allt-om-inget

Alla inlägg under april 2010

Av Sussi - 7 april 2010 07:15

För dom flesta är den här veckan en kortvecka med bara 4 arbetsdagar men inte för mig inte. Jag är alltid ledig måndagar och har alltid 4 dagarsveckor så den här veckan är lika lång som den brukar.

Det kändes verkligen imorse när jag vaknade och trodde det var torsdag för en kort stund!

Suck.. Inte nog att man blev av med en hel timme förra veckan!!

Nu sitter jag här med känslan att ha blivit av med ett helt dygn också ;-)


  


Eftersom det hade torkat upp så bra på vägarna, tänkte jag passa på att åka och tvätta bilen efter jobbet igår. Jag har något som heter klubbhäftet, vilket är (som namnet säger) ett häfte med rabatter. På Statoil hade dom en Guldtvätt för halva priset (85 kr). Då kan man ju unna sig en maskintvätt när det är så billigt ;-)

Problemet var att det inte bara var jag som kläckte den smarta idéen att tvätta bilen just idag! Nej då.. halva uppsala var där!!

Eftersom jag ändå skulle få vänta ett bra tag så passade jag på att rensa ur bilen från gamla kvitton och parkeringslappar som hamnar överallt. Jag putsade och fejade med putsduken man fick på köpet. Bilen sken invändigt och såg så proper ut så :-)

När det bara var en bil framför mig kvar så tittar jag ner på sätet och inser att lappen med koden man måste ha för att komma in i tvätthallen är borta! Den ligger inte kvar på sätet där jag la den. Shit, tänkte jag. Nu har jag råkat kastat den med resten av lapparna. Jag ut till papperskorgen och rotar runt. Ingen lapp där..

Jag kan lova att det var många blickar som följde mig när jag stod och rotade  

Jag in i bilen igen, suckar och har precis fogat mig med tanken på att jag kommer få köpa en ny tvätt (man har väl inte sån tur att man bara kan kliva in och be om en ny). Det där med halva priset blev det väl inget av, så hittar jag lappen med koden under mina handskar!!

Phu *torkar svetten ur pannan*..

Synd att jag hann gå ut och rota i papperskorgen innan jag tittade under handskarna bara ;-)


  


Jag förstår om ni måste sätta på er solglasögon eller kisa riktigt hårt! 

Bilen fullkomligt lyser ju hihi

Det tråkiga är att när jag gick ut på promenaden med Doris i morse insåg jag att det hade regnat inatt och att det fortfarande småregnade lite. Lagen om all djävulskap. Det spelar ingen roll om man kollar vädret och det står att det ska vara solsken nästa dag. Åker man och tvättar bilen så kommer det garanterat regna ändå!!

Så det gick väääldigt långsamt mellan vattenpölarna på våran grusväg i morse! ;-)
ANNONS
Av Sussi - 6 april 2010 06:45

                    


Nu är påsken slut, så är också ätandet av godis! Jag har säkert ätit över ett kilo godis sammanlagt under helgen. När jag väl börjar finns det ingen hejd på mig!! Man lurar sig själv att det är helt okej att äta för det är ju trots allt påsk. Men det finns ju något som heter äta med motta!! ;-)

Jag hade egentligen bestämt att jag skulle sluta äta godis redan igår men det fanns ju kvar i godisskålen ju!! Det var ju så lite kvar så det var väl lika bra att dra i sig allt så finns det inget mer sen. Synd för sambon som åkte till jobbet och missade det sista goda godiset hihi

Undrar om det är därför han är så smal och jag inte! Stackarn kanske inte hinner med innan jag har hunnit vräka i mig allt! ;-)

Jag kan inte ha smågodis hemma och inte äta, det funkar inte alls! Där har jag verkligen noll motståndskraft!

Chips och chokladkakor kan ligga i skåpet hur länge som helst och jag tar ingenting men det är något speciellt med smågodis..

Nu är det skärpning som gäller igen!

Det vore ju så synd om jag schabblar bort dom här 4 kilona jag lyckats gått ner nu :-(


Så trist det känns. Den där förväntan jag hade över att kanske ha en chans att få det där jobbet jag sökte är liksom borta! Helt mitt eget fel, jag skulle ju givetvis ha tagit sambons bil som har en GPS inbyggd i bilstereon. Han erbjöd mig den kvällen innan men jag tackade nej.

Jag hittar, tänkte jag!!

Nämen eller hur!!?? Det gick ju väldigt bra.. NOT!! :-(

Så nu sitter jag bara här och väntar på att dom ska ringa och säga att jag inte är den dom söker. För vem vill ha en logistikplanerare som inte ens kan läsa skyltar!!?? Klantarsle.. SUCK!!!


  

ANNONS
Av Sussi - 5 april 2010 07:15

  


Usch vad helgerna springer på fort. Nu hade vi dessutom extradagar och ändå känns det som om man knappt hinner vara ledig någonting!

Nu hade det varit härligt att få börja om från skärtorsdagen igen ;-)

En ynka dag kvar att njuta av! Vädret verkar inte bli så bra, dom har tydligen lovat regn så den sista lediga dagen kan nog fördrivas i film-soffan. Utan att ens få dåligt samvete ;-)

Det var lite ruggigt inne i morse så jag fick lov att tända en brasa. Så nu sitter jag här och lyssnar till sprakandet av den. Mysigt! :-)


I går hade vi bättre tur med kameran. Inget strul med minneskortet resulterade i massvis med bilder.

Ni kommer inte undan ;-)


  


Mälaren ligger fortfarande helt täckt av is. Men den såg inte speciellt tjock ut så jag skulle verkligen inte våga mig ut på den..


   


Men tror ni en ivrig hund förstår att isen inte är tjock!! 

Nej då, hon rusade rätt ut bara.. 

Det var inte långt ifrån att hon gick igenom (två av benen var i alla fall det) när jag med panik ropade henne tillbaka. Det hade ju blivit så rackarns kallt att vara tvungen att plumsa i och hämta henne ;-)


  


Hon fick nöja sig med att stå och spana ut över mälaren istället. Bada får hon allt vänta tills isen försvunnit innan hon får göra.  


Hmm.. Undrar vad det är med Doris och trånga ytor egentligen. Det kan inte vara skönt och ligga ihoptryckt så där!!? 


  


Jericho visade hur äggmålningen skulle gå till. Han gjorde ett spidermanägg! Med nät och allt.. För det ser ni väl att det är?? ;-)


  


Sen gömdes det påskägg också, enligt gamla traditioner. Dom två barnen som var där letade jättelänge. När dom väl hittade äggen så höll dom stenhårt i sitt. Så mycket slit för lite godis!! ;-)


   


En talande bild! :-)

Här har det gått i både det ena och det andra men döm av våran förvåning när hon inte ville ha det köpta oxörat vi hade med oss till henne.

Vi trodde nog nästan att hon blivit sjuk!!! ;-)

Grisöron tackar hon ju aldrig nej till. Det är ju knappt man hinner ta ur grisörat ur förpackningen innan hon har ätit upp det. Men oxöron verkar inte vara någon större favorit hos henne. Hon gick bara och gömde det. Och när en hund gör det så brukar det ju inte vara på dom mest förnurliga ställen. Enligt henne gömmer man det sååå bra väl synligt i ett hörn eller bredvid soffan! Det roliga är att hon kan gå jättelänge med det i munnen, väljandes plats och sen lägger hon det helt öppet!!?? ;-)


Det var så härligt att se på hemvägen hur pass mycket snön smält bort. Det var nästan helt snöfritt längst vägen och en bra bit upp.

Men sen kom man hem till det här!!! ;-(


  


Jaha.. här har vi våran fina snörika tomt :-(

Men trots att det är mycket snö kvar, letar man riktigt noga så hittar man några snöfria ytor..


  


Titta så fint! Dom första blomknopparna :-)

Men vad blommorna heter har jag ingen aning om? Men nu har våren kommit även till våran tomt :-)

Nu ska resten av snön bort bara..

Av Sussi - 4 april 2010 10:15

  


Jag köpte en Olympuskamera för lite över ett år sen. Den var billig (bara lite under 500 kr) och går på vanliga AA batterier. Jag tog med mig den till påskmiddagen i går. Jag använde minneskortet till min mobiltelefon i den. Jag har ännu inte köpt ett eget kort till kameran än. Jag gick omkring som värsta duktiga fotografen. Tog bilder på dukningen, maten, fina påskägg, ungarna och förstås Doris. Syrran och hennes karl tittade lite konstigt på mig och undrade vad jag höll på med när jag tog närbilder på ett påskkärringsägg som mamma haft sen vi var barn. Jag tänkte, det måste jag ju självklart visa er. Är man boggerska så är man liksom ;-)

Problemet är att nåt hände med kameran! Eller kameran gjorde något med minneskortet så det inte fungerar längre!! Så varenda bild jag tog är borta! Minneskortet går inte att se på hur vi än försöker. 

Jag som tänkte visa er massvis med fina bilder men nu blev det liksom pannkaka av alltihopa :-(

Inte ens min envishet hjälpte! ;-)


Idag ska vi till sambons farmors land som ligger precis vid vattnet.

Det brukar vara jättefint så här års.

Dessutom är jag av den uppfattningen att man ska passa på att knäppa kort medans man kan. Man vet aldrig när någon kan slitas ifrån en.

Jag vill ha foton som minne om något så tråkigt händer..

Vi hittade ett gammalt minneskort så nu får vi väl hoppas att kameran inte gör samma sak med det kortet. För då har jag bara minnet på kameran (vilket ger ca 6 bilder) och mobiltelefonen som man kan knäppa ca 7 bilder med innan batteriet dör..

Nytt batteri till mobilen är beställt för jag vägrar hamna i den situationen jag gjorde i Stockholm en gång till.

Jag har fortfarande mardrömmar om det!!


  


Ja ja.. sånt är livet.. Vi kör väl ett litet lamphoroskop istället!


Hur många personer av samma stjärntecken behövs det för att byta en glödlampa?


Det kanske inte är så överraskande att jag är Fisk eller?? ;-)


VÄDUREN Bara en. Vill du dra några slutsatser av det?


OXEN En, men försök att övertyga dem om att den utbrända lampan är oanvändbar och bör slängas i soptunnan.


TVILLINGARNA Två, men jobbet blir aldrig gjort — de bara grälar om vem som ska göra det och hur det ska göras!


KRÄFTAN Bara en, men efteråt krävs det tre år hos en terapeut för att hjälpa dem igenom sorgeprocessen.


LEJONET Lejon byter inte glödlampor, men ibland ser deras personliga assistent till att en Jungfru sköter jobbet åt dem medan de är ute.


JUNGFRUN Ungefär 100.000.000 med en felmarginal på en miljon.


VÅGEN Ehmm, två. Eller kanske en. Nej, vid närmare eftertanke, två stycken. Är det okej för dig?


SKORPIONEN Denna information är konfidentiell och delges bara De Upplysta som nått högsta nivån i den urgamla Hierarkin.


SKYTTEN Solen skiner, dagen är ung, vi har hela livet framför oss — och du sitter inne och bekymrar dig över en liten utbränd glödlampa?


STENBOCKEN Jag slösar inte min tid på såna här barnsliga skämt.


VATTUMANNEN Nåväl! Du måste komma ihåg att allting är energi, så...


FISKARNA Glödlampa? Vilken glödlampa?


  
Av Sussi - 3 april 2010 10:15

I natt väcktes vi av knackningar på dörren!

Klockan var 00:45 så jag kan medge att jag blev livrädd!

Så många tankar som flög genom mitt huvud (grannarna behövde hjälp, nu var det nån elak gubbe där) när jag skickade upp sambon,  för inte vågade jag öppna dörren själv inte ;-) 

Det enda jag kunde tänka vid det här tillfället var, tacka gudarna att jag inte var ensam hemma! Doris var redan vid dörren och skällde som bara den. Hon vaktade väldigt bra!!

När sambon öppnade dörren var det 2 pojkar i bara kalsonger, onyktra som berättade att dom hade förlorat i nån lek och varit tvungen att springa hit i kalsonger och knacka på!

Phu.. skönt att det bara var en lek men gissa om flickan, som hade festen kommer få det hett om öronen när pappan får reda på vad dom gjort! Hon är dessutom bara runt 16 så jag tvivlar på att pappan vill att det ska drickas alkohol heller..

Om man nu vill smyga med att man har en fest så kanske det inte är den smartaste idéen att skicka nån och knacka på hos grannarna ;-)


  


Jag skrev i gårdagens inlägg att jag skulle måla. Jag kände mig tvungen att ta lite bildbevis. Annars hade ni väl aldrig trott mig hihi


  


Man behöver en färgburk, någonting att ställa färgburken på (plaststol fungerar alldeles utmärkt) och en dörr!

En pensel är inte helt fel att ha heller ;-)


   


Sen kan det vara bra att ha någon som övervakar jobbet, så det blir bra gjort alltså! Ni ser ju hur sträng hon ser ut ;-)


   


Jodå sörru!! Här står hon, målerskan!

Det var faktiskt jag som målade ;-)

Jag njöt verkligen av solskenet. Det värmde på riktigt bra inne vid huset mitt på dan. Nu är det inget snack om saken.. våren är här!! :-)


 


Men så säg!!

Är det inte dom mest välmålade fina dörrar ni någonsin sett??? ;-)


Som den hårt arbetande yrkeskvinnan jag var igår så behövdes det ju en riktig matchomiddag!!


  


Vad passade bättre än en pizza och en kall öl. Det hade man ju helt klart gjort sig förtjänt av :-)


Idag åker vi iväg till min mamma och pappa på en god påskmiddag. Det ska bli så skönt att slippa göra i ordning maten själv :-)

Syster med familj kommer också så det blir nog full fart på ungarna och Doris! Påsken var en rolig högtid när man var liten. Det var ju då man fick påskägg och fick måla ägg :-)

Mamma och pappa gömde alltid påskägget så jag och min syster fick leta som tokar innan vi hittade dom. Men det var det värt!! :-)

Vi får väl se idag om jag blivit för stor för att få ett påskägg. Jag behöver egentligen inte ha något. Jag kan ju alltid äta upp ungarnas!! ;-)


  

Av Sussi - 2 april 2010 10:00

  


Idag ska man bli satt i arbete. På långfredagen och allt!!

Får man verkligen jobba då överhuvudtaget? Finns det inte någon lag som förbjuder det?? (hoppas, hoppas hihi)

Vi har några dörrar vi bytt ut (för ca 3 månader sen) som vi precis har insett att dom faktiskt inte målar sig själva!! ;-)

Så det blir mitt arbete under dagen. Jag tycker visserligen att det är kul att måla.. en stund i alla fall! Men som med mycket annat så ledsnar jag fort. Men det är väl bara att ta fram envisheten, för det måste ju göras!


Efter jag skrev gårdagens inlägg blev jag lite osäker. Historien med min vilsekörning var ju så komisk så jag trodde ni alla skulle tro att jag försökte lura er. Det var ju trots allt första april! Men jag har nog gjort lite väl mycket dumma saker för att ni ens ska höja på ögonbrynen hihi

Men så är det att vara i min närhet. Jag är säker på att jag kommer göra mång fler dumma saker jag kan bjuda er på framöver också ;-)


Jag var på ett inredningsparty för ca 2 veckor sen. Nu hade sakerna jag beställt äntligen kommit :-)


  


Spegelljushållaren är så himla fin. Vilken effekt det blir av den..

Den stora lyktan som stod på hyllan innan blev förvisad till bokhyllan i matrummet nu istället ;-)


  


Klotljushållarna som var på rean var ganska mörka men det blir helt klart mysigt sken av dom med. I dagsljus är dom riktigt vackra!


Middagen igår blev en enkel historia. Fjärilskotletter, kroketter, sallad och bea. Ibland orkar man inte hålla på länge i köket då är det väldigt skönt att det finns enklare alternativ ;-)


  


  


Sen får man inte glömma fredagsvinet. Ooops.. det var ju inte fredag igår men så nära man kan komma så då är det tillåtet med ett litet stort glas vin till maten :-)


 


Jaha!! Då var det väl färdigdrucket då..

Vem vågar sno glaset från den här vaktande alkoholkontrollanten ;-) 


En film hann vi med också. Sambon hade jobbat vanlig dag (4:30-13:06) så jag trodde nog han skulle somna tidigt som vanligt. Vi såg Twilight New Moon. Enligt vårat tycke var den lite väl dravlig (därför var jag väldigt chockad att han höll sig vaken hela filmen). Det trodde nog jag aldrig jag skulle säga som älskar kärleksfilmer men den här var lite väl grå, trist och lite för överdriven. Den första delen var mycket bättre. Det kommer garanterat komma en tredje del. Det liksom laddades upp för det i slutet. Vi får väl hoppas den blir bättre..


  


Handling:

Efter att ha blivit dödligt förälskad i vampyren Edward Cullen, blir Bella Swan helt förkrossad över hans plötsliga försvinnande. Hon blir vän med den oemotståndlige Jacob Black men dras in i en värld, där hennes lojalitet sätts på prov.

Av Sussi - 1 april 2010 08:45


Gud så skönt det var att få ställa klockan på åtta istället för fyra som jag brukar gå upp på mornarna. En lugn och skön morgon hemma innan jag måste åka till jobbet. Sen att dessutom få gå hem när jag bokat klart efter nån timme bara är ju inte helt fel!

Det här hade jag lätt kunnat vänja mig med ;-)Vi får väl se om man kommer åka dit på något aprilskämt idag.

Jag är så naiv så jag brukar alltid trilla dit på något men idag tänker jag inte tro på vad någon säger hihi


I förrgår eftermiddag ringde faktiskt företaget jag sökt jobb på och ville träffa mig igen. Dom frågade om jag kunde komma dagen efter (alltså igår) kl 13. Inga problem. Det var ju jätteenkelt att hitta dit förra gången (då sambon körde).

Nu kanske ni kommer ihåg vad jag gjorde på första intervjun?

Jag ska påminna er..

Jag glömde ju handväskan och fick gå tillbaka och hämta den  

Och andra intervjuen jag var på så gick jag ju in i fel rum så han fick gå tillbaka och hämta mig     

Smågrejer säger jag, det som hände nu var betydligt värre!!

Den här gången skulle jag åka ensam dit. Jag hade stenkoll på hur man hittar dit, trodde jag i alla fall..

Nu kanske ni förstår vart det här är på väg??? ;-)


  


På något sätt kollar jag inte ordentligt och svänger en korsning för tidigt. Normalt brukar ju inte det vara något problem men nu pratar vi Stockholm, där ingen väg leder tillbaka enkelt. Helt otroligt att det ska vara så jäkla svårt att komma tillbaka till samma ställe igen!

Jag hamnade åt helskotta galet.

Jag ringde min sambo för lite guidning. Då lägger batteriet i mobiltelefonen av, fast den var nyladdad!! Jag har ju tänkt på att köpa nytt en längre tid men inte kommit till skott än (så man får ju skylla sig lite själv)!

Så där står jag utan en susning var jag är någonstans och ska försöka hitta till företaget själv! Klockan går och går. Till slut hittar jag på ett wärdshus där jag frågar om vägen. Får en beskrivning (många svängar hit och dit) men åker fel igen så jag hamnar på E18 mot Enköping!!

Som tur var dyker det upp en skylt som det står E4 på så till slut kom jag på rätt köl igen :-)

När jag väl kom fram (är nog lite impad av mig själv att jag faktiskt hittade efter alla felåkningar) var jag en halvimme sen  

Som tur var så hade sambon letat upp nummret till företaget och ringt och sagt till dom att jag åkt vilse så dom tog ändå emot mig när jag väl kom. Jag bad så hemskt mycket om ursäkt, jag skämdes som bara den men försökte ändå skämta bort det lite med att nu hittar jag ju i alla fall på dom ställena jag irrade runt på!

Låt mig säga så här..

Jag tvivlar på att dom kommer ringa upp och erbjuda mig jobbet!! :-(

Ja Ja.. så kan det gå. Fast tyvärr händer det väl mest bara mig!!

När jag kom ut från intervjun så ser jag sambon ståendes utanför och väntar på mig. Eftersom jag inte kunnat meddelat att jag hittade till slut blev han jätteorolig och åkte och letade efter mig!!

Han ville försäkra sig om att jag hittade hem också ;-)

Vilken underbar sambo jag har  

Efter det här äventyret känns det som om jag kan hitta var som helst ;-)

  

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se