allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 19 april 2010

Ett önskemål

Av Sussi - 19 april 2010 06:45


I helgen hade jag storstilade tankar att få ställa fram utemöblerna men eftersom det där askmolnet ligger över oss (det kanske inte var det varmaste heller) så valde jag att låta bli. Men nästa helg är det inget som kan stoppa mig! Nja.. okej då, ett snöoväder kanske sinkar mig lite men annars så åker dom fram!

Våren känns ju inte riktigt infirad förrän uteplatsen är iordning ;-)



När det börjar bli varmare ute brukar våran köksdörr nästan konstant stå öppen så Doris kan springa in och ut som hon vill. Det är fördelen med att ha en stor tomt med staket runt hela. Vi brukar sätta för ett sånt där myggnät som hänger i 4 delar för dörren. Varje höst när det är dags att plocka ner nätet lägger jag undan det på ett bra ställe. Varje gång tänker jag alltid.. det här är ett bra ställe, här hittar jag det lätt nästa år!

Men tyvärr är det där enkla bra stället, aldrig enkelt och bra! Jag har letat och letat men nog sjutton har jag gömt undan det alldeles för duktigt igen. Vi har bott här i ca 8 år snart och jag har nog banne mig fått köpa nytt myggnät säkert 5 år av dom!

Att man aldrig lär sig..

Och vad är anledningen till denna panik?

Jag såg min första mygga för i år idag. Jag hatar dom verkligen men det tråkigaste är att inte hatet är besvarat! Tydligen så smakar jag väldigt gott för jag brukar vara täckt med röda kliande myggbett.

Om du frågar mig skulle vi klara sig mycket bättre utan dom. Vi skulle klara oss riktigt bra utan getingar också.

Fåglarna kan väl hitta något annat att äta ;-)

Och om ändå myggorna  och getingarna ska försvinna så kan dom väldigt gärna få ta dom där äckliga fästingarna med sig också. För dom gör ju verkligen ingen nytta för nån!!


Nu till något betydligt trevligare..

Jag såg en film igår som jag vill tipsa om. Det var en lite annorlunda komedi som Uma Thurman spelar huvudrollen i och hon spelar ju bra som alltid. Filmen hette "Motherhood" och inte allt för överraskande så handlade den om mödraskapet och familjelivet.. både på gott och ont! Handligen var inlindat i mycket humor!


  


Handling:

 

Det är inte lätt att vara tvåbarnsmor i dagens New York. Särskilt inte när äktenskap ska hålla ihop, jobb ska skötas och ett storstilat barnkalas snart ska hållas för att fira födelsedag. Eliza Welch är i vart fall nästan utslagen. Men lyckligtvis har hon en lösning på sina problem: cocktails, sarkasm och en blogg på nätet där hon kan få utlopp för sina aggressioner! Uma Thurman spelar huvudrollen i denna hejdlöst roande och oroande verklighetstrogna komedi om världens hårdaste jobb: att vara mamma!

 
 
Mia64

Mia64

19 april 2010 07:37

Godmorgon!
önskar dig en bra dag.Tack för tipset på film /Kram

http://mia64.blogspot.com

 
camilla

camilla

19 april 2010 07:40

Hahahaha!
Det där känner jag igen.
Och så går det några år och titta...där är den ;)
Bla. mina mammakläder....men tyvärr är dom fortfarande borta.(Inte för att jag ska använda dom,men det är dock ett minne)
Jag minns att jag sa till David.
Ställ dom där så vi vet att dom är där.
Men vart är DÄR????
Vi har kollat i alla förråd och uppe i vindan.
Men icke!
Kan vara så att jag lånat ut dom och jag har glömt bort det....men då tycker jag att har man lånat lämnar man väl tillbaka va???
Ha en bra dag och kram på dig!

