allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 29 mars 2010

Så tänker vi

Av Sussi - 29 mars 2010 06:45

     


Regnet det bara öser ner..

Det värsta är att jag fortfarande inte har något regnställ.

Jag fick inget sånt i julklapp och att shoppa det själv är tydligen inge kul.. Bevisligen, för något regnställ har inte inhandlats!!

Så nu får jag rota runt i garderoben och se om jag hittar sambons för ut måste Doris vare sig det regnar eller inte ;-)


Det passar sig väl bra att man har gett upp tankarna om att få det där jobbet jag sökte så här en måndag och allt!

Dagen passar sinnesstämmningen liksom ;-)

Han har inte hört av sig än sen han ringde och frågade om han fick ringa mina referenser i tisdags. Däremot har dom ringt min chef och frågat om mig i torsdags förmiddag!

Det är väl bra, tänker ni, inte ska jag väl ge upp än!!?

Men jag hörde från sambon igår att dom lagt ut annonsen igen. Det kan ju aldrig vara ett bra tecken?

Fast jag hade nog gett upp redan i fredags innan jag visste om det där med annonsen. Det här var nog bara spiken i kistan! :-(

Nu väntar jag bara på samtalet då han kommer tala om att jag inte har fått det. Då ska jag nog slänga iväg en liten fråga om varför. Jag känner mig inte på något sett underkvalificerad för jobbet.

Så man måste ju få undra..

Med högt huvud går jag vidare :-)


Vi har valt att inte låta Doris ligga i soffan eller i sängen. Hon har en bädd i vardagsrummet och en i sovrummet som hon älskar. Det verkar som om hon gör det i alla fall ;-)


    


Ligger hon inte i bädden i vardagsrummet så ligger hon på mattan nedanför soffan. Anledningen till varför hon inte får göra det är att vi tyckte (mest sambon, men han har en poäng) att hon inte ska äga någon plats i soffan. Jag tror nog inte att det är så kul som gäst att bli utstirrad och puttad på för att Doris vill ha sin plats hihi

Dessutom blir det hårigt och smutsigt.


     
Anledningen att vi inte vill ha henne i sängen är ungefär detsamma, i alla fall den delen att det blir skitigt och hårigt. Dessutom vill vi inte ha fästningar på oss, vilket är väldigt troligt att man får när vovvarna är riktiga fästingsmagneter!!

Sen ligger ju inte en hund precis stilla på nätterna. Både jag och sambon är relativt lättväckta så jag tvivlar på att vi hade fått så mycket sömn då!


  

(notera en bit av den väldigt käcka morgonrocken nere till höger ;-))


Fast vi har ett litet undantag. Doris har lärt sig det här väldigt bra. Så länge hon står med båda bakbenen kvar på golvet så for hon lägga sig i soffan och sängen ett tag. Det brukar aldrig bli någon längre stund. Bara när hon vill gosa lite eller säga god natt innan vi somnar. På morgonen lägger hon sig gärna så när hon tycker det är dags att vakna (mest på helgerna). Hon slänger gärna iväg en puss eller två också hihi

Dom stunderna är jättemysiga :-)

Jag ska erkänna att jag har vacklat många gånger. Visst hade det varit mysigt att ha henne i sängen och soffan men båda måste ju vara överrens. Hon verkar trivas bra på golvet också. Dessutom går det ju att lägga sig på golvet en stund och gosa med henne :-)


   
ANNONS
 
Berith

Berith

29 mars 2010 08:11

Godmorgon =)
Håll huvudet högt du , de vet inte vad de går miste om !! =)
Här är det mulet ....och uppehåll , måtte det inte komma mer snö ...vi har inte plats för mer snö =D

Vi låter inte Lillen heller vara i soffan och i sängen , han har sin egna fåtölj , som är hans alldeles egen och som han trivs med , sedan har han en bädd i datarummet som han också älskar , för han sover inte inne hos oss , om han inte är sjuk ...och då han kommer in till oss , ja det är ett säkert tecken på att något är galet =)
Hon är verkligen go Doris =)))

Önskar dig en bra dag , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
helga

helga

29 mars 2010 08:19

Nää, det verkar ju helt galet att annonsera igen när de redan har dig på G. Du borde ha det jobbet ... Basta!

http://helga1.bloggplatsen.se

 
lillisl

lillisl

29 mars 2010 09:06

Du får inte misströsta än när det gäller jobbet.
Så fin hon är Doris det är svårt att inte ta upp dom i sängen eller soffan men det verkar ju som hon trivs på golvet
Ha det gott min vän
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

