allt-om-inget

Alla inlägg under mars 2010

Av Sussi - 11 mars 2010 07:15

        

Någon som har saknat dom här??

Nu börjar dom komma tillbaka igen när det är plusgrader ute! Vi hade en ettrig nyvaken flugstackare inne igårkväll. Helt otroligt att något så litet kan låta så irriterande mycket. Dessutom måste den ju bara smattra in i taket si så där ett hundratals gånger!!!

Nu ska man bara försöka komma ihåg vart man gjorde av flugsmällaren???

En bra fluga är en död fluga!! :-)


På PartyLitevisningen igår köpte jag faktiskt bara ett 12-pack votivljus i doften Acai Berry Mist! Det fanns en jättefin stor turkos (älskar den färgen) ljuslykta som det var ca 40% rabatt på men jag lyckades stå emot *klappar mig själv på axeln*. Dessutom gick jag omkring i ett köpcentrum nästan en hel timme utan att handla ett skvatt!!

Jag hade span på en jättefin handväska men den var slutsåld i svart så då fick det va. Nu blev ni allt bra imponerade va?? ;-)

Men värre var det när jag kom hem. Då såg jag att Halénskatalogen hade kommit! Jag satte mig och bläddrade lite i den och insåg att det var en väldans massa jag ville ha. Haléns är ett av mina favoritpostorderföretag (oj, oj.. långt ord). Så nu är ju frågan.. lyckas jag stå emot att beställa eller inte?? ;-)


   


Tyvärr är jag inte lika pigg idag men humöret är fortfarande på topp. Tydligen skulle det blir sol idag med men än så länge är det bara en massa moln men den dyker nog upp. Den som väntar på något gott... :-)




Av Sussi - 10 mars 2010 07:45

Det är så härligt nu när det är ljust på morgonen då man styr bilen mot jobbet! Automatiskt känner man sig mycket piggare, trots att man inte sover mer än man brukar! I morse kunde jag till och med se när jag låste ytterdörren utan att ytterbelysningen var tänd!

Dessutom har snömängden sjunkit med säkert 10-15 cm!

Det töar på bra nu :-)

Nackdelen är ju att det fryser på nätterna så man håller på att halka omkull (det ser ut som om man gjort på sig) då man ska ta sig över parkeringen till jobbet, men det är smällar man får ta! Man får hoppas att man ramlar i en snödriva i sånt fall ;-)

Än så länge har det inte blivit någon översvämmning på tomten men det är bara en tidsfråga! Men till dess tänker jag njuta av vårkänslorna :-)

Idag känns det som om det kommer bli en bra dag. Jag känner mig hyfsat pigg, solen skiner och humöret är på topp. Det är skönt att ha såna dagar ibland med :-)


Ikväll ska jag på PartyLitevisning hemma hos en kompis. Då ska här sniffas ljus. Även om jag verkligen inte behöver några fler ljus kommer det säkerligen inhandlas ändå ;-)

Man vet ju aldrig, det kan ju bli strömavbrott läääänge hihi


  


Dessutom fyller ett av mina fadderbarn år idag!

Hela 11 år blir hon :-)

Snart tonåring!! Herregud så tiden går..


  


Av Sussi - 9 mars 2010 18:45

Igår var vi och handlade lampor på Ikea. Efter att ha arbetsintervjun överstökad så var jag på riktigt bra humör så i ett svagt ögonblick gick jag med på att sambon skulle få välja båda lamporna, färg och hela fadderullan! Ibland måste man våga lite ;-)


     

   

Inte så illa pinkat va?? Han kan om han vill ;-)

Den svarta lampan hamnade i vardagsrummet och den lila i sovrummet. Och eftersom det är en ny lampa i ena vardagsrumsförnstret så kan jag ju inte ha samma gardiner som till förra lampan!! O nej, absolut inte!! ;-)

Så jag begav mig faktiskt till Rusta, där jag fastnade för en svart spetsgardin (mönstret är större ringar) som kostade 99 kr för två stycken. Billigt och bra!!


   


Så nu har vardagsrummet fått sig en liten facelift och allt som allt gick det bara på 300 kr fär gardinerna och 349 kr för lampan. Jag fick ha 4 längder istället för två i fönstret till vänster annars blev det lite för glest..

Det behöver inte alls vara dyrt för att ändra utseende i ett rum!

Några kuddar i nån klatschig färg nu bara så är det klart :)

Så typiskt bara att man ser att gardinen på bilden till höger hänger helt ojämnt!!  


