allt-om-inget

Alla inlägg under januari 2010

Av Sussi - 10 januari 2010 10:45

Det är alltid lika kul att åka till sambons mamma när man har Doris med sig. Hon får alltid ett paket korv när hon kommer dit och det har hon lärt sig. Så det börjar redan när vi svänger in på uppfarten till deras hus. Då börjar hon gnälla av glädje och har superbråttom ut. När vi kommer innanför dörren hälsar hon inte ens utan springer bara rätt förbi sambons mamma med familj ut i köket för att glufsa i sig korven som alltid står där och väntar på henne..

Gissar om hon gillar sambons mamma ;-)


  


Det var inget dålig försenat julfirande vi hade..

Vi fick tacogratäng (tack och lov att det inte var julmat) och den smakade jättegott. Till efterrätt, glass och frukt. Några glas gott vin gick också ner ;-)

Jag är så nöjd med julklapparna jag fick!


 


En vinröd supermysig scarf, handgjorda vantar och ett presentkort på Gränby Centrum. Det märks att den person som handlat dom här julklapparna till mig känner mig väldigt bra :-)


Även Doris fick en liten julklapp som hon tog sig an med en väldans energi :-)


  


En härligt lugn och skön kväll med supertrevligt sällskap! Helt otroligt att man inte träffas oftare än man gör. Och inte kan jag skylla på att det är långt att åka heller.. Skärpning!!


Vad härligt det var i morse när man tittade på termometern. 18 grader i hallen och 15 grader i köket! 4-5 grader varmare, underbart! Nu har vi ett element kvar i köket att sätta upp så lite varmare kommer det bli då med! Jag kommer antagligen inte vara lika glad när elräkningen ska betala sen.. det kostar att ligga på topp ;-)

Nu är det dags att ta tag i städvippan och sätta på sig städarförklädet ;-) Nu har man blundat länge nog över hur det ser ut härhemma! Tänk så skönt det vore om man hade nån maskin som bakmaskinen. Man ställde in vilken tid städningen skulle vara klar och sen gjorde den sig själv! Underbar uppfinnaridé, nu känner jag bara att jag behöver slipa lite på hur det ska ska gå till hihi

  

ANNONS
Av Sussi - 9 januari 2010 11:15

  


Det första man fick göra när man klev ur sängen i morse var att gå med bestämda steg till öppna spisen och göra en brasa! 

Nu strular värmefläkten igen :-(

Med 14 grader i matrummet, 10 grader i köket och ungefär samma temperatur i vardagsrummet så är det rätt så kallt. Att det är -17 ute gör ju inte saken bättre!! Eftersom vi håller på att tilläggsisolera utvändigt så är det tydligen lite öppet nånstans under huset så golven blir iskalla! Och eftersom vi renoverat många rum ganska nyligen så har vi inte satt upp element än. Dessutom är dom så gamla dom vi har (från 70-talet) så man vill inte sätta upp dom igen. Så nu har vi beslutat att åka in till stan och köpa nya element till vardagsrummet och köket. Gud så skönt det ska bli när man kan brassa på lite värme i dom rummen :-)


Nu när man lagom slänger ut julen ska vi iväg till sambons mamma på middag med julklappsöppning. Omständigheterna har gjort att vi inte kunnat träffas nåt under julen och det var bara idag som passade för oss båda. Så nu jag ska fira ännu en jul fast jag tror inte det blir nån julmat i alla fall, eller rättare sagt.. jag hoppas verkligen inte det hihi

Det ska bli trevligt att träffa dom för vi har inte träffas på ca 1 år. Nu kommer den pinsammaste biten  .. dom bor bara ca 2½ mil bort!!

Men nu är det dags i alla fall och så får vi hoppas att det inte dröjer ett år till nästa gång. Som tur var så finns det telefon så man kan hålla kontakten ändå ;-)


  ANNONS
Av Sussi - 8 januari 2010 18:15

Nu är det helg och filmtittande för dom flesta. Jag har ett bra filmtips på en rolig komedi. Fast ni kan ju inte titta i kväll förstås eftersom Let´s Dance börjar ;-)


  


Den heter I love you, man och det är en galen "skratta högt" komedi. Jag var på glatt humör efter den var slut och såna filmer finns det inte för många av..


Handling:

I den här sanslöst roliga succékomedin ska Paul Rudd förlova sig med sin drömtjej. Men han har inte en enda kompis som kan vara best man. Inte förrän han träffar den perfekta killen, Jason Segel. Rudds och Segels "bromans" tar upp ämnet manlig vänskap på ett helt nytt och komiskt sätt när de utforskar vad det egentligen betyder att vara vänner.

Av Sussi - 8 januari 2010 07:45

Då har man gjort det igen!!

Jag har faktiskt varit duktig ett tag nu och kommit upp i tid men i morse så gick det inte längre.. En halvtimme försov jag mig!

Tänk att man aldrig lär sig..

Jag brukar gå upp lite efter 4 men i dag kom jag inte upp förrän kvart i 5. Gissa om jag försökte klä på mig samtidigt som jag gick på toa ;-)

Doris ska ju ha sig en promenad också. Det blev en väldigt rask promenad och dessutom lite kortare. Jag tror hon var rätt så nöjd med det för det snöade och blåste så mycket!

Men visst är det väl konstigt när man är sen och stressad att allt ska strula så. Man fastnar överallt och man klantar sig. I slutändan tar allt mycket längre tid än det normalt gör. Sen försvinner minnet också!!

Varje dag så tar jag kopplet från Doris egen lilla krokhörna och tar med mig det när jag ska köra henne till hunddagis. Någonting jag gör varje dag! Men i morse minsann så ska jag självklart glömma kopplet..

Halsbandet satte jag på henne men kopplet blev kvar hemma :-(

Som tur var så har dom andra att låna av när dom ska ta henne på promenad.

Att stressa var det ändå helt klart värt. Exakt 6:30 drog jag kortet i stämpelapparaten *klappar mig själv på huvudet*

Inte en minut försenad så här har ni en som kan fördela tiden på bästa sätt hihi


  


Av Sussi - 7 januari 2010 19:08

Vad glad jag blev när jag kom hem och såg ett kuvert från Ida´s webbutik Blåvinge hade kommit :-)

Och inte blev jag mindre glad men betydligt mer nyfiken blev jag när jag såg den här lappen..


 


Då vill jag bara säga till Ida att jag inte alls blev avskräckt efter strulet, som du kanske märkte eftersom jag återkom ;-)

Och jag kommer säkerligen återkomma igen för du har så otroligt fina smycken. Precis i min smak ;-) 

Men vad var det i paketet då??

Spänningen är olidlig hihi


 


Som vanligt levereras smyckena i dessa underbart fina påsar :-)


 


Det här fanns i påsarna..

Örhängena var bonusen jag fick och jag är sååå nöjd. Tack snälla rara Ida. Dom är så fina!

Halsbandet med hjärtat har jag fått graverat med Doris namn så det kommer betyda mycket för mig! Ett jättefint minne :-)

Gå in och beställ på blåvinge, jag lovar du kommer bli jättenöjd!


Av Sussi - 7 januari 2010 07:26

I morse var det bara -10 grader när jag gick på morgonpromenaden med Doris. Det var ju nästan som sommarvärme ;-)

Idag var det första dagen Doris fick åka till hunddagis också. Dom har haft stängt sen den 23:e decemer!

Då skulle man ju kunna tro att det blir leka av. Men dom som jobbar där berättar att hon vilar! Typiskt! Här har hon chans att leka järnet men hon beslutar sig för att sova mestandels av tiden och sen kommer hon hem pigg och fräsch hihi

Hon är en av dom som varit där längst så hon ligger och iakttar och säger till dom andra om dom blir för livliga! Självutnämd boss alltså hihi


  
Av Sussi - 6 januari 2010 18:00

På dan när temperaturen gick ner till -15 grader beslutade sig våran värmepump för att börja fungera igen :-)

Som tur var så verkar den bara vara riktigt kinkig för kyla. Men det är konstigt för förra året var det lika kallt ett tag och då gick den minsann! Då frös vattnet istället (alltid ska det vara nåt) men det verkar vi ha klarat den här köldknäppen :-)

Det var inte skoj när man skulle ställa sig i duschen på morgonen innan man skulle åka till jobbet och inser att det inte kommer nåt vatten!!

Sambon fick ställa in en värmefläkt i pumphuset för att få igång vattnet den gången! Men nu är pumphuset bättre isolerat så forhoppningsvis ska vi slippa det problemet igen ;-)

Förhoppningsvis får värmepumpen gå hela natten nu så vi slipper vakna upp till 12 grader inomhus igen!

I dom här lägena önskar man att man hade en lägenhet i stan. Lika så när man har skottat några gånger så längtar man också in till stan men sen kommer våren och då är man överlycklig att man bor där man bor! Doris kan vara ute när hon vill (vilket är svårt när man bor i lägenhet).

Man kanske ska satsa på ett sommarhus istället ;-)


     

Av Sussi - 6 januari 2010 08:31

-23 grader och en ej fungerande värmepump! Vem som helst kan ju räkna ut vad det gör med innetemperaturen! Nu hoppas vi bara att det är för kallt ute och det är därför värmepumpen inte fungerar som den ska. När vi gick upp nu på morgonen var det 12 grader inne. brrr!!

Vi har en gammal vedspis i köket som vi tyckte var perfekt att spara just till såna här tillfällen. När man behöver extra värme eller när det är långvariga elavbrott så man har nånstans att laga mat. Nu när vi ska tända så inser vi att den ryker in av bara den så där försvann den värmekällan :-( Om man inte vill sitta i ett rökmoln förstås hihi

Så vi har en öppenspis till 102 kvm. Element har vi knappt några eftersom vi har hade en sån bra värmepump! Det blev aldrig av att vi satte tillbaka dom när vi renoverade vissa rum! Så här i efterhand, mycket dumt!!

Kanske ska starta ugnen.. Den brukar värma upp väldigt bra ;-)

Det gäller att klä sig varmt..

Gissa hur mycket en fryssen en som mig har på sig??


  

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se