http://cammo69.blogspot.com

 
Berith

Berith

19 april 2010 08:00

Godmorgon =))
Du ser ut att haft en trevlig och mysig helg =))
Underbara ljuslyktor ! =)
Mygg ja ...uch och fy för dem...men festingar är värre...tur att vi inte har så många av den vara här uppe , än så länge...men de håller på att invadera även oss sakta men säkert ;))

Svar på din fråga...Nej jag har inga problem med kommentarerna då jag är inloggad =)

Önskar dig en bra dag , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

19 april 2010 08:07

Trädgårdsmöblerna sattes ut, struntar i askan det är ju vår;-).Har hela huset fullt av saker som jag glömt var jag lagt tror jag, hu vad det retar en att man inte kan komma ihåg.
Många kryp är det som förpestar ens sommar;-(
Ha en skön måndag/Kram

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

19 april 2010 08:28

Det var små spenderarbyxor du hade på IKEA, Duktigt av dig ;)

Jo det där med att lägga saker på väldigt bra ställen känner man ju igen, har hänt ett par gånger, men då är det nästan skönt att ha ett litet hus, för vårt hus går rätt snabbt att leta igenom :)

Håller med dig, tycker också att getingar, fästingar & myggor är himla onödiga !

http://www.missvivis.se

 
helga

helga

19 april 2010 08:32

Tänk att man alltid gör så där... hopplöst alltså.

Vi tar ut en mindre hoppfällbar utemöbel på våren och senare när det blir varmare flyttar vi den till baksidan och tar fram en rejälare utemöbel till framsidans altan.

Hoppas du hittar myggnätet :)

http://helga1.bloggplatsen.se

 
Znogge

Znogge

19 april 2010 08:46

Bra ställen är livsfarliga! Man hittar dem aldrig igen ;-)

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

19 april 2010 10:17

Mina balkongmöbler står ju i vardagsrummet och jag har använt dem 2 gånger i år./Nä, dessa insekter förstår en hel del och EN mygg kan vara oerhört störande. Tack och lov har jag sällan någon inne HÄR men i gillestugan hos föräldrarna kan jag "hamna i dåligt sällskap" på nätterna och i friggeboden. Getingar kommer ibland, men förhoppningsvis kommer det inte så många i år./Ja, världens hårdaste jobb... Att vara i det SKICK som jag har varit i perioder de senaste åren är ingen "hit" heller, men jag hoppas få se ett ljus snart./Jodå, jag ska "hojta till" när jag har publicerat något nytt. Men den andra bloggen som jag har länkat därifrån har lite nyare om du inte besökt den på sistone. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

19 april 2010 10:19

Det trodde jag också men det är kallare i dag och sen blev jag dålig i halsen när jag cyklade så nog är det aska som faller ner alltid. Vad roligt du berättar om myggor och nät ;)

Tack för filmtipset. Den filmen har jag inte sett så jag får hyra den nästa gång.

Ha en fin måndag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Gilla

Gilla

19 april 2010 10:31

Dåligt minne? Vad kan det vara? Jag som kan gå från det ena rummet till det andra i nåt ärende, så har jag glömt vad det var jag skulle ha. Minnet är gott med kort!

Det är maken, som lider mest av myggen av oss två. Men jag GILLAr dom inte heller. Till och med när vi reser utomlands så tar maken reda på om det växer buskar runt hotellen, för då ska han inte bo där för myggens skull.

Filmen verkar ju jättebra. Vi får kanske leta upp den.

Svar: Alla hållna tummar mottages med tacksamhet! ;-) Det ska i så fall bli bilder. Det kan jag verkligen lova. Jag går med kameran i högsta hugg överallt.

Det var faktiskt mycket länge sen vi gjorde varma mackor, men det var en period, då vi hade det för jämnan.

Jag plockar alltid undan, så det inte ser så hemskt ut på morgonen med vinglas och annat stående. Sen sover man ju middag, när det passar. Ha det allra bäst.

Kram/Gilla

http://metrobloggen.se

 
kurrelina

kurrelina

19 april 2010 10:34

Du kan verkligen roa, din berättelse om myggnätet var underbar och jag hoppas du hittar det, kanske det vore bra att alltid lägga det på samma ställe, till slut måste det väl i så fall fastna i minnet...eller hur.
Undrar om det finns någon aska som faller ner här över Sverige, ligger den inte jättehögt och blåser bort, men jätteläskigt är det i alla fall, just nu hör jag faktiskt flygplan här över Märsta, det har varit väldigt tyst ett tag nu.
ha nu en fin dag och var rädd om dig
kramis

http://kurrelina.bloggagratis.se

 
sara - Glitterögon

sara - Glitterögon

19 april 2010 11:08

Haha, du är för rolig du :D Ett litet tips till kommande höst och efterföljande höstar - lägg nätet på samma plats varje år ;)

http://glitterogon.blogg.se

 
ansepanse

ansepanse

19 april 2010 11:15

våra utemöbler står på altanen året om eftersom vi har tak över
kramar

http://www.kinaguld.blogg.se

 
lillisl

lillisl

19 april 2010 11:59

Ska ta mig i kragen i morgon och ställa ut balkongmöblerna. Jag är en sådan person som myggen älskar så jag tycker att dom kan hålla sig borta.
Hoppas att du får en skön ledig dag
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
diana

diana

19 april 2010 13:15

Den filmen ska jag absolut se ;) Ha en bra måndag.

http://www.metrobloggen.se/diana

 
Sussa

Sussa

19 april 2010 14:34

Jag brukar låta sambon sköta saker som ska förvaras. Det är absolut inte säkert att vi hittar dem för det, men det är ju INTE JAG som är förvirrad då. Eller hur? :-)

Jag är inte speciellt förtjust i myggor jag heller. Getingar är inga favoriter, speciellt för att hundarna gillar att jaga dem. Inte speciellt kul om de skulle få ett getingbett i svalget :-(
Men annars är vår stora plåga FÄSTINGAR! Dessa avskyvärda små äckliga sadister!!!
Tur att sommaren har så många fördelar utöver dessa plågsamma odjur!

Ha en bra dag!

http://sussasvovvar.blogspot.com

 
Johanna

Johanna

19 april 2010 14:54

haha ser dte är fler än jag som lider av det syndromet att lägga saker på ställen man är övertygad om att man hitta igen sen .... :)

ja tacos kan man äta rent för mycket av , tur det är nyttigt iaf haha :)

ja ikea är underbart ställe, måste snart ta en tripp dit :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Marita

Marita

19 april 2010 15:17

Håller fullständigt med dig vad det gäller fästingar och getingar och en hel del andra läskiska småkryp.Bort med dom,så blir det betydligt behagligare tillvaro.
Att lägga saker så man komer ihåg dom sen,det är bara att glömma.Bättre att göra tvärtom kanske,ha,ha...
Visst är det härligt att ha stor tomt så det bara är att släppa ut vovven. Fast Peppe kan få för sig att hoppa över staketet om han ser nåt spännande på andra sidan,så det gäller att vara lite uppmärksam,
KramiZ!

http://nospussar.bloggplatsen.se

 
Pem26

Pem26

19 april 2010 15:49

Tackar för filmtipset S!
Hinner inte se så mycket på film men då uppskattas de med tips från folk så man har lite hum om hur de är. Så tack!

http://pem26.myshowroom.se

 
Maddo

Maddo

19 april 2010 16:05

Haha, man kanske ska ha en låda som heter "sommarsaker" där man kan lägga sånt? =) Eller säga till mannen vart man lägger det? ;)

Ja, hon hade verkligen tur!

Hehe, jag tror att det är liiite lättare att uppfostra en valp med en annan hund i huset. Plus att jag inser att Tessan inte kommer finnas i alla år men när hon går bort är frågan om man orkar börja på ny kula eller om man kommer vara utan? Hemska tanke! Hund gör så gott!

