av familjen också.

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.se

 
Sussa

Sussa

30 juni 2010 18:08

Du är så duktig och det kommer att gå denna gången. Tycker jag kan läsa MOTIVATION mellan raderna!

Jag tror att det blev billigare hos tandläkaren eftersom de slapp ta betalt för bedövningen ;-) Så frågan är ju om du vill betala 600 spänn för det eller komma billigare undan o ha SKITONT :-D

Konstigt att ALLT ska ha ett pris, eller hur?

Ha en trevlig kväll!

http://sussasvovvar.blogspot.com

 
Ama de casa

Ama de casa

30 juni 2010 19:14

Fy vad hemskt! Tandläkaren kommer inte i närheten av min mun utan att först ha gett mig ORDENTLIGT med bedövning...
Tur det var rea, men egentligen borde du ha fått betalt för sveda och värk!
Skönt att värmen har kommit även till er :-)

http://amacasa.wordpress.com

 
Molly

Molly

30 juni 2010 19:57

Usch och fy, jag lider med dig eftersom jag har grym tandläkarskräck...;-/ Hoppas det känns bättre nu? Kram!

http://mollysmix.blogspot.com

 
cecce

cecce

30 juni 2010 22:07

Hej!
Vad duktig du är!!! Jordgubbar är bra då de både mättar och är goda.
Usch...vilket tandläkarbesök. Skönt att det är klart. Jag har också gjort rotfyllning så jag vet hur det är.
Hoppas solen återvänder.
Här har också varit molnigt idag.

Kramar

http://www.ceccesblogg.blogg.se

 
diana

diana

30 juni 2010 23:16

Usch för tadläkarbesök. Fast jag är alltid mer rädd för kostnaden än själva tandläkeriet.

http://www.metrobloggen.se/diana

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

30 juni 2010 23:21

Det är alltid bra när man är förberedd på något dyrt men som inte blir lika dyrt :) Då finns det ju mer pengar att göra av med på något kul. Skönt att ha tanden klar kan jag förstå även om inte behandlingen lät som den snällaste. Jag tackar alltid nej till bedövning, så få sprutor som möjligt i min närhet men när jag hade massa strul med en rotfyllning då var det så jag funderade på en spruta ändå.
Värsta goda godiset med jordgubbar :P Jag önskar dig stort lycka till med bikinidieten.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
Berith

Berith

1 juli 2010 07:52

Godmorgon i stugan =))
Det där med sockersuget det känner jag allt igen ,
jag var nära på att äta socker direkt ur strösockerpåsen då jag slutade med sötsaker ....jisses vilken abstinens jag hade...men det gick över och nu går det riktigt bra =))
Jordgubbar är både gott och nyttigt , det finns mycket gott som är både gott och nyttigt och tur är väl det ?? =))
Önskar dig lycka till med din bikinidiet ! =))
Ha en bra dag , varma kramar =))

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

1 juli 2010 08:00

man behöver molniga dagar med så man får något gjort :) jadå spanien de vann :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Susanne P

Susanne P

1 juli 2010 08:32

Oj vad varmt ni har då!!
Visst har värmen kommit hit men den stiger inte över 20 sträcket...
Kämpa på med din diet; jag tycker du gör ett toppen jobb!!
Kram

http://www.susannep.blogspot.com

 
Vivi

Vivi

1 juli 2010 08:39

Tandläkare måste vara sadister *ryyys* men det var ju bra att även han hade rea ;)

Du är jätteduktig Sussie, kom igen...du är en inspiration för oss andra också !
Jag håller med om jordgubbarna, det är jättegott och man tappar behover av att smälla i sig den där 200gr choklad kakan ganska fort med jordgubbar i munnen ;)

Sv:
Tack! Det var en väldigt fin begravning, även om man fortfarande är trött och lite ledsen känns det äntligen som om "det är över" nu har vi fått säga adjö och lagom till att det är 9 dagar kvar kanske jag vågar börja njuta lite mer av kommande bröllopet :)
Det är himla mysigt faktiskt att ni ett ett apr stycken som faktiskt följt mig hela vägen, jag ska göra mitt bästa för att ni ska få känna er som med bjudna på mig dag :)

Massa kramar!!

http://www.missvivis.se

 
AnnE.

AnnE.

1 juli 2010 11:16

Aha... NU först ser jag ett härligt äpple (för det är det väl?) och mumsiga jordgubbar. Härligt och somrigt. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se