29 mars 2010 09:30

I soffan är det nej men sängen full med hundar måste jag erkänna att jag har, har aldrig fått någon fästing men dom har halsband hela säsongen.
Kasta inte in handduken än, dom håller dej nog bara på halster och om inte it´s their loss;-)
Ha en skön vårmåndag;-)KRAM

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
Marita

Marita

29 mars 2010 09:44

Tråkigt om du inte får jobbet,helt klart ska du fråga i så fall varför,men än är det väl inte helt kört.Vänta tills du får klart besked.
Hundarna har alltid sovit i sängarna på dan,men aldrig på natten,det blir alldeles för trångt och bökigt.Det vet dom om och accepterar.Men gud jag skriver fortfarande dom,fast jag bara har en hund nu.Det sitter i ryggmärgen efter alla år.
Peppe ligger inte i soffan heller,jag tycker inte att folk som kommer ska behöva bli håriga eller trängas med en hund.Hemma hos dottern,där får han ligga på en filt i deras soffa.Men hemma vet han vad som gäller.
Det där med fästingar är ju en läskig sak,därför avstår jag gärna från att ha en hund bland sängkläderna.
Ha en fin,fin ledig måndag,trots regneländet,
kramiz!

http://nospussar.bloggplatsen.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

29 mars 2010 10:43

Det skall säkert ordna sig med jobbet förr eller senare, men så trist om de har lagt ut annonsen igen. Lycka till än en gång!/Förstår att det kan vara svårt att inte låta Doris ligga i sängen, men fästingar vill ju ingen ha heller../Här är det 0 grader och snöfall.. Men jag hoppas att det börjar regna igen så att det börjar smälta igen, och definitivt högre temperatur också. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Znogge

Znogge

29 mars 2010 11:07

De vet verkligen inte vad de missar! Hur som helst så tycker jag att du ska få en motivering. Man vill liksom vet...

Tack och lov har jag ett bra regnställ! Det hade jag inte innan vi blev med hund men nu är det en nödvändighet!

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Daniel

Daniel

29 mars 2010 11:10

Ush så trist gällande jobbet - hoppas det löser sej!!

Tills dess tycker jag du ska mysa å vila som hunden!!!

http://danielfagerholm.webblogg.se

 
Ama de casa

Ama de casa

29 mars 2010 11:13

Hoppas det var ett misstag att annonsen åkte ut igen - håller tummarna att det löser sig till det bästa!
Hon är söt, Doris. Men jag tror att det är ett bra beslut att "hålla henne på mattan". Du lider nog mer över det än vad hon gör - det är bra med tydliga regler :-)
Kram

http://amacasa.wordpress.com

 
Sussa

Sussa

29 mars 2010 11:20

O jag som gillar att ha hundarna i sängen eller soffan! Fast de väljer oftast att ligga på golvet ändå. Så jag tror inte att de lider av att ligga på golvet så länge de får vara i närheten av oss. O Doris verkar njuta tycker jag :-)
Verkar sannerligen konstigt att de annonserar igen. Men du ska inte ge upp ännu, o vill de inte ha dig är det synd OM DEM! Tänk vilken pärla de missar. När jag tänker på det så vill du ändå inte jobba på ett ställe som inte tar tillvara chanserna bättre!

Ha det bra, o köp dej ett regnställ! Du kanske kan motivera inköpet med att du kan få köpa nåt annat OCKSÅ? :-D

http://sussasvovvar.blogspot.com

 
Gilla

Gilla

29 mars 2010 11:26

Jag håller fortfarande tummarna för dej.

"Vår" Noack får inte heller ligga varken i nån soffa eller nån säng. Tänk dej en hårig Berner Sennen. Men han kommer och lägger huvudet intill oss i sängen på morgonen för att säga Godmorgon.

Sv: Även en liten vinst är ju en vinst ändå. Den glädjer vi oss åt. Schy Fäms om lördagskvällen! :) Kissen hann inte göra mej illa, men visade ju att han var trött på mej. Ha det så himla bra idag. Kram/Gilla

http://metrobloggen.se/12gilla

 
ansepanse

ansepanse

29 mars 2010 11:27

vi har alltid tillåtit våra vovvar, både föregående och dem vi har nu, att får vara både i soffan och i sängen, det har alltid fungerat bra även när vi hade en stor hund, men det är klart, man måste vara överens om det, jag älskar att ha dem i min närhet :)
hoppas att de ringer idag och säger att du fått jobbet
kramar

http://www.kinaguld.blogg.se

 
wiper

wiper

29 mars 2010 11:33

Du har alltid så roliga tecknade bilder ;)

Här regnar det också men jag har ett regnställ som är lite tunt men då kan jag ha en tjock tröja under. Tyvärr så är byxorna för små. Jag har två nummer större nertill :(

Om det går för lång tid innan du får besked om jobbet så tycker jag du skall ringa dit och fråga. Underbara bilder på Doris:)Skönt att Doris fogar sig att ligga på golvet för där ser hon ut att ha det bra i sin lilla säng

Ha en bra måndag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
sara - Glitterögon

sara - Glitterögon

29 mars 2010 12:51

Jag skulle också behöva ha ett riktigt bra regnställ, främst om vi nu ska köpa en hund inom snar framtid. Men bra regnställ är inte direkt gratis tyvärr :/

http://glitterogon.blogg.se

 
Hannah

Hannah

29 mars 2010 12:52

Hoppas att du har fel och att du får jobbet.
Ha en bra måndag.
Kram!

http://bokresan.blogg.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

29 mars 2010 13:34

Inget roligt med detta regn här har det regnat hela helgen:( hoppas du hittar ett regnställ.

Det är verkligen dåligt att de i så fall inte kunde ringa först innan de sätter ut annonsen igen.
Men jag håller tummen för dig.

här hemma får inte heller våra hundar vara i soffan eller våra sängar. De har en egen soffa i deras rum och även täcken och hundsäng där de får ligga. Sen händer det att sönerna ta upp någon i soffan i teverummet. Sen får de inte heller vara i våra barns rum. tycker inte att de behöver vara överallt:)

Ha nu en skön dag och ta vara på dig, kjamne

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
Glimz

Glimz

29 mars 2010 17:09

Min "lilla" hårboll får inte heller vara i några möbler. Hon får inte ens vara inne i mitt sovrum, elaka jag :D Det bästa till dig!
Kramizen

http://ninz.bloggagratis.se

 
Maddo

Maddo

29 mars 2010 18:54

Nämen, så tråkigt med jobbet! Jag tycker att om du inte hört någonting inom några dagar ska du ringa och kolla! Vad hade din chef sagt? Sa han/hon det?

Jag förstår tanken med ingen hund i soffa/säng men för mig väger fördelarna upp att ha henne i sängen. Hon flyttar sig och stirrar inte på någon som sover över (händer minst en gång i veckan) så hon får vara kvar i min säng :) Mysigt att ha henne i fotändan när jag pluggar också =) hihi.

Ja, det där med att pendla är inte lätt! Så länge man trivs med sig själv så tror jag man håller en relativt okej kurva. Ett extra kilo eller två dör man inte av (om du frågar mig) :)

Kramar!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Mia systeryster

Mia systeryster

29 mars 2010 19:09

Inga av mina hundar har fått vara i soffan eller sängen förräns vi skaffade oss mopsen Alice då var det hel kört, så nu får Bella komma upp i soffan också(man kan ju inte göra skillnad på dom) Däremot så får de INTE vara uppe om vi har gäster!!Tycker det är bra om man har regler, oavsett vad man tycker är rätt eller fel.De lider ju verkligen inte av att inte få ligga i sängen el.soffan!!Klart du ska fortsätta hoppas på jobbet,de tycker absolut att du är bra om de kollat dina referenser. fråga chefen vad de sagt om dig!!Kram

http://www.systerystersdagbok.blogg.se

 
susanne p

susanne p

29 mars 2010 19:30

Förrut hade vi alltid hundarna i både sängen och i soffan men de "frågade" alltid om lov först! Ibland så fick de och ibland så fick de inte.
Nu har vi tre så av praktiska skäl så avstår vi alltid att låta dem lägga sig i soffan och i sängen.
Kram

http://www.susannep.blogspot.com

 
Ingegerd

Ingegerd

29 mars 2010 22:59

Molly får inte heller ligga i soffan eller sängen. Det är nog samma här som hos er, jag vacklar lite ibland men mannen e benhård o man måste ju va överens som du säger. Molly får faktiskt inte ens va i sovrummet...men hon trivs nog väldigt bra i sin egen bädd.

Kram

http://hovsing.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

30 mars 2010 08:20

Vad söt hon är !!
Våra katter skulle inte få var ai sängen , men jag tror faktiskt det var sambon som veknade först! :) De tar ju inte så mycket plats och ärligt talat är det vääääldigt sällan de ligger i sängen, men om de gör det är det den äldsta som lägger sig och mellan husses ban ska det vara :)

http://www.missvivis.se

 
charlotte

charlotte

30 mars 2010 08:45

det behöver ju inte betyda ngt att de har annonsen ute igen. de kanske redan hade bestämt sig för att köra en till o se om de får mer sökande. ge inte upp hoppet

http://kloppan.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se