Kramar!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Veiken

Veiken

19 april 2010 19:05

Vi kan nog inte göra så mycket åt alla äckliga småkryp. Vi får glädja oss åt allt möjligt fint som ligger framför oss. Kram

http://veiken.wordpress.com

 
cecce

cecce

19 april 2010 19:13

Det var som sjutton!
Har ni redan myggor???
Usch då. Jobbiga små djur det där!!

Hoppas att letandet har lönat sig:-)
Känner igen det där.
Du kommer hitta det när du letar efter något annat:-)
Typ till jul - när julssakerna ska fram!
(Du har inte lagt det bland utemöblerna??)

Kramar

http://www.ceccesblogg.blogg.se

 
Carina

Carina

19 april 2010 19:38

Tyson ska alltid vara nära en när man sitter/ligger i soffan och närmare än vad han ligger på den bilden kan han knappast komma :-) Det var rätt kyligt här oxå i helgen men idag har det varit riktigt kallt men solen har varit framme. Konstigt att vi inte kan få både värme och sol. Måste vara härligt att ha en stor trädgård så att Doris kan vara ute hela dagarna när det är fint väder. Ha en härlig kväll, kram

http://tysonochganget.blogspot.com

 
starling

starling

19 april 2010 20:42

Sniglar och spindlar behöver inte heller finnas. Det är helt okej om dom försvinner. Myggnätet låter som en sak som vi borde köpa hem. Undra om det finns ett spindelnät också, ähh, det där blev lite knäppt, men vi har stora spindlar i garaget och en gång hade en sådan kommit in. Jag trodde jag skulle dö av äckelhet innan vi (två stycken) lyckades spola ner den i toan. =)

http://www.metrobloggen.se/stars

 
Susanne P

Susanne P

19 april 2010 20:55

Det finns så många bra ställen att förvara saker på men vart de de ställena vägen sen??!! Jag hittar de aldrig igen... ;)
Kram

http://www.susannep.blogspot.com

 
soffie

soffie

19 april 2010 21:01

tack för filmtips:)
Goo måndagskväll

http://www.soffie69.blogg.se

 
Marina

Marina

19 april 2010 21:24

Ha! Jag känner igen det där med just myggnätet, jag tänkte på det härom dagen när jag såg de första flugorna.Jag har fortfarande inte hittat det! :D
Ha en bra kväll.

http://www.gallerigavelin.blogg.se

 
Ingegerd

Ingegerd

19 april 2010 22:00

Likadant här! Altandörren står öppen så fort det är fint väder fast det är sällan Molly går in på den varma årstiden, hon trivs bäst ute då.

http://hovsing.bloggplatsen.se

 
Mia systeryster

Mia systeryster

19 april 2010 22:30

Hahaha, det där känns igen alldeles för väl. Jag har förmåga att ha bort utejulbelysningen och konstigt nog julgransfoten försvinner varje år;) Tack för filmtipset!!Kram

http://www.systerystersdagbok.blogg.se

 
Molly

Molly

19 april 2010 22:36

Tack och lov för det...med måndagar alltså...vill också ta tag i det där med blomplanterandet snart! Kram!

http://mollysmix.blogspot.com

 
charlotte

charlotte

19 april 2010 23:15

skriv in på datorn var du lägger det o hoppas på att den funkar nästa år med..

http://kloppan.wordpress.com

 
Glimz

Glimz

20 april 2010 00:00

Flåt att jag skrattar Sussi, men jag är precis lika dan! Dem där bra ställena finns över allt, men man kommer uppenbarligen aldrig ihåg dem när det är dax att ta fram dem igen. Det är säkert nån som har gått å gömt sakerna på ett annat ställe haha
Kramizen
Med min envishet, så kommer jag säkert att fixa skallet *hoppas* :)

http://ninz.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards