allt-om-inget

Alla inlägg under maj 2010

Av Sussi - 23 maj 2010 11:00

  


Jag tog mig faktiskt mod att träffa en av mina bloggvänner när jag var i Göteborg. Feg som jag är så var det inte långt ifrån att jag hoppade av. Så här i efterhand är jag väldigt glad att jag inte bangade ur, trevligare tjej får man nog leta efter :)

Och vad vi hade att prata om!! Det var nog inte tyst i en sekund ens ;)

Tyvärr hann jag inte träffa Tessan, hennes gulliga vovve men det är väl anledning nog att komma tillbaka så fort som möjligt :)

Men du Maddo.. Jag tänker fortfarande på den där andungen.. Undrar vad det blev av den ;)


Efter 2 dagar var jag och sambon tvungna att byta hotell eftersom det andra vi bodde på var fullbokat från och med fredagskvällen. När vi väl checkat in på det nya så insåg vi att det var där vi hade velat bo hela tiden.. Det var mycket mysigare, ljusare, svalare och lite större..


  


 


Det enda man kunde klaga lite på var utsikten..


  


Den sista middagen var det meningen att vi skulle inta på ett skepp som

är en fin restaurang och ligger i hamnen. Men så där i sista stund blev jag och sambon sugan på något mindre fint..

Så vi gick till O´learys istället och åt det här..En fajitastallrik blev det och det var supergott :)  


Det fanns nog några som trodde jag kunde gå hela Göteborgsresan utan att göra bort mig (ni var nog inte många) men jag kan meddela att ni hade fel.. Men jag grämer mig lite, jag var ju sååååå nära.. Jag väntade tills den sista morgonen. Det hände när vi skulle äta frukostbuffén.. Sambon hade plockat åt sig en kopp med kaffe och ställde ifrån sig den vid ett bord. Sen gick han och plockade mer frukost.. Jag såg vilket håll han gick åt och skulle sätta mig vid samma bord (var det tänkt i alla fall). Problemet var bara att jag satte ner min tallrik bordet bakom. Precis när jag skulle sätta mig kom det en kvinna till bordet som tittade lite konstigt på mig. Hon sa att visst får du sitta här och äta med oss men jag tror nog din man sitter vid bordet bredvid!! Så då var det klart..


Direkt när vi kom tillbaka till Uppsala hämtade vi upp vår älskade Doris som hade varit i lite bråk medans vi var borta. Det blir tyvärr lätt så när det är två tikar som vill bestämma.. 3 små sår hade hon bak i nacken. Sånt som händer men visst tycker man lite extra synd om henne nu så några lammben hamnade i varukorgen när vi var och handlade.. ;)

Dessutom blev jag bortskämd med att bli skjutsad direkt efter vi hämtat Doris till en av våra berömda tjejmiddagar..


         


Den här gången var det hos en tjej som tar dom här middagarna på allvar.. Hon hade verkligen lagt ner sin själ i det. Det kändes lite som "halv åtta hos mig" :)
Till förrätt blev det en skaldjurssoppa.

Till varmrätt blev det regnbågs (någonting fisk) fylld med ädelost och till det mandelkroketter.

Till efterrätt fick jag min favorit, pannacotta :)

Hon hade gjort med ljus och mörk choklad och passionsfrukt..

En stark 8:a ger jag henne i poäng ;)


Hur tror ni det gick med trisslotterna vi köper med till varje gång??

Jag höll dessutom på att glömma att köpa mina två överhuvudtaget.. Det var Maddo som påminde mig när vi träffades i Göteborg. Tack så mycket för det, annars hade jag nog aldrig kommit på det ;)

Fast så här i efterhand hade jag nog kunnat låtit bli..
Inte en spänn i vinst blev det den här gången heller. Nu har vi haft 5 såna här tjejmiddagar och jag har inte fått skrapa fram en enda vinst att lägga i den gemensamma potten än!! :(

Vi avslutade tjejkvällen med att spela "med andra ord"..

En mycket trevlig kväll :)


Imorse blev det en lååång sovmorgon. Jag klev inte upp ur sängen förrän halv 11. Det är dessutom molnigt och regnigt ute så undrar om man ska ta sig en "vara inne och titta på filmdag" :)  

ANNONS
Av Sussi - 21 maj 2010 07:45

Även fast jag packade med mig halva hemmet så har jag inte lyckats fått med mig en hårborste! Igår när jag gick ut på stan såg jag en aning vild ut med mitt oborstade hår!

Tror ni jag kom ihåg att köpa någon borste till idag då??

Nepp och nej..

Så jag får gå och se lika vild ut idag. Om inte annat blir det fri lejd på gatorna. vem vill gå för nära mig nu liksom hihi


Onsdag till torsdag natt regnade det i Göteborg. Efter 10 på förmiddagen när jag började min promenad mot Haga började det precis spricka upp i molntäcket. Växlande molnighet under dagen och runt 20 grader. Det var perfekt shoppingväder :)


  


Gissa om jag har haft mycket att titta på..


      


                     


Men efter säkert 2 timmars vandrande runt i Haga så var det bara det här jag fick med mig hem.


  


2 ballongdjur.. Det trodde ni aldrig va?? ;)

Tänk att jag kunde hålla mig från att shoppa loss där.

Även om ni säkert tror att jag köpt dom till mig själv så kan jag meddela att dom faktiskt är till syrrans barn ;)

Jag köpte även en hemlig sak men jag har inte bestämt mig än för om jag ska behålla den själv eller ge den till älskade mamsen.

Det är ju snart mors dag.

Jag kan ju säga så här mycket i alla fall. Saken jag har köpt är från Heartstore..


Men inte var mitt shoppingsug nöjd med lite ballongdjur inte..


  


Jag gick avenyn ner och där hittade jag massvis med butiker :)

Det var ett virrvar med gator hit och dit men (nu är Sussi riktigt stolt) inte gick jag vilse en enda gång :)

Och helt bortkommen kan jag ju inte ha sett ut heller. En dam kom fram och frågade mig vart närmaste bankomat låg! Här ser man ut som en tvättäkta Göteborgare ;)


              


                   


Efter att ha gått i över 5 timmar sammanlagt var det dags att investera i nya skor! Jäklarns så ont i fötterna jag fick..

För tillfället är shoppingsuget stillat men imorgon är en annan dag.

Jag har hela Nordstan att utforska :)

Sambon var lite taskig igår.. Han tog med sig sin plånbok till jobbet!! Förhoppningsvis är han snällare idag och lämnar den på hotellet (man kan ju alltid drömma ;))


Gårdagskvällens middag intogs på Lilla London.


  


Jag tog billighetsvarianten med fläskfilémedaljonger.

Det var inte lika gott som på Mezes men det fick duga ;)


  


Efterrätt blev cocospanacotta med ananassalsa..

Mycket gott. För mig som inte kan äta vispad grädde utan att må illa är panacotta ett jättegott alternativ..


Idag är den sista dagen/natten vi har i Göteborg. Eftersom sambon har betydligt kortare dag än vad han haft dom andra dagarna, blir det liten seightseeing och shopping med honom senare. Nu hittar jag ju som en gudinna här ;) 

Fast det tråkigaste är att vi måste byta hotell idag så jag kommer inte ha någon dator från 8 på morgonen eftersom sambon måste ta med packningen i bilen när han åker. Jag har ingen större lust att gå och släpa på den precis ;)

Det som var så skönt med lite datatid på morgonen. Vad ska man göra nu fram tills allt öppnar??           

ANNONS
Av Sussi - 20 maj 2010 07:45

  


Det blir tidiga mornar för mig även fast det är semester..

Som jag skrivit tidigare så ska ju sambon jobba och jag semestra men jag är ju inte så sugen att sitta och äta frukost alldeles ensam, så jag går snällt upp med sambon vid 6. Och vilken frukost det var. Man plockar åt sig av både det ena och det andra men pannkakorna fick dock vara för min del.. Nu är jag riktigt mätt och belåten :)

Så nu sitter jag här och det är ca 2½ tim kvar tills affärerna öppnar.. Hmm.. Undrar vad man kan göra undertiden??

Nämen.. såklart! Jag kan ju alltid blogga ;)

Det kanske är nån liten vänlig själ som är lite intresserad av vår första dag här i Göteborg? :)


Efter en bilresa på ca 5½ timme var vi äntligen framme. Vädret var underbart. Solen gassade och det var riktigt varmt. Härligt att den ville komma fram och hälsa oss välkommna :)


  


Bloody Mary är alltså rummet vi ska bo i dom första två nätterna. Efter det byter vi till ett annat hotell sista natten..


  


Hotellrummet var ganska litet men ändå mysigt..


  


Vad typiskt det är att man hamnade i ett rum med badkar. Jag som inte kan bada för mitt uppspruckna ärr! Ödets ironi.. ;)

Annars brukar jag alltid passa på när jag bor på hotell och be om ett rum med badkar eftersom jag inte äger ett hemma. Men den här gången får

jag fint titta på det bara :(


  


  


Man kan ju inte klaga på utsikten från hotellfönstret :)


  


Efter en låååång promenad (börjar redan få ont i tårna men det är bara att bita ihop ;)) avnjöts vårt första restaurangbesök efter tips från Veiken på Meze. Det är en Grekisk restaurang som ligger på Vasagatan. Det låg så lägligt till på vägen tillbaka efter att sambon visat mig vart Haga ligger.

Du har så rätt Maddo.. Inte ens jag ska lyckas gå vilse nu ;)


  


Det blev kyckling på en bädd av grillade grönsaker med tzatziki och råstekt vitlökspotatis. Jag säger bara.. Oj Oj Oj så gott det var!!!
Tack för tipset Veiken..

Dessutom väldigt prisvärt. Dom hade lassat på så man inte behövde vara orolig att man inte skulle bli mätt..

Man var verkligen proppmätt när man gick därifrån :)

Sen var det ju inte mindre gott att det slank ner två glas vin till heller.

Är det semester så är det.. ;)

Idag är det nya tips som ska följas..


Men du Camilla.. Trodde du verkligen att jag skulle åka någonstans utan ljus och ljushållare?? Man är väl inte ljusberoende för inget hihi


  


Av Sussi - 19 maj 2010 07:00

  


Igår sprang man som en yr höna och packade..

Det är ju så himla svårt att veta vad man behöver för kläder. Kommer det vara varmt eller kallt, kommer det regna eller snöa.. okej snöa kanske är lite att ta i men det har varit sånt skitväder i Göteborg senaste tiden. Fast om man ska lita på vädergubbarna och gummorna ska det bli varmare nu. Så klart.. jag ska ju dit ;)

Så ni kan tacka mig nu alla Göteborgare för värmen.. hihi

Men det är helt otroligt vad med kläder man packar med sig. Jag har fyllt en resväska (modell mellan) redan. Man vet ju liksom inte vad man känner för att ha på sig när man väl är där. Med den här packningen skulle jag säkerligen klara 2 veckor och vi som bara ska vara borta 3 ynka nätter..

Doris ska vara hos en tjej på hunddagis undertiden vi är i Göteborg. Vilket känns jättebra eftersom Doris känner henne väl. Den här tjejen bor dessutom ungefär 30 m från mälaren så man kan ju gissa vad Doris kommer göra.. MYCKET!! Ja, just det.. Bada!! :)

Sen skulle hon få spåra också vilket Doris har tyckt varit jätteskoj dom få gånger vi (sambon mest) gjort det med henne.

Undrar om hon ens kommer vilja följa med oss hem igen sen ;)

Jag har datorn med mig men vi får väl se, tiden brukar ju rinna iväg när man är på semester..

Sen vill jag be om hjälp lite så här i förväg.. Ser ni en helt förvirrad människa i Göteborg som verkar helt vilse så är det antagligen bara jag! Sätt mig bara i en taxi så hittar jag taxiföraren tillbaka till hotellet ;)


Sent i eftermiddag borde vi vara framme.. Gud så kul det här ska bli :)Inte nog med att jag är lycklig för att jag ska få åka iväg på semester några dagar. Dessutom gjorde Camiila mig ännu lyckligare när hon gav mig den här awarden :)

Givetvis vill jag ge den tillbaka till dig för din otroligt skojiga blogg :)


  


Reglerna för awarden är:
1) Lägg ut awarden
2) Ge den till 12 personer
3) Länka till dem du gett den till
4) Meddela dem du gett den till
5) Skriv vem du fått den ifrån


Och jag är inte mycket för att följa regler.. Det bor nog en liten rebell i mig trots allt ;)

Så jag tänker ger den till alla som kommenterar i min blogg. Ni är alla värda den! Ni ska bara veta hur glad ni gör mig med era fyndiga och omtänksamma kommentarer. Ni är guld värda allihopa!! :)
  

Av Sussi - 18 maj 2010 09:15


     


Ja, vad ska jag säga om gårdagen..

Helt underbart väder. 23 grader och en underbart varm sol!

Det ser inte ut att bli sämre väder idag heller..

Jag fick besked av "Lars" på vårdcentralen att jag inte behövde komma in och titta stygnen eftersom jag ändå ska dit idag. Tyvärr är det inte "unga snygga doktorn" som ska ta bort stygnen på mig utan nån sköterska!! :(

Men at jag slapp åka in igår öppnade ju för ännu en härlig dag med att göra det här..


 


När jag satt och läste hörde man hur granntjejerna slängde sig i poolen. Tänk att dom redan badar :)

Man har så svårt att tro att det faktiskt bara är maj än. Det känns som riktig sommar :)


Nämen förlåt!! Har jag glömt före och efterbilderna på gräslöken och rabarbern. Vilken miss!! Jag förstår om ni bli upprörda!! ;)


    


För lite över en vecka sen..


       


Och nu..

Nämen det här var väl spännande!!?


Jag kan ju bjuda på lite promenadbilder..


  


Ehhh.. här promenerar jag..


 ´


Och här promenerar Doris..

Fast här tyckte hon själv att promenaden var över..

Hon hade gjort sina behov (vilket hon gjorde fort i förhoppning om att få gå hem fort), det var varmt så hon ville bara vända hela tiden, vilket kanske syns rätt så väl på henne där hon går flera meter bakom mig? ;)


Om ni vill kan jag ordna lite pausmusik till nästa hop med promenadbilder kommer..


  


Så där ja.. Nu när vi är i rätt stämmning kör vi vidare..


  


  


Det är ett riktigt tufft liv man lever så här i semestertider.. ;)

Av Sussi - 17 maj 2010 08:30

   


Jag kan ju inte gnälla på vädret så här första semesterveckan jag har! Solen ska skina (mestandels i alla fall) och det ska vara varmt i flera

dagar nu. Vilken tajming :)


Idag är det en riktig klantfia som fick ringa till vårdcentralen.

Tror ni inte jag har lyckats med att få ett av stygnen på det större märket jag tog bort att släppa. Jag som varit så försiktig hela tiden men efter en vecka lyckades jag få ett av 7 stygn att ge med sig!

Det värsta är att jag gjorde det redan i fredagskväll men akuten sätter jag mig inte på en helg för att få det åtgärdat, det rör sig ju trots allt bara om ett ynka litet stygn! Jag får glatt kolla med vårdcentralen idag istället. Dom skulle ringa upp vid 5 över 10..

Meningen var att jag skulle gå och tagit bort stygnen på tisdag men frågan är om jag får göra det nu när man klantat till det så?

Ja ja.. det är bara foga sig i sitt öde och vänta på att bli uppringd!!

Det kanske inte var den bästa idéen vi kom på att vi skulle åka till plantagen och sen plantera blommor efter vad jag nyss skrev..

Eftersom vädret inte var det bästa (lite molnigt) så passade vi på.

Vi passade även på att äta ute igår igen. I förrgår så gick det ju inget vidare med restaurangbesöket..


  


Men när man äter på ett sånt här ställe kan man räkna med snabb

service och trevligt bemötande. Ingen risk att dom glömmer bort vad

man har beställt heller ;)

Mätta och belåtna beger vi oss hemåt precis lagom tills att alla moln 

var "poff" bortblåsta och vi fick njuta av ännu en härligt och solig eftermiddag/kväll med runt 18-20 grader :)


  

Till rabatten vid stelhällen hittade jag dom här blommorna. Vi får väl se

om jag ens lyckas få dom att blomma? ;)


  


Det tråkiga är bara att vänta på att dom ska växa upp! Ja, då var de

det där med tålamodet igen då ;)

Till den lite mindre rabatten uppe vid huset fick det bli färdiga plantor.


  

Snart ska ju jag och sambon bege oss till Göteborg i några dagar.

Bo ska vi göra precis vid/på Avenyn. Sambon ska jobba hela dagarna medans jag ska ha semester!! :)

Det är rättvisa det ;)

Nu är ju bara frågan vad kan man göra i Göteborg alldeles ensam på dagarna med bara fötterna till sällskap?

Shoppa är ju något jag är bra på men det känns lite tråkigt att bara göra det i 2 hela dagar! Finns det föresten några roliga inredningsbutiker i närheten av Avenyn? Inredningsbutiker är superkul att spendera tid i men det känns ju som om man vill hinna med att göra något annat också..

Fast jag undrar ju lite hur det här kommer gå!?

Jag har ju som ni vet världens sämsta lokalsinne. Sambon är lite orolig att släppa iväg mig strosandes i Göteborg alldeles ensam. Men jag har försökt lugnat honom med att det alltid finns taxi. Hotellet minns jag ju vad det heter så tillbaka dit kommer jag nog på ett eller annat sätt.. förhoppingsvis ;)

Har ni dessutom bra tips på restauranger så tages det också tacksamt emot. Det blir ju några såna besök för oss också :)


  

Av Sussi - 16 maj 2010 08:30


När vi kom hem igårkväll var det 25 grader inne. Vi satte därför i ett nät för fönstret så sov vi med öppet fönster. Jätteskönt! :)

Men straxt före 6 i morse vaknade jag av att en getingjäkel (hatar verkligen getingar) hade kommit in och höll på att surra mot nätfönstret!!

Så det var bara att pallra sig upp och försöka släppa ut den, vilket inte är det lättaste när man är livrädd för dom! Sambon tog så fint över när han tyckte jag tog för lång tid på mig och lät lite för mycket ;)

Vi somnar om..

Straxt före 7 så börjar det ösregna!!

Det låter väldigt högt när fönstret är öppet.

Så upp igen och den här gången stänger jag fönstret..

Jag somnar om..

Kl 8 ringer sambons väckarklocka. Eftersom han inte ska jobba ikväll som han brukar på söndagar så måste han komma upp i tid och därför ställer han klockan.. Efter det var det ingen idé att somna om igen!

Det var den sovmorgonen..

Synd att vädret inte är vad det varit dom senaste dagarna. Än så länge är det grått och trist. Även fast temperaturen ska komma upp mot 19-20 härliga grader får det nog bli en inne dag.. kanske ;) 


När solen skiner och det är varmt och skönt, som det var igår gör

jag oftast detta..


  


När det är varmt ute och solen skiner är det oftast någonting i den

här stilen min sambo hittar på att göra!!?`  

Att bara sitta och ta det lugnt är inget för honom inte..


  


Har man en sån här söt medarbetare/verktygsvaktare så går ju jobbet

lite lättare ;)

Fast den där medarbetaren/verktygsvaktaren var nog lite hispig ändå..


  


Jag tycker den här ser rätt så ofarlig ut.. Eller har jag fel!

Ser den väldigt hotfull ut!!?

Den här sladdmojängen (den har säkert ett mycket bättre namn) blev så utskälld så hade den haft ben, hade den nog flytt!! Tydligen så inkräktade den på hennes tomt och revir.. ;)


  

Biobesöket ställde vi in igår på grund av min hosta. Men vi åt middag ute ändå. Vi ville ju inte ställa in hela kvällen..


  


Vi valde Restaurang Skeppet som är en båt och ligger i fyrisån.

Om ni är i Uppsala och har tänkt äta på den här restaurangen.. Tänk om!! Det var nog det värsta jag varit med om. Efter vi beställt frågade servitrisen oss 2 gånger till vad vi hade beställt varav ena gången gissade hon bara. Det värsta är att hon inte ens gissade rätt!

Man började ana ugglor i mossen när dom som kommit efter oss började få in sin mat långt innan! Det visade sig att dom hade glömt bort oss. Även fast hon frågat vad vi beställt 2 gånger..

Vi fick vänta 1 tim 15 min på maten. När vi väl fick in den hade dom glömt informera om att beasåsen var slut så dom hade slängt på Tzatziki istället. Alla kanske inte gillar det!!?

Jag ber om salt (för konstigt nog finns inte det på borden), då glömmer dom bort oss igen! Jag ber om salt igen efter några minuter och då till sist fick jag mitt salt men ljummen mat är inte det godaste..

Dom försökte först skylla på att det var mycket folk men till sist fick vi en ordentlig ursäkt, dessutom drog dom av rejält på notan. Jag slapp betala för min mat och dom två colorna jag drack.

Ja ja.. vi hade i alla fall tur med vädret.. ;)

Efter den kraftigt försenade middagen begav vi oss till balkongfesten. Vilken tajming av värdinnan som valde precis den här dagen då det var 23 grader och sol! Hur visste hon det för över en månad sen ;)

En av gästerna hade inte jag träffat förrut men pratat massvis med i telefonen när vi jobbade för samma företag. Det var jätteskoj att träffa henne så här "på riktigt"..  


Av Sussi - 15 maj 2010 08:30

  


Mestandels av gårdagen var det molnigt men precis när jag skulle ut

på min andra promenad för dagen med Doris sprack solen fram lite

mellan molnen.


  


Jag hade tagit på mig jacka men den var det bara att hänga runt midjan och dra upp ärmarna. 19 grader är varmt när det är tunna moln bara..


  


Vi tittade på kossorna..

Eller, jag tittade på kossorna och Doris skällde på dem.

Hon är tuff när hon är på avstånd men så fort den ena kossan kom närmare blev hon feg och ville gå.

Men vad utstirrad man kan bli av en ko!!


  


Vi tittade på blommor..

Eller, jag tittade.. Doris drömde sig bara vidare!

Hon vill ju förstås inte stanna när jag vill stanna..


Tanken var att Sambon skulle plocka upp oss när han kom hem från jobbet. Problemet var bara att han hade glömt berätta att han jobbade över. Han ringde mig när han åkte från jobbet och då har han minst en timme hem. Jag hade redan då gått 45 min så det var bara att vända och gå dom 45 min hem också..


  


Hem ljuva hem..

Efter ca 1 ½ timmes promenad (plus en halvtimmes i morse) så är man ju värd något lite extra. Att man dessutom råkat ut för samma förkylning som jag nyss blev av med gör ju att man är värd det lite extra extra.. 

Så irriterande att den kom tillbaka :(

Den enda bilturen för idag gick till godisaffären..

Att vi har lite över 1 mil fram och tillbaka spelar ingen större roll när man är riktigt godissugen. Sen ska jag erkänna att det var en av dom bästa hemresor jag har haft.

Jag hade handen i godispåsen hela tiden ;)


  


Så där ja.. Så ska en fredagskväll firas ;)


Idag är det sommarvärme som gäller!

Dom pratar om att vi ska få runt 22 grader varmt idag. Redan nu (kl 20 i 9) är det 15 grader :)

Idag kommer jag inte spendera mer tid inne än vad jag behöver.

Fram med boken och ut i solen..

Jag får inte glömma bort att smörja in mig bara..Ikväll är det tänkt att jag och sambon ska på middag och sen gå på bio. Men vi får väl se om jag klarar det. Jag har börjat fått en så irriterande rethosta. Man vill ju inte sitta och snora och hosta så man stör dom andra biobesökarna..

En vän har en balkongfest ikväll också. Meningen var att vi skulle titta in efter bion och säga hej och snacka lite. Det vore så synd om det inte blev nåt av hela kvällen på grund av mig!! :(

Vi får väl se om inte solen kan bota mig idag. Man kan ju alltid hoppas :)

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se