allt-om-inget

Alla inlägg under februari 2010

Av Sussi - 10 februari 2010 07:00

  


Jag kommer ihåg hur man tänkte några veckor innan jul. Man tyckte det var pest och pina för att den där vita fina snön inte kommit än!!

Man längtade efter att det skulle bli ljust och fint ute!

Nu har snön legat på marken snart två månader. Det har kommit massvis med snö i omgångar under den tiden..

Man kan inte gå ut på tomten för dom högsta stövlarna man har är inte höga nog! Att skotta klarar man sig verkligen utan. Man står och klär på sig över 5 min innan man ens kommer utanför dörren, vilket Doris har lite svårt med. Hon tycker förstås det går väääldigt långsamt. Det visar hon gärna genom att springa runt och runt en vilket inte hjälper till heller..

Jag som tycker jag har dåligt tålamod hihi

Nu vet ju jag med att det aldrig blir varmt nog för allt jag vill i februari. Men drömma kan man väl ändå få göra!?

Jag vill kunna gå ut på tomten med en bok och sätta mig i den varma solen och läsa, jag vill plocka fram hängmattan och ligga och gunga i värmen, när vänner kommer på besök vill jag kunna sitta ute och fika, jag vill kunna gå ut och leka med Doris utan att drunkna i snö och dessutom i några kilo lättare kläder!! Jag vill grilla och sitta ute i värmen och äta..

Jag vill, jag vill, jag vill!!!

Snabbt glömmer man bort myggor, getingar, humlor, fästingar, knott, flugor och för varmt och allt annat man gnäller över på sommaren ;-)

Jag tror inte det finns en enda årstid man inte har synpunkter på men det är ju betydligt roligare att bli upprörd på sommaren än dom andra årstiderna!!


  


  

 

ANNONS
Av Sussi - 9 februari 2010 18:30
Höstens studiecirklar 2010 för kvinnor.

 

Senaste anmälningsdag - 12 Februari.

Märk kuvertet med kursnummer.

Här kommer utbudet..

 

07:6001: Lära sig gå

Konsten att passera ett shoppingcenter utan att "bara" titta in. Övningar med ledarhund.

 

07:6002: Tydlighetsövning

Hur förklarar jag vad jag vill ha sagt i stället för att säga vad jag egentligen inte vill med förhoppningen att han ska gissa sig till vad jag egentligen vill men inte säger?

Träning med yrkesmilitär.

 

07:6003: Fys-pass Träning i att lyfta upp och ta bort saker ur handväskan.

Handledare från Ölhävarna lär ut det rätta greppet.

 

07:6004: Förståelseträning

Han menar vad han säger, trots att du försöker tolka det på ditt eget sätt. Eftersom detta kräver en fullständig omvandling av den kvinnliga hjärnan är detta den längsta kursen.

Leds av fyra professorer och en docent, per deltagare.

 

07:6005: Insiktsövningar Du är inte 19 år längre.

Din figur ser inte ut som Victoria Beckhams. Dessa kriterier kommer heller inte att uppfyllas om han ljuger och säger att du ser ut som en ung Victoria Beckham. Fråga inte så slipper han ljuga. Dessutom vill han inte ha en skinnbit som mrs Beckham, han vill ha en kvinna som ser ut som en kvinna. Studiecirkel under ledning av psykolog.

Lokal: Spegelsalen. Frälsningsarméns strängmusikkår spelar lugnande musik i bakgrunden.

 

07:6006: Tidsplanering

Om vi ska gå hemifrån 18.50 för att hinna till festen, hur ska jag då planera för att vara klar 18.50?

Känd fysiker förklarar tidens gång med studiematerial inlånat från förskolan.

 

07:6007: Sakletarkurs

Hur hittar jag alla de nya kläderna och skorna i garderoben istället för alla de gamla trasorna? Går Sherlock Holmes metoder att tillämpa i  etta fall? Overheadbilder visar lämpliga ställen att leta på.

 

07:6008: Rutiner - hur får vi in dessa i medvetandet?

T.ex: Söndagar 20.30-21.15 är det Sportspegeln. Varje söndag. Hela året. Det har det varit i minst 30 år.

Minnesträning under ledning av Dr Pavlov.

 

07:6009: Skrivkurs

För att vara säker på att han ska komma ihåg bemärkelsedagar, skriv "Eva 47 år", "bröllopsdag" o.dyl på väggalmanackan som hänger på kylskåpsdörren. Du får dina blommor och presenter och alla är nöjda och glada.

Praktiska övningar med whiteboard.

 

07:6010: Logik - vad är det?

"Det bara är så", är det en logisk motivering eller finns det andra, bättre?

Diskussionsgrupp, ledd av Bosse Ringholm.

 

07:6011: Sexliv efter vigseln - finns det?

Filmvisning. Filmen baseras på verkliga berättelser där äktenskap inte lett till förlamning nedanför midjan. Efter visningen frågestund. Ledare: Den kände Dramatenskådespelaren.

 

07:6012: Flexibilitetsreflektion

Kan han någon gång ha rätt? Eller kan han någon gång inte ha fullständigt fel?

Klarläggande föredrag. Ingen frågestund.

 

07:6013: Bara en styr

I bilen finns endast en ratt. Om du är passagerare kör du inte. Passagerarövning, under absolut tystnad, med ackordsjagande lastbilschaufför. Stor förpackning med pappersnäsdukar ingår.

ANNONS
Av Sussi - 9 februari 2010 07:15

  


Suck, frust och stön!! Var det så här det kändes att gå upp 4 på morgonen!? Sitter och gäspar så tårarna rinner!

Varför är inte jag miljonär så jag kan välja själv när jag vill gå upp på morgonen och vad jag vill göra på dan. Å vad jag skulle resa..

Jag skulle ta med mig vänner och familj på upplevelseresor i mitt privatägda jetplan för självklart skulle jag ju ha ett sånt ;-)

Och shoppa.. Oh, vad jag skulle shoppa!!

Nä, det är väl bäst att återvända till verkligheten igen. Kanske köper jag en trisslott på vägen hem!

Kanske man har tur den här gången..

Tur kan man ju verkligen säga att den 28 åriga mannen hade som räddades levande ur ruinerna efter jordbävningen i Haiti!! En hel månad har han legat utan mat och vatten. Usch, jag kan tänka mig paniken..

Enligt läkarna ska han vara kraftigt uttorkad (no shit Sherlock), väldigt förvirrad och inte riktigt förstått att han blivit räddad! Tror fan det efter att ha legat helt ensam i en månad och tro att allt är över!!


Idag ska Doris få åka till hunddagis för fösta gången på 3 veckor. Hennes löpperiod är över för den här gången. Jag passade på att duscha henne igårkväll, vilket var ett helt träningspass. Vi har duschkabin och hon står ju precis inte still!! Runt, runt går det..

Dessutom ställer hon sig och trycker sidan mot väggen så man får använda alla muskler man har (för hon håller verkligen emot) för att lyckas schampopnera in hene och vi ska inte prata om träningspasset att skölja av henne!! Om man säger så här, jag är väldans glad att hon inte vet hur man får upp duschdörrarna hihi

Men när man väl är klar är hon så nöjd och glad så. Trots allt är det nog rätt så skönt att var ren och fräsch!

Självklart måste hon ju vara fin när hon ska möta alla vovvarna på hundagis igen :-)


  


Av Sussi - 8 februari 2010 17:03

Tacolasagne i alla dess former (finns ju hur många recept som helst) är en av mina favoritmaträtter. Här snubblade jag över ett recept jag tänker prova i helgen, ja man ska ju blicka framåt.. bara 4 dagar kvar nu hihi.

Det står inte hur mycket man ska ha av allt så man får smaka och prova sig fram. Det lät så gott så jag vill ju självklart dela med mig så fler kan njuta av det :-)


  Av Sussi - 8 februari 2010 06:07

  


Så då har två veckors ledighet bara blåst förbi. 1 ynka dags ledighet kvar sen är det tillbaka till jobbet igen.

När klockan ringde i morse trodde jag det var ett skämt. Även om jag inte behöver gå och jobba idag så måste man ju ställa tillbaka klockan inom sig så jag går alltid upp tidigt en dag innan. I morse var det extra svårt att ta sig upp ur sängen. Sambon, som har jobbat natt gick och la sig precis när jag skulle upp. När han lägger sig och håller om en så vill man inget annat än att få ligga kvar..

Ja, ja.. man kan ju inte få allt här i livet.. :-(

Vad bjuder dagen på??

Inte mycket.. Ska titta på några avsnitt av Lost, ska ta en dagspromenad med Doris och sen får man inte glömma, sitta här och svära över att ledigheten är slut. Bäst att sätta igång på en gång.. Fan, Fan, Fan!!!

Av Sussi - 7 februari 2010 10:00

Vad tyckte du om deltävling 1 av melodifestivalen?

Jag tyckte det var ett lamt första försök. Ingen av låtarna fastnade riktigt hos mig men jag är ändå nöjd med dom som gick vidare. Salems låt hade en riktigt bra refräng och Ola är ju alltid Ola. Röj från första stund :-)

Men jag hoppas verkligen det blir bättre än det här!!

Jag har inget att klanka ner på hos programledarna ändå. Lite nervösa var dom nog men i det stora hela tycker jag dom skötte sig bra..


Vilken skillnade det är att gå på promenad när solen skiner..

Inte bara för att man får gå och kisa hela promenaden *fniss* utan för att allt blir så mycket finare


  


Tyvärr framgår det inte riktigt av bilderna men det gnistrade rejält om snön


  


Titta skuggor! :-)

Dom har jag inte sett på länge så molnigt och grått det har varit här.. 


  


Det är nog inte så tokigt med vinter ändå ;-) 


Idag blir det kalas, sambons lillebror fyller år. Grattis

Nu ska här vräkas i sig både kaka och bulla. Förhoppningsvis så slinker det ner en tårtbit med för på födelsedagar får man äta vad man vill :-)

Den regeln tummar jag aldrig på hihi


  Av Sussi - 6 februari 2010 19:30

Ja, vad var det för konstig bild i tävlingen i inlägget tidigare??


  


Men vilken konstig disktrasa!!?

Men ändå så är det rätt svar! Den här lilla runda saken (ca 3 cm) 

innehållande en vacumpackad disktrasa. Man lägger den under vatten

och ta da!!


      


Så blir det en disktrasa. Snacka om att spara plats :-)

Rätt svar hade fnuttisen, Monica och Pillan.. Bra jobbat ;-)


Hur många längtar inte efter sommaren nu??

Så gör även jag så jag försökte tänka ut vad som kändes som sommar!? Hmm.. sommar? Värme, sol, bad  ahhh.. Kräftor.


  
Så jag och sambon ordnade en liten privat kräftskiva på Svenska Signalkräftor vi hade kvar.. mmm :-)

Jag kan meddela att Roodenbergvinet fungerade alldeles utmärkt till kräftor också! Ett glas igår och ett glas idag så Charlotte, det var inte alls nån gamnacke för min del. Lite mer än det tål jag trots allt hihi
Snart ska jag titta på melodifestivalen. Jag måste ju hålla stenkoll på när Camilla vinkar ;-)Av Sussi - 6 februari 2010 09:53

Nu skulle man ju kunna säga att det är en underbar dag idag. Men det tänker inte jag göra!! Jag har sovit som en kratta i natt och har ont i nacken. Jag brukar höra sambon prata om det här fenomenet men jag brukar aldrig råka ut för det själv. På nåt sätt så brukar jag alltid sova bra. Men nu har det alltså hänt även mig! Förhoppningsvis går det över fort.

Det är ju massvis med myspys planerat även för kvällen!!

Men som med alla i-landsproblem så brukar dom ordna sig *fniss*

Att sova dåligt i en varm, mjuk och gosig säng får nog räknas till ett sådant! ;-)


Idag är det även Doris Namnsdag!

Att hon sov gott såg jag på hennes stil när jag gick upp. Hon låg på rygg med öronen intrycka mot biabäddskanten.. sååå söt!

I det läget var det omöjligt att inte klappa henne.. Ooops vaknade du hihi

En grisknorr ligger här så fint och väntar på namnsdagsbarnet. Först måste hon äta frukost förstås ;-)


Tänkte jag skulle ta en liten tävling idag.

Vad är detta???


  Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se