allt-om-inget

Alla inlägg under januari 2010

Av Sussi - 22 januari 2010 16:00

Var inne på Facebook när jag såg en konversation om att äta Ugnspannkaka! Oj vad sugen jag blev på det så det får bli kvällens middag. Jag känner att det skär sig lite att ha rödvin till ugnspannkaka så nu får man verkligen praktisera tålamod.

Jag måste alltså vänta tills efter maten på att ta mig ett glas vin!!

Nu försvann liksom förevändningen man brukar ha att det är maten man vill ha vin till. Nu är man verkligen avslöjad hihi

Senare blir det fötterna upp i soffan, laptopen i knät, på tv:n Lets dance och i handen.. gissa vad?? Och skulle man bli godissugen så har jag kvar av solroskärnorna, russinen och mandlarna :-)

Så det går ingen nöd på mig inte..


    


ANNONS
Av Sussi - 22 januari 2010 07:00

  


Ääääääääääntligen!!

Trodde aldrig den här dagen skulle komma. Tänk att en 3 dagarsvecka kan gå så långsamt men nu är det dags för mina två veckors ledighet  

Nu är det bara en lååååång arbetsdag som står mellan mig och ledigheten. Snart :-)


Igår tog jag mig i kragen och begav mig till frisören. När man knappt kan urskilja saker genom luggen är det nog dags att kapa av sig den.

Äntligen ser jag igen :-)

Men jag höll på att få en chock när jag skulle betala.. 395 kr för en klippning! Där får man för att man väljer en frisör mitt i ett köpcentrum. Visst kände jag till att det är ganska dyrt där men inte så dyrt! Men det var ju bara att betala och se glad ut eftersom håret redan var klippt.

Springnota var ju inte att tänka på med min dåliga kondition hihi


  


Jag har fått den här fina awarden av ansepense och Camilla och Augusta

Tack snälla rara söta ni.

Den för med sig lite förplikterser.. 

 

A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!

 

Jag ska tydligen hitta på 7 intressanta saker om mig själv! Hur ska det gå till liksom. Jag gör väl ett försök..

 

1. Jag älskar smält ost. Det händer fortfarande ibland (gjorde detta ofta som barn) att jag lägger i en ostskiva i teét och låter den smälta lite..

mmm gott men ack så onyttigt :-)

 

2. Jag kan inte ljuga.. Jag börjar skratta när jag försöker. Praktiskt i och för sig, det är mindre att hålla reda på när man talar sanning men man får aldrig vara med och blåsa folk eftersom jag oftast röjer hemligheten för tidigt. Allt dom behöver göra är att titta mig i ögonen så är det kört!

 

3. Jag använder ca 2½ sked socker i teét (gör allt för att bli sötare..)

 

4. Jag älskar att vara ledig (från ett jobb vill säga, inte vara arbetslös)

 

5. Blev lite överraskad själv, men jag tycker nog om det här med facebook.

 

6. En passion jag har är att shoppa (surprise) men mest älskar jag att shoppa reasaker. En bra affär gör själen glad :-)

 

7. Jag älskar tända ljus, helgmys och dom jag bor ihop med här i villan :-) Inte nödvändigtvis i den ordningen hihi

 

Den här awarden vill jag ge vidare till:

 

Berith

Cecce

Tintin Belisida

Ingegerd

Marsipan

Miss M

Znogge

Wiper

 

Oops, ser nu att jag inte kan räkna till sju!


ANNONS
Av Sussi - 21 januari 2010 18:00

Den är lång men helt klart värd att läsa! Jag tror inte det går att läsa igenom hela utan att skratta ut högt minst en gång ;-)


  


"Kära dagbok".
Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det
lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad
till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde
jag att det vore en bra idé göra ett försök.


Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som
heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör
och modell för idrotts- och badkläder.


Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben
uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.
________________________________
Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon
och ett bländande vitt leende. Woohoo!


Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att
titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass
efter min träning idag. Mycket inspirerande!


Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage
värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i
närheten.


Detta kommer att bli en fantastisk vecka!
________________________________
Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren.
Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i
luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på
löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende
gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt
liv för mig.
_______________________________
Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga
tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den.
Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK
så länge jag inte försöker styra eller stoppa.


Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde
andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen
och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket
irriterande. Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.
_______________________________
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som
exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag
kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid
att knyta mina skor. Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det, sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig kärring för att leda reda på mig.
Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.
_________________________________
Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har
hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga,
anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min
kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom
med den.


Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps! Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en
skivstång eller något som väger mer än en smörgås!


Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och
hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom
dramaläraren eller körledaren?
________________________________
Lördag:
Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans
röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag
saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva
timmar i sträck och se Väderkanalen...
________________________________
Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag
kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en
rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud
hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över
hela golvet!

Av Sussi - 21 januari 2010 07:02

Nu har jag bunkrat upp här på jobbet..

Solroskärnorna är med, bananen ligger så fint och väntar på att bli uppäten! För en gångsskull känns det faktiskt som om jag ska kunna grejja det här! Men man kan ju inte bara ta mig en banan eller pillra i sig solroskärnor vaje gång man är sugen på nåt. Då kommer jag garanterat ledsna ganska fort. Vad finns det mer för nåt man kan äta på som inte är nån fara för vikten? Gärna gott också hihi


När jag berättade för sambon om mitt tänk, att jag skulle se till att börja äta mer rätt och mindre så sa han genast.. Vi kan ju ställa fram crosstrainern så kan du ju ställa dig en stund på den!! (Älskling, jag vet att du menar väl)

Men varför kan man inte få börja med matdelen..?

Varför måste man alltid motionera också?

För min del har det varit så tidigare, börjar jag med båda grejerna så slutar det alltid med att jag inte orkar hänga i och engagera mig i båda och då blir det till slut ingenting!

När jag har krympt magsäcken och fått in vanan med ätandet så kan jag börja tänka på motionen. Jag vill inte att det ska skita sig den här gången så jag tänker slå dövörat till och göra det på mitt sätt ;-)


  


  

Av Sussi - 20 januari 2010 18:30

  


Man sitter och gnäller på att man är överviktig och att man går upp alldeles för mycket i vikt! Ändå sitter man där på kvällarna och vräker i sig choklad och godis! Under tiden man äter känns det okej. Det är ju så gott ju :-) Men efteråt sitter man där med världens ågren med stort Å!! Varför gör man så?? På vardagarna ska man inte sitta och smälla i sig massa fett. Helgen däremot kan man väl få unna sig nåt litet (vinet kommer inte försvinna) men det ska ju inte gå till överdrift som det gör nu!

Nej skärpning!!

Det där var mina tankar när jag körde hem från jobbet idag när jag liksom satt och suckade eftersom bilringarna liksom tröcks upp mot hakan (väldigt obehagligt), så jag svängde in på affären och köpte bananer och solroskärnor. Nåt vill man ju ändå tugga på!

Från och med idag börjar mitt nya liv..

Det ska tas mindre portioner men motionsdelen tar jag lite efterhand. Man ska ju inte chocka kroppen allt för mycket ;-)


Praktiskt taget exakt i samma sekund jag kommer innanför dörren brukar jag alltid slänga av mig jeansen och tröjan jag haft på mig på jobbet och byta ut det till nåt betydligt skönare..

Det här är kvällens outfit.


  

Ni får ursäkta bildkvalitén, fotografen måste ha blivit helt hänförd av min skönhet så han blev helt darrig!!!


Tofflor Rusta

Pyjamasbyxor Twilfit

Toptunika Haléns


Jag tänkte starta en helt ny trend, rutigt och randigt tillsammans (fast jag skulle inte bli förvånad om det redan fanns) :-)

Jag sa aldrig att det skulle vