allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 28 juni 2010

Den smala linjen.. Hårdkörning!

Av Sussi - 28 juni 2010 08:00

  


Vilken underbar dag det blev igår! Precis som en äkta sommardag ska vara. Inga måsten och varm, solig och skön :)

Jag började min morgon (som vanligt) med lite tid framför datorn innan jag begav mig ut i solskenet och hängmattan.


  


Vad skönt det var att bara kunna ligga och ta det lugnt en stund.

Ingen uppassning av gäster (även om det var väldigt trevligt då dom var här) och ingen av och pådukning eller fixande av mat.

För oj vad man äter ofta på midsommarafton.. Det är bara sambon och jag här och sambon har egna ben om han vill ha något ;)

I hängmattan låg jag och funderade på hur knäppt det kändes..

Vi har verkligen två helt olika hus fast det är samma liksom..

På baksidan ser det mer ut som en sommarstuga med lite lantlig idyll.


 


Och på framsidan nästan som ett nybyggt hus


   


Det fanns ju fler viktiga saker som bara måste funderas på så i hängmattan blev jag kvar några timmar filosoferandes! ;)

I alla fall fram till sambon kom och locka med den här godsaken..


  


Årets första helt mogna jordgubb. Guuuud så god den var..


  


Det är fler som är på G. Äntligen..

Jordgubbarna är som allra godast när dom plockas direkt från plantan

och är så där härligt solvarma :)

Glass till blir det ingen. Från och med nu är det hårdbantning som gäller. Syster sa att det skulle bli mycket badande v27 och jag kan ju inte se ut som jag gör nu. Allt detta insåg jag när sambon knäppte ett kort på mig när jag satt i hängmattan i bikini. Egentligen visste jag redan fast jag blundat för det men att sitta i en hängmatta gör ju liksom att man säckar lite och det är inte smickrande för figuren kan jag säga!!

Det är då man inser på allvar att man behöver göra något drastiskt!

Så här kommer gårdagens middag..


  


I dag är det jag som sätter mig i bilen (fast det får nog bli efter jag njutit av det soliga och fina vädret en stund) och åker raka vägen till affären för att köpa gurka, morötter och andra nyttiga grönsaker att knapra på. Nu blir det en veckas hårdkörning (till att böra med i alla fall). Kunde jag sluta röka så måste jag väl banne mig kunna hålla mig till en diet!!

Men visst måste jag väl kunna äta egengjorda popcorn utan olja och salt. Det kan väl inte vara så onyttigt?

För något gott måste man ju få unna sig ;)

Det ska bli kul att se hur mycket man går ner på den här tiden. Sen hjälper det till med det jag allra mest är ute efter.. Att krympa magsäcken. Så nu kör vi!! Eller vi förresten..

Jag ska väl inte tvinga med dig och min sambo behöver gå upp i vikt istället (lyckliga människa), utan jag menar nu kör JAG ;)


        

 
ANNONS
 
camilla

camilla

28 juni 2010 08:24

Och jag kan ge mig den på att det bara är DU som tycker att DU ska gå ner i vikt.
Visst skulle jag vilja gå ner några kilon också då man ser gamla bilder på mig själv,men då tänker jag...jag har ju faktiskt blivit äldre.
Jag kan ju inte se ut som om jag vore 20...eller....jo...det kan jag....jag vill det åtminstone ;)
Idag ska JAG sola :)
Ha det bäst!
Kram!

http://cammo69.blogspot.com

 
Berith

Berith

28 juni 2010 08:41

Godmorgon i stugan =))
Ni har både en sommarstuga och ett hus , två hus i ett ...inte dåligt ;))
Klart man måste få unna sig något gott lite då och då , fast i lagom mängder då förstås ;))
Även här är det utomhusväder och det blåser lagom , så mygg och knott håller sig på lämpligt avstånd =))
Önskar dig en bra dag , varma kramar =))

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

28 juni 2010 09:14

Gud vilken härlig midsommar ni verkar ha haft, massa roligt och bra väder! Dessutom verkar ju du & dina lag ha regerat hela midsomamrhelgen ;)

Jo, det där med formen... jag tycket inte jag slarvat särskilt mycket och ändå gick jag upp 1,5 kilo *suck* :P
Som du säger får man ta nya tag, nu är det mindre än 2 veckor kvar till bröllopet så jag får ta tag i det med hårdhandskarna! :)
Ska bara hitta tiden till det också :P

http://www.missvivis.se

 
lillisl

lillisl

28 juni 2010 09:26

Vet en till som skulle behöva att hålla igen lite men jag tycker att det är svårt på sommaren. Det är väl inte illa att ha två hus. Visst är det gott när man plockar upp jordgubbar direkt från plantan
Ha en skön dag
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
cecce

cecce

28 juni 2010 09:52

Hej!
Ska ni göra vid hela huset så småningom?? Annars kan det väl va lite originellt med ett hus med två utseenden!

Ja du...det här med bikini är inte kul. Själv undviker jag att bli fotograferad i den klädseln:-)
Jag tror alla önskar man hade några kilo mindre när man tar på sig bikinin. I alla fall jag:-)
Du verkar så bestämd så jag tror nog du klarar det. Ät mycket jordgubbar. Det mättar men innehåller lite kalorier!
Lycka till och sola på!

Kramar!!

http://www.ceccesblogg.blogg.se

 
ida

ida

28 juni 2010 10:07

Självklart fixar du det! Va inte för hård mot dig själv bara. men en vecka med hård diet kan man ju köra för att komam igång. men sen gäller det ju att hitta något hållbart så man inte går bananas å moffar i sig i massor. svårt sånt där. men klart du fixar de!! :)

http://www.idapersson.se

 
Molly

Molly

28 juni 2010 10:17

Var inte för hård mot dig själv bara, lite måste du få njuta också ;-) Kram!

http://mollysmix.blogspot.com

 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

28 juni 2010 11:06

Själv ska jag fasta i tio dagar för att se om värken i kroppen blir bättre, det brukar ju ta några kilon det med.Har inte en jordgubbe som mognat än snyft, men den som väntar på något gott.
Ha en skön dag i solen/Kram

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

28 juni 2010 11:39

Ja det ser verkligen ut som två olika hus i ett ;) Vad härligt att ni har egna jordgubbar, dom blir bäst. Dom vi köpte var så sura.

Jag känner lika som dig när det gäller vikten. Min svåger tog en bild på min man och mig i trädgårdsmöblerna men den ville jag inte sätta in för då såg jag hur fet jag blivit. Nu är det hårdkörning som gäller. Det tar några dagar att få ur gifterna ur kroppen och man måste dricka mycket vatten. Då kör vi båda två. Jag törs inte skriva om det i bloggen för jag har misslyckats 3 gånger :(

Ha en fin dag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Susanne P

Susanne P

28 juni 2010 12:57

Hålla igen...hmmm. Det skulle jag också behöva göra men då måse man ju avstå från öl (den innehåller massa tomma kalorier!) & det kan jag inte nu när det är sommar!!!!
Jag får göra ett ryck senare, mycket senare... ;)
Kram

http://www.susannep.blogspot.com

 
Sanna

Sanna

28 juni 2010 13:33

Jag har faktiskt tappat ett kilo sedan förra veckan och har bara tagit bort kaffebröd, snacks, godis och tar inte om maten och tar lite mindre på tallriken också. Jag är lika energisk som du känner dig nu samt att jag har ont i svalget och tappar lite matslust nu också. Det är ju bra trots att det hade något onrt med sig. Vem har halsont i juni? *vänder mig om*

Kramen och du, ni har ju verkligen ett snyggt hus från alla vinklar och vrår nu. Ta en annan kulör på en annan gavel av huset så blir det som lustiga huset. :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
diana

diana

28 juni 2010 14:50

Lycka till med beach 2010 :)

http://www.metrobloggen.se/diana

 
Nett

Nett

28 juni 2010 15:04

Ser så härligt ut där i solen, antar att det är för att jag själv inte kan utsätta mig själv för solning just nu. Och nu skall ju vädret bli ännu varmare, kanske bra oxå då du skall gå på diet, för inte har man samma lust att äta när det är varmt. Kram

http://www.metroblogen.se/nett

 
Ama de casa

Ama de casa

28 juni 2010 17:05

Skulle också behöva, men det är alldeles för gott med mat!
Jag försöker använda principen att GÅ till affären och där köpa det jag vill ha, men att inte ta så stora portioner.
Det går väl sådär...

Hoppas det går bättre för dig - lycka till
:-)

http://amacasa.wordpress.com

 
Becca & Olga

Becca & Olga

28 juni 2010 17:08

Finns det ngt goare än egen odlade jorgubbar? Mmmmm...

http://www.sweetolga.blogg.se

 
Gilla

Gilla

28 juni 2010 19:06

Det ser lustigt ut, när man ser ert hus från framsidan och baksidan. Baksidan påminner mej om Sibbelins sommarhus, som han hade när vi träffades. Vi målade huset i den där faluröda färgen och hade svarta fönsterkarmar. Så hade den liggande panel. Det var nämligen en Västkuststuga. Men den är såld nu, för vi orkade inte med allt jobb som behövdes.

Hemmjordgubbar är inte dåligt alls. Vi åt annars svenska jordgubbar med vispgrädde i eftermiddag. De smakade mums.

Bantningen kommenterar jsg inte för mycket för jag behöver också bli smalare efter vår Cypernsemester.

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.com

 
Carina

Carina

28 juni 2010 19:28

Vad härligt med hängmatta, det är riktig sommar att ligga i en sån och slappa. Det är ju så gott med jordgubbar och allra helst om man odlat dom själv, du kan väl skicka över några till mig :-) hoppas dagen har varit bra,kram

http://tysonochganget.blogspot.com

 
Veiken

Veiken

28 juni 2010 19:41

Riktigt impad av dig. Du har löst en massa världsproblem medan jorden har snurrat vidare. Snyggt jobbat!
Vilken skillnad på bak och fram :) Kram

http://veiken.wordpress.com

 
Mita

Mita

28 juni 2010 20:58

Jordgubbar har man ätit en hel del av i Midsommar,med glass till förstås,borde väl också hålla igen med tanke på muffinsmidjan som har en tendens att växa till sig fort,
Dina ben ser slanka och fina ut,gläds åt dom,*ler*
Kramiz!

http://nospussar.bloggplatsen.se

 
AnnrE.

AnnrE.

28 juni 2010 21:19

Önskar dig LYCKA TILL också. Men liiiite måste man ju få unna sig ibland, det blir för trist annars. Jag har som mest vägt 75 kilo tror jag men det berodde på medicinering och inom ett år hade jag gått ner 15 när jag fick sluta med medicinen. Nu väger jag mer än 60 men mindre än 75 (mindre än 70 också faktiskt), men skulle ändå vilja gå ner lite grand "för säkerhets skull", dvs. någon sorts "trivselvikt". Jo, förresten, det finns väl en film som heter "Smala Sussi" (med ev. reservation för stavningen på namnet i den filmen)./Jo, visst tänker jag också på Lassie när jag ser en collie. Så nu har jag sett bilder på hundar med mammas namn och träffat en (hon heter Alice också). Låter förresten mumsigt värre med jordgubbar direkt från plantan. Jättefint hus ser det onekligen ut som också. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

28 juni 2010 21:54

Ja idag har det varit fullt upp... *ler* blir snart sängen så man kommer upp imorgon!

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Mia systeryster

Mia systeryster

28 juni 2010 23:35

Felet är att man äter lika mycket som man gjorde när man var 20, fast man förvränner inte maten lika snabbt, det är därför det fastnar. Jag märker det på mig själv också, ingen härlig känsla, men så länge man kan gå...;) Ser skönt ut med hängmatta=D Kram

http://www.systerystersdagbok.blogg.se

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

29 juni 2010 00:20

Vad skönt att bara ta det lugnt, en sådan dag har jag imorgon :D
Det ser verkligen ut som om ni har två olika hus. Jag måste säga att det blir verkligen fint.
Smaskens med färska jordgubbar!
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
charlotte

charlotte

4 juli 2010 09:10

hängmattan verkar vara ett bra köp så flitigt använd som den verkar vara...

http://kloppan.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se