Nej, nu ska jag fortsätta njuta av mitt nya rum. Det skadar inte att ha lite ljus tända för att höja stämmningen heller! Idag är det persika och vita snöbär som doftar :-)


  





Av Sussi - 9 mars 2010 07:30

  


Jaha. Då var helgen slut igen. Ännu en helg har dundrat förbi. Vid den här årstiden så är det väldigt skönt att det går undan men när den torra varma våren kommit tycker jag faktiskt att tiden kunde stanna upp. Eller i alla fall gå dubbelt så långsamt! Det tycker inte jag är allt för mycket begärt!!! ;-)

Igår var det soligt och plusgrader. För första gången för i år fick jag lite vårkänslor! Underbart! Nu känns det som om våren är på väg även till Mellersta delarna :-)


Tänkte jag skulle visa er min underbart fina utsikt jag har genom mitt kontorsfönster. Lova att inte bli avundsjuka nu!! ;-)


 


Om man tittar bakom mig ser man Vattenfalls marker  


  


Tittar jag rakt ut ser jag ännu mer tråkiga industriföretag..


 


Härlig utsikt va?? Har svårt att tro att någon kan bräcka den ;-)


Sådärja.. Nu är jag färdig med att tråka ut er för den här gången..

Av Sussi - 8 mars 2010 17:45

Efter lite letande, så kom vi trots allt rätt tillslut med 20 min marginal. Letandet kan kanske ha och göra med att en viss person (som börjar på S och slutar på ussi) hade sagt lite fel på adressen. Några bokstäver bara.. hur mycket skillnad kan det göra liksom hihi

Tur vi var ute i god tid för vi hade kommit några kilometer fel. Det var en snäll herre som fick oss på rätt spår igen :-)

Det första han som intervjuade gjorde var att ta ett kort på mig!

Som vanligt så brukar mitt försök till att se "vanlig" ut resultera i att man inte alls göra det. Men det får man väl bjuda på ;-)

Själva intervjun tog inte mer än 25 min. Nu vet inte jag om det är en för eller en nackdel men en hel del kluriga frågor hann han ställa ändå!

När vi var klara tog vi i hand och sa hejdå. Jag går ut genom dörren som låser sig och vad kommer jag på då?? Jomenvisst!! Handväskan vore ju bra att ha med sig också så det var bara till att ringa på dörren och vänta på att bli insläppt igen. Försökte väl skämta bort mitt klanteri lite fint med att man var nervös! Men usch så pinsamt!!

När vi kom tillbaka till Uppsala igen beslutar vi oss för att gå in på Ikea och handla handtag till garderoberna och två lampor.

Hungriga hade vi blivit så vi sätter oss och äter. Jag ställer handväskan nedanför stolen, lite under bordet! När vi är klara så går vi och lämnar brickan och vad kommer Sussi på då???

Att handväskan står ju kvar vid stolen under bordet.. SUCK!!

Så det var bara att vända och hämta den... Igen!!

Det är faktiskt ett under att jag har handväskan med mig hem men den hänger säkert på kroken i hallen nu.. Phu!! ;-)


  

Av Sussi - 8 mars 2010 06:30

     


Nu är det inte många timmar kvar!! Sambon ligger fortfarande och sover. Han jobbade i natt så han kommer nog inte kliva upp förrän vid 10-tiden. Om en stund ska jag ropa ut Doris och ta henne på en morgonprommis så sambon hinner vakna till och få i sig lite frukost innan vi drar iväg mot huvudstaden! Vi har ingen aning direkt om hur lång tid det kommer ta att åka dit så för säkerhetsskull åker vi nästan två timmar innan. Nog för att sambon har en kombinerad bilstereo/GPS men den har haft fel förr!!

Man vill ju inte komma försent. Gud så pinsamt det skulle vara!! Fast vad är det man brukar säga.. fint folk kommer alltid sent hihi


Det finns några serier jag gillar mer än andra. Elvis, Gustaf och Nemi är några av dom. Nu har jag hittat en ny tecknad figur som jag har utmämnt till min nya idol och förebild!! En väldigt klok gammal dam ;-)


  


  



Av Sussi - 7 mars 2010 11:45

Vilken mysig kväll vi hade!

Tjejmiddagar brukar alltid vara så avslappnande och fulla med skratt. Värdinnan hade gjort så mysigt med tända ljus.


  




Det finns en till som är väldigt förtjust i ljus och ljusstakar ;-)



Det är inte varje dag man får avnjuta en trerättersmiddag!


  


Förrätten var en variant av Toast skagen. Hur god som helst!


  


Till varmrätt hade hon gjort kalops. Jag är uppväxt på pappas kalops och älskar den men nu får pappsen se upp för den här kalopsen kommer med högt upp på listan!

Maten var så varm så man ser hur det ryker om den på bilden!


Och efterrät!! Titta och njut!


    


För mig blev det smaka och njut :-)

Hallonmoussetårta och smuläppelpaj. Underbart goda båda två!

Behöver jag tala om att det var vääääldigt skönt att man hade leggings på sig? Annars hade jag banne mig fått knäppa upp byxorna för fullt blev det!


Sen måste jag ju få visa den underbart söta kissen Smirre som gjorde oss sällskap hela kvällen. Några av er kanske kommer ihåg Smirre som kattunge? Nu är Smirre en stor, ståtlig och fullvuxen kisse :-)


      

Bilderna är klickbara om du vill se dom större


Efter maten plockade vi fram trisslotterna! Nu skulle det väl ändå bli en riktig storvinst :-)


 


Vi hade alltså 14 lotter sammanlagt och vi vann bara på 3 av dom! Ynka 100 kr blev det och jag som vanligt, fick ingen vinst alls på dom lotterna jag hade köpt!!

Hmm.. undrar om man ska be sambon köpa dom åt mig istället! För det kan ju inte bli sämre..

Även om vi räknar ihop all vinst och sätter in den på ett gemensamt konto vi har så skulle det vara kul om jag också får bidra med lite vinstpengar!!

Nästa gång vinner jag säkert ;-)


Det är väl ingen äkta tjejkväll utan lite skönsång!!


  


Undrar om man måste åka tillbaka och be grannarna om ursäkt! hihi

Även om jag inte alls sjunger speciellt bra så är det riktigt skoj att få skräna loss, med micken i handen till nån känd melodi!

Det kanske inte är så svårt att gissa vilken låt vi försökte oss på här? Dom flesta kan nog sin ABBA!?


Den här kvällen blir svår att försöka bräcka!

Nästa gång är det ju som sagt var min tur att ha middag för oss sju tjejer!

Har ni några bra tips vad man kan hitta på efter middagen?


Nu har sambon äntligen kollat på första delen "Män som hatar kvinnor" i Millenniumserien. Eftersom jag redan hade sett den så passade han på när han var ensam hemma igårkväll. Så till frukosten (frunchen) stängs solen ute och del två "Flickan som  lekte med elden" kommer kollas.

Jag har hört lite skilda åsikter om den. Dom flesta säger att del två ska vara sämst! Vi får väl se..

Tyvärr så kom vi upp så sent nu på morgonen ehhh eller förmiddagen (det blev en lite för länge sovmorgon) så vi kanske inte hinner med "luftslottet som sprängdes" idag men den som spar han har ;-)

Nu när man inser att det redan är söndag och bara en dag kvar till måndag så kryper nervositeten på igen!

Ska bli riktigt skönt att ha det där stressmomentet överstökat! Då slipper man väl gå och vara nervös längre.. eller??


  



    

Av Sussi - 6 mars 2010 14:45

Vilken fixare till sambo man har!! Har insett att jag vore en stadsråtta utan honom. Eller rättare sagt jag är fortfarande en stadsråtta men med en sambo som klarar sig bra i landsbyggsträsket hihi

Jag hade nog stått helt hjälplös om jag vore själv hemma (har tummen mitt i handen) men sambon har nu fixat igång vattnet.. igen!

Till nästa år blir det tydligen en pump som sitter nere i brunnen istället. Det ska tydligen göra så vi ska slippa dom här problemen nästa år!

Kostsamt ska det tydligen vara men om det betyder att jag kan duscha, använda tvättmaskinen, diskmaskinen och spola toaletten även när det är iskallt på vintern, får det kosta vad det vill ;-)


  


Nog tyckte man lite synd om Malin och Stefan igår när dom åkte ut ur Lets Dance! Hon blev ju så ledsen.. Och det förstår jag verkligen! Att åka ut mot någon som är bra känns nog lättare men att åka ut mot någon som inte kan dansa kan inte vara speciellt lätt!

Nu tycker jag nog den här kampanjen rädda Willy har gått lite för långt!

Det sitter så många människor runt om i landet som aldrig röstar, utan som bara gnäller och har åsikter. Den här gången tänker jag själv lägga mig bland den skaran (tyvärr). Om vi bara en enda gång under omröstningarna hade röstat på våran favorit, hade inte det här ens hänt! Ett ynka samtal hade gjort allt helt annorlunda!

Så vem är med mig?? Nästa vecka tänker i alla fall jag lägga min röst på min favorit. Alltså får Claudia min röst :-)



Snart är det dags att börja fixa i ordning mig (Jippie jag kan duscha) inför Tjejmiddagen. Idag blir vi 7 stycken för ännu en har tillkommit till våra månatliga tjejmiddagar. Det är jag som agerar taxi idag så pigg som bara den kommer jag vara imorgon ;-).

Dom två obligatoriska trisslotterna vi ska ha med oss är inhandlade så nu är det bara att hålla tummarna igen för att det är en miljonvinst man fått med sig ;-)  

Det sista som lämnar en är ju trots allt hoppet!

Den 10:e april är det min tur att ha det hemma hos mig. Jag har fortfarande huvudbry vad sjutton jag ska bjuda på men jag har ju lite tid på mig att välja trots allt ;-)

Än så länge står det nog mellan Camilla´s Fläskfilé med sambal Oelek och Berith´s Kycklingknyten!



Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards