allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 13 april 2010

Kvar i trädgården..

Av Sussi - 13 april 2010 07:00

  


I morse tog jag mig 50 min sovmorgon.. Inte frivilligt visserligen men tydligen så tyckte min kropp att jag behövde det! Jag vaknade med ett ryck och sen var det fullt ös, vilket Doris var lite mer tvivlande till. Hon är ju inte van att stressa och morgonpromenaden måste hon ju få. När hon väl gjort sina behov fick vi oss en löpartur tillbaka, nu ska jag inte ljuga och säga att jag orkade springa hela vägen men en bit i alla fall ;-)

Det är ju så man skäms, fy vilket dåligt flås man har!!

Men mitt stressande lönade sig, (även om man stirrar runt mer än vad man fick saker gjort) till jobbet hann jag i tid! Hur jag lyckades med det har jag ingen aning om eftersom jag fick vända för att hämta både koppel och  mobiltelefon som jag glömt hemma! Här har jag gått och oroat mig över att jag kanske kan missa ett samtal om jag stänger av den en timme, så håller jag på att glömma den hemma en hel dag.. Så klantigt!!


Jag skippade att åka in till mötet igår!

Först och främst så var det bara ett bemanningsföretag som skulle komma så jag antar att dom säkert bara skulle informera om att det finns en möjlighet att bli anställda av dom men det är en allra sista utväg för mig! Det kändes onödigt att sitta och åka 4,5 mil för den informationen när jag har jobbarkompisar som kan berätta vad dom sa idag istället..

Men att dom skulle ha hört av sig från jobbet jag sökt precis då, behövde jag inte oroa mig för. Det har varit helt tyst på telefonen igår!

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge... eller???


Även igår gassade solen och det var en riktigt varm dag. Jag älskar verkligen den här årstiden. Bara på ett dygn har det hänt så otroligt mycket på tomten. Nya blommor har pluppat upp lite varstans :-)


      


Vad heter dom här blommorna?? Någon som vet?? Klicka på bilderna om du vill se dom större. För mig som inte har den blekaste vad dom heter kan ni lura hur mycket som helst! ;-)


Röjningsarbetet fortsatte igår med och nu är jag klar med klippningen av buskar.. Äntligen!!! Mina armar klarar inte mer nu! Vem kunde gissa att man kunde få träningsvärk av att ansa lite på tomten!!?

Jag visste inte ens att jag hade muskler överhuvudtaget hihi

Dessutom måste mina upprispade armar få läka! Det var ju lika varmt igår så ärmarna åkte upp igen.. Att man inte lär sig!!! ;-)


Jag gick bort och spanade lite i grönsakslandet. Det ligger en myrstack precis bredvid (där var det livat nu, kan jag säga!) så vi fick samsas lite om platsen. Man fick liksom stå på ett ben i taget för att inte bli ett klättertorn för dom.. Det värsta är att det är rödmyror!!

Vi testade att hälla kanel runt landet förra året och det fungerade jättebra (tills det regnade i alla fall). Myrorna gillar inte att gå i kanel så dom gick runt istället. Vi får väl hoppas det fungerar lika bra i år annars får nog sambon ta bort myrstacken, hur man nu gör det??


  


Jag blev så glad när jag såg att rabarberna är på väg upp :-)


  


Och även gräslöken har kommit en bra bit på väg! Nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska odla i resten av landet. Det finns bara en sak jag bestämt mig för än och det är sallad..


  


Ibland måste man göra en liten paus i trädgårdsarbetet för lite nöje också! Dragkamp är lite mer spännande att leka med Doris när hon faktiskt kan ta i lite. Inne är det ju så svårt, då hon glider hela tiden.

Jag säger bara.. shit så stark hon är!!


  


Däcket fick hon i present för många år sen men det är fortfarande en favorit. Det först hon gör när hon kommer ut är att hämta antingen bollen eller däcket! Man måste ju vara beredd om det är leka på gång ;-)

Jag skrev i förra inlägget att hundarna nog skulle vilja ha snö året om men när jag tittar på Doris så inser jag att hon nog mår som allra bäst nu. Det är precis lagom varmt för henne nu..


  

 
 
Maddo

Maddo

13 april 2010 07:43

Oj, två långa inlägg! Men det är trevligt! Hoppas du får en bra dag, det kan ju bara bli bättre efter en försovning!

KRamar!

http://blogg.dreammaddo.se

 
wiper

wiper

13 april 2010 08:17

Wow! vad vår & sommarfint du gjort härinne man blir riktigt glad ;) både header och bakgrund är ursnyggt. Bra gjort. Du är inte ensam om att ha dåligt flås :( jag känner mig som en trött 100 åring ;) bra att du inte åkte till mötet och bemanningsföretag skall inte vara nån höjdare vad jag hört. Jag tror att det är krokusar i olika färger men jag kan ha fel är ingen hejare på detta. Att ansa och röja i trädgården ger mer träningsverk än man tror. Vilka häftiga bilder på Doris ;) hon är fotogeniq (felstavat) säkert.

Ha en härlig vårdag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
lolla

lolla

13 april 2010 08:23

morning
jasså du du tig en liten sovis du men bra gjort att hínna till jobbet itid ändå...
Din doris verkar vara lite som vår hund Dixon han går åxå direkt och hämtar sin favoritleksak när vi skall ut och det inte är promenad dax..
ha en fin dag
kram lolla

http://www.lollashus.blogg.se

 
Znogge

Znogge

13 april 2010 08:23

Finns väl inget värre än att behöva stressa på morgonen. Hela dagen kan bli fel. Hoppas du är i fas nu.

Blommorna är säkert någon form av sippa och kanske krokus. Bilderna gick inte att förstora så...

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Yvonne R

Yvonne R

13 april 2010 08:31

Att försova sig är ju alltid stressigt men konstigt nog så brukar man hinna ändå. Jag hoppas att du får besked snart från jobbet du sökte, inte roligt att gå och vänta.
Härliga bilder!!!
Tisdags kramar

http://yvonne.bloggagratis.se

 
Pem26

Pem26

13 april 2010 08:33

Hoppas du hunit klart med rensandet i trädgården nu då så du kan få börja njuta av de fina runt omkring dig.
Dina blommor ja, de första bilden vet jag inte men andra kan vara smörblomma å den sista e ju en krokus. Snart kommer tussilagon oxå å då känns de verkligen som vår! Vitsippor å maskrosor.....=O)
Ha en fin tisda!!!

http://pem26.myshowroom.se

 
helga

helga

13 april 2010 08:42

Usch, jag gillar inte att försova mig - det blir så upp o ner hela dagen efter det...

Kul att ni har krokus på tomten och att rabarbern och gräslöken tittar upp. Vi har också rabarbero gräslök på G... Underbart!!!

http://helga1.bloggplatsen.se

 
Mia64

Mia64

13 april 2010 08:45

Godmorgon!
vad härligt med alla små vårtecken.Längtar tills de börjar tina lite mera häruppe.Ha en fin dag /Kram

http://mia64.blogspot.com

 
charlotte

charlotte

13 april 2010 08:49

jág har inte sett en enda blomma än. är det ngt fel på mig eller?! tror inte att du missade ngn världslig info (du får väl höra idag antar jag)

http://kloppan.wordpress.com

 
Berith

Berith

13 april 2010 08:51

Våren har verkligen kommit långt hos er ...här är den en bit bort , men vi är på god väg =))
Önskar dig en bra dag , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

13 april 2010 08:55

Alla tre är krokusar! Den första trodde jag dock var en vitsippa tills jag kollade den stort. Jag har inte sett en vitgul krokus någon gång men en krokus är det!

Skönt med lite sovmorgon även om det var ofrivilligt.

Jag blir så avundsjuk när jag läser dina två senaste inlägg. Jag vill också ha en trädgård och gå och pyssla i istället för en liten balkong. Något som brukar kunna ge skön träningsvärk är krattning. När vi krattar ute vid husvagnen brukar vi inte vara människor dagen efter.

Vad söt lilla Doris är. Visst är det tråkigt när de bara glider runt inne. De har ju en viss förmåga att vilja röra sig mer än vad som är bra ibland (inne) :D

Hoppas du får en bra dag. Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
Vivi

Vivi

13 april 2010 08:58

Jag ska minsann försöka röjja lite i trädgården jag med, men ansa har jag ingen aning om hur man gör ...hrm ..är det bara att klippa hejvilt ;P

Det där ser ut som ngn krokusvariant!
Vad tjusig din blogg har blivit, me like !!!!

http://www.missvivis.se

 
Petra

Petra

13 april 2010 09:09

Åh, rabarber.....rabarberpaj.
Hur mycket jag än letar kan jag inte hitta några vårtecken hos oss. Det borde ju ha kommit massor!
Lite videkissar är allt ; (

http://aileenonisse.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

13 april 2010 09:21

Härliga bilder och krokusarna är verkligen söta så här tidigt på våren, du verkar inte ha några rådjur hos dig eftersom den vita och blå krokusen finns kvar, det är mums, mums för rådjuren, det enda dom lämnar kvar är gula blommor, nu vet du det till framtida planering.
ha en fin dag
kramis

http://kurrelina.bloggagratis.se

 
Gilla

Gilla

13 april 2010 09:51

Den vita blomman ? Den gula och den blå är krokus.
Fina nyheter i bloggen också.

Svar: Våren är min älsklingsårstid. Jag fullkomligt avgudar den. Det är därför jag går ut och letar efter de nya blommorna. Kram/Gilla

http://metrobloggen.se/12gilla

 
lillisl

lillisl

13 april 2010 10:40

Vad snyggt du har här inne på bloggen. Jag tror att blommorna är Krokus. Visst är våren än härlig tid när man ser att det blir grönt och fint. Vad kul Doris har med däcket. Fina bilder du plåtat
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
sara - Glitterögon

sara - Glitterögon

13 april 2010 11:21

Krokusar vännen!
Visst är det härligt när de poppar upp ur gräsmattan.

Du gjorde helrätt i att stanna hemma igår, det hör jag. Hoppas på telefonsamtal i dag.

http://glitterogon.blogg.se

 
Ama de casa

Ama de casa

13 april 2010 11:24

Wow! Vilken vår/sommablogg det blev på en gång! Jättefint :-)
Visst blir man glad när rabarberknopp sticker opp!
Kram

http://amacasa.wordpress.com

 
Vicki

Vicki

13 april 2010 11:41

Våren ser ut att ha kommit och hälsat på dig med,härligt!!

Skönt att det gick bra fast det blev en stressig morgon. Jag är som din hund det är det värsta jag vet att börja dagen med.

Har ingen aning om vad blommorna heter men jag gilla den lila jätte mycket. Får du reda på vad den heter får du gärna till in till mig och berätta det.

Ha en bra dag,Vicki

http://fotbollsvicki.blogspot.com

 
Marita

Marita

13 april 2010 11:49

Men visst är det härligt att vara ute i trädgården nu.Jag tror absolut att man njuter som mest nu.Ja sen också förstås,när alla blommor finns och det grönskar för fullt.Men nu känns det bara sååå underbart efter vintern,att kunna sitta och njuta i solen och se hur det börjar bli grönt på gräsmattan.
Vilka härliga bilder du lagt ut.Blommorna ja du,jag kommer inte på det just nu,hmmm...sån blomexpert är jag,ha,ha.
Hur går det med jobbet,ska man fortsätta hålla tummarna ett tag till tycker du?
Ha det gott,
kramiz!
Förresten Peppe har också ett sånt där däck.Jag brukar lägga godis i sen rullar han runt det så godisarna ploppar ut.

http://nospussar.bloggplatsen.se

 
attis

attis

13 april 2010 12:29

Hallojs vännen. Så jättefint du gjort här. Såna mornar är inte skoj. Blommorna tror jag är krokusar. Här ser vi inga blommor ännu. Men vi har haft sol i tre dar nu så snörn har börjat fara så sakta. Ha en härlig dag.
Kramen

http://attisblogg.blogg.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

13 april 2010 14:52

Jag hoppas att resten av dagen har sett lugnare ut, jobbigt att behöva stressa så där./Krokusar tänkte jag också, de finns ju i flera färger och former. Fina är de också. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
ansepanse

ansepanse

13 april 2010 17:24

krokusar!
visst är det härligt med våren
kramar

http://www.kinaguld.blogg.se

 
Veiken

Veiken

13 april 2010 18:17

Suck, jag har inte börjat med trädgårdsarbetet än. Jag hade mycket roligare i helgen. BLOGGTRÄFF! Yes, bilderna var därifrån! KRam

http://veiken.wordpress.com

 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

13 april 2010 18:21

Trodde jag hamnat fel, ny fin vårig topp läckert. Blommorna är något så exotiskt som krokus;-)klart man måste ta en paus och underhålla Doris också.
Ha en skön tisdagkväll/kram

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
camilla

camilla

13 april 2010 18:35

Jag och blommor.
Jag skulle ha sagt att det var vitsippa,gulsippa,blåsippa ;)
Men jag vet hur en änglatrumpet ser ut :)
Vad fint du har gjort på din blogg.
Håller tummarna att dom ringer snart.
Ha det bra och kram på dig!

http://cammo69.blogspot.com

 
Mia systeryster

Mia systeryster

13 april 2010 18:57

Vad fint du har gjort det härinne=D Kunde inte sluta blogga, är tillbaka igen, saknade er för mycket;) Kram

http://www.systerystersdagbok.blogg.se

 
maria

maria

13 april 2010 20:14

Doris ser nöjd ut på korten :)

Myror har vi fått på jobbet nu och det är mindre roligt...

Må så gott !
Kram

http://www.forsnetblogg.se/Maria

 
Marina

Marina

13 april 2010 20:18

Du har inte blommor som ett stort intresse va? ;D
Har myrorna börjat vakna, då her de en arbetsam sommar att se fram emot. För de gör ju inget annat än släpar och drar....
Ha en bra kväll.

http://www.gallerigavelin.blogg.se

 
Susanne P

Susanne P

13 april 2010 20:31

(ha, ha, ha jag skrattar åt systers (Camilla) kommentar. Det var precis det jag satt och tänkte på när jag läste din blogg: min syster skulle sagt vit-gul& blå sippa... ;) )
Här har krokusarna också kommit upp men inte min gräslök eller rabarber.
Men snart så kommer de :)
Kram

http://www.susannep.blogspot.com

 
diana

diana

13 april 2010 20:46

Naturen börjar vakna. Lika fascinerande varje år ;)

http://www.metrobloggen.se/diana

 
Carina

Carina

13 april 2010 20:47

Visst är det kul när man märker man har muskler som man inte visste om :-) Härligt att få iordning i trädgården. Enzo älskar oxå vädret nu, fast han älskade snön oxå. Han blir för varm när det är högsommar och vill inte gärna vara i solen då. Men Tyson är det tvärtemot han älskar värmen. Kan förstå att där en del muskler i Doris, kul däck hon har att leka med. Ha en bra kväll, kram

http://tysonochganget.blogspot.com

 
soffie

soffie

13 april 2010 21:39

bDu har redan fått svar av de andra bloggarkompisarna det är tre krokusar du fångat på bild:)
Härlig din fina hund är!

http://www.soffie69.blogg.se

 
Ingegerd

Ingegerd

13 april 2010 22:00

Vilka härliga glada färger du har bloggen nu! Kul!

Jo, jag gillar den nya tjejen jättemycket, verkar va ett riktigt kap!

http://hovsing.bloggplatsen.se

 
Molly

Molly

13 april 2010 22:00

Min kropp behöver också mycket sömn just nu...och samma härliga laid back stil som Doris! Hoppas det löser sig med jobbet! Kram!

http://mollysmix.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards