allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 23 juni 2010

Pang i bygget..

Av Sussi - 23 juni 2010 08:15

  


När jag satt och åt frukost igår.. Hmm.. Frukost och frukost!!? ;)


  


Det var allt som fanns kvar efter den hårt arbetande sambon dragit till jobbet. Inte ens en liten kant av det goda morotbrödet sparade han ;)

Men nu tillbaks till vad som hände..

När jag sitter och äter så hörde jag en smäll mot fönsterrutan! När jag tittar dit ser jag små fjädrar yra..

Jag går fram och tittar och ser en stackars fågel ligga och flämta och stänga och öppna ögonen om vartannat.


  


Jag ringde min sambo lite halft förtvivlad. Den stackars fågeln led ju! Sambon försökte lugna mig med att dom brukar ligga en stund först,

sen brukar dom komma till sans och flyga iväg. Hans fågelkompisar var

ju också orolig över den lille. Så att be honom att komma hem från jobbet och fixa situationen var kanske att begära lite för mycket!! ;)


  


Men se på f-n.. Han hade rätt!

Ca 30 min senare (efter vakande fram och tillbaka från min sida) hade

den satt sig upp men den var fortfarande kraftigt vimmelkantig.

Några minuter senare så flög den sin väg.. :)

Eftersom rutan är ny så var den väldigt ren och fin så den stackars

fågeln trodde den kunde flyga rätt igenom..

Vad har vi lärt oss av det här nu då??

Det finns ju oftast en lärdom av alla situationer..

Den här säger mig att man ska aldrig ha för rena fönsterrutor ;)


  


Vad vi målade igår!!

Och så målade vi lite till.. ;)

Från lite efter 11 fram till 18 stod kompisen och jag med dom där

penslarna i händerna. Fast jag tror nog själv att jag tyckte dom där

kläderna jag hade på mig var lite för skrikiga och färgglada eftersom jag försökte täcka dom med gråfärg! Det var inte så konstigt att vi hade så svårt att få färgen att räcka till dom sista brädorna.. Det mesta av färgen hamnade ju på mig!! ;)


     


Nu börjar det likna nåt. Halva huset är målat.. :)

Nästa hus att måla är garaget. Min kompis ville komma ut igen och

hjälpa till. Inte mig emot.- Hon är så välkommen så :)

Det är ju mycket roligare att måla om man är två :)


Dagen avslutades med att en annan kompis också kom ut med sin son. Medans jag och målarkompisen målade klart det sista så fixade karlarna mat. Lite ombytta roller är aldrig fel.. Karlarna i köket och fixar medans kvinnorna jobbar ;)


  


Idag ska jag iväg och besikta bilen. Tänk så nervös man alltid blir inför

att behöva åka och göra det..

So wish med luck!! ;)


  


  


 
ANNONS
 
Berith

Berith

23 juni 2010 08:29

Godmorgon i stugan =)
Håller med dig , ombytta roller är aldrig fel ;))
Vad fint det blir och vad duktiga ni är ...vi slet med målar penslarna förra sommaren , jisses vilket träningspass det är för armarna =))

Håller tummarna att bilen går igenom besiktningen !
Önskar dig en bra dag , varma kramar =))

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

23 juni 2010 08:33

Vilken dramatik du varit med om på morgonen. Jag skulle känna samma som dig, allt liv är betydelsefullt. Skönt att lilla fågeln vaknade till liv igen ;) Vilken rolig slutkläm du hade på detta :D . Hos oss är det oftare mannen i köket ;) jag är uppvuxen med en pappa som var i köket lika mycket som mamma så jag är van vid sånt ;) det är inte vanligt i min generation.

Jag önskar dig lycka till med bilen som säkert går igenom direkt.

Ha en fin dag
kram

Jag tycker att färgen är jättelyckad och den lilla blå tonen gör att det blir liv i bräderna.

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

23 juni 2010 09:13

Det har hänt oss också, mitt i vintern... tyvärr klarade sig fågel inte, det kunde jag se med en gång :(
Katterna tyckte det var jättespännande och hade nog gärna tagit fågel till middag, men det hade jag aldrig tillåtit!
Sicken tur att "din" fågel klarade sig :)

Vad duktig du är !! Det blir verkligen jättesnyggt, gillade verkligen den gråa färgen!

http://www.missvivis.se

 
lillisl

lillisl

23 juni 2010 09:26

Hoppas att det går bra med besiktning. Vilken tur att fågeln klarade sig. Vad snyggt huset blir, så duktiga ni är.Fina kort som alltid
Ha det gott vännen
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
camilla

camilla

23 juni 2010 09:31

Precis!!
Rena fönster är INTE bra för djuren.
Och vi är ju djurälskare....eller hur?
Därför ska vi här med SLUTA att putsa fönster!!! ;)
Vilken tur att det gick bra för den illa fågeln.
Men Herre Gud...du både målar OCH besiktar bilen....har du gått och blivit en man ? ;)
Hoppas att bilen går igenom besiktningen!
Ha det bäst!
Kram!

http://cammo69.blogspot.com

 
Carina

Carina

23 juni 2010 09:41

Det är ju det jag alltid har sagt och nu har jag bevis, rena fönster är inte bra hahaha. Vilken tur att fåglen vaknade till liv igen och flög iväg. vilken härlig kompis den hade som stod där och vänta :-) Huset blir jäkligt snyggt i den grå färgen... Kul att ha sällskap när man står där och målar, tiden går snabbare och det blir roligar om man är fler. Du kunde ju bjudit in hela tjejgänget på att måla och sen kunde ni ha fest när allt var klart... ha en härlig dag,kram

http://tysonochganget.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

23 juni 2010 09:46

Skönt att fågeln kom sig. De brukar bli ganska så vimmelkantiga vilket inte är så konstigt! Flitiga är ni också. Som vanligt alltså och snyggt blir det!

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Gilla

Gilla

23 juni 2010 10:19

En gång i tiden hade Sibbelin en Västkuststuga på Hallandsåsen. När man gick inte genom köksdörren, som hade ett fönster, så kunde man se rakt igenom köket och ut genom köksfönstret på andra sidan.

Det hände sej många gånger, att det flög fåglar rakt mot dörrfönstret och antingen tuppade av, eller dog. Ända tills jag satte upp en gardin, när vi reste hem efter helgerna. Sen blev det slut med de tragedierna.

Så bra att du har en kompis, som tycker att det är kul att hjälpa till med målningen. Såna vänner är guld värda.

Bara tänk dej att inte få eller kunna träffa Doris på länge, som du skulle sakna henne. Nu ska vi ha Noack över Midsommarafton åtminstone.

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.com

 
Vicki

Vicki

23 juni 2010 10:34

God förmiddag!!

De små fåglarna kan göra underverk fast man inte kan tro det från början.

Jag ska vara ledig 7½ vecka i sommar och detta är min första vecka. Underbart!!

trevlig dag,Vicki

http://fotbollsvicki.blogspot.com

 
AnnE.

AnnE.

23 juni 2010 10:39

Skönt att fågeln klarade sig, men en sådan händelse är väl inte helt ovanlig tyvärr. Hoppas det går bra med besiktningen. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Nett

Nett

23 juni 2010 10:54

Vad ni sliter.. OCH så fint det blir dessutom, blir som ett nytt hus kan jag tro. Kram

http://www.metroblogen.se/nett

 
Mita

Mita

23 juni 2010 13:08

Ja det där med små pippisar händer tyvärr då och då, ibland så klarar dom sig inte.
Vad duktiga ni är som jobbar på så in i baljan,och ombytta roller låter trevligt tycker jag.
Håller tummarna för bilen, jag skulle vara skitnervös innan jag åkte iväg. Men jag brukar alltid måla faen på väggen innan,gubben bara flinar åt mig,phaa...
Ha det gott i finvädret,
Kramizar!

http://nospussar.bloggplatsen.se

 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

23 juni 2010 18:24

Ja det där med fåglar har man ju varit med om,konstigt nog är det bara två som dött dom andra har piggnat till efter ett tag. Hu ja man blir lika skärrad varje gång. Snyggt blir det huset, blir det svarta knutar skulle nog vara både snyggt och praktiskt.
Ha en skön onsdagkväll/Kram

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
Sussa

Sussa

23 juni 2010 18:35

Jag ser att ni oxå har en riktigt bra grillvakt! Vi har en pålitlig o en opålitlig kan man säga :-D

Geocaching är "skattjakt med GPS". Det är ingen hundsport egentligen men många av gömmorna (cacherna) är riktigt hundvänliga. Jag hämtar koordinaterna på nätet (www.geocaching.com), knappar in dem i min hnadgps o så ger vi oss ut. Det innebär att hundarna får leta o tänka lite, o jag slipper lägga spår :-D
geocaching.se finns info på svenska men ".com-sidan" är den officiella. Kan säga att jag ALDRIG hade börjat med detta om det inte varit någon som berättade hur kul (o bra) det var för hundarna ... Men o andra sidan hade jag aldrig sett så unika, roliga, fina, trevliga platser här omkring om det inte varit för geocachingen! Det är betydligt roligare än det verkar ;-)

http://sussasvovvar.blogspot.com

 
Sanna

Sanna

23 juni 2010 19:15

Håller tummarna för att bilen gick igenom besiktningen. Det är ju alltid lite orligt men det är ju också ett tryggt sätt att få veta att den håller ett tag till.

Så fint det blir. Det här har ni jobbat bra på.

Kramen!

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

23 juni 2010 19:55

skönt med fågeln, jag hade nog blivit så över det =) det tar sig på huset, ser snyggt ut :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Mona

Mona

23 juni 2010 20:51

Det där med fågeln hände här oxå ifjol sommar. Den stackarn dog....
Ha det bra

http://monae.blogg.se

 
Molly

Molly

23 juni 2010 22:26

Tack och lov att den lilla fågelkraken hämtade sig. När ska du ta det lugnt? ;-) Kram!

http://mollysmix.blogspot.com

 
Susanne P

Susanne P

23 juni 2010 22:46

Nej men nu blir jag lite orolig...blev det inte mer är dessa korvar till mat??!!
Två stycken och en av dem skulle väl Doris ha!!??
Nu vill jag veta om ni blev mätta efter allt arbete... ;)
Kraaaaaaam

http://www.susannep.blogspot.com

 
Ingegerd

Ingegerd

23 juni 2010 22:49

Vad fint huset blir, jag gillar verkligen färgen! O vilka snälla kompisar du har som hjälper till. Var rädd om dem!

http://hovdamen.bloggplatsen.se

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

24 juni 2010 06:59

Ja det där var inte mycket till frukost, du får gömma undan lite nästa gång frukosten är på väg att ta slut :) Ert hus blir verkligen jättefint, tummen upp!
Det här med fåglar är inte lätt. Så länge jag kan minnas så har det alltid flugit in fåglar i fönsterna här hos pappa och de som bara ligger där blir man lika orolig för varje gång men de repar sig efter ett tag.
Hoppas att bilbesiktningen gick bra, det är alltid lika nervöst.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
Berith

Berith

24 juni 2010 08:08

Tassar in och viskar ett tyst godmorgon , vill u inte väcka dig ;))
Önskar dig en bra dag , varma kramar =))

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Yvonne R

Yvonne R

24 juni 2010 08:10

Önskar dig en härlig Midsommar!!! Kramar

http://yvonne.bloggagratis.se

 
camilla

camilla

24 juni 2010 08:13

Sover du?
Kikar som vanligt in här senare!
Kram så länge!

http://cammo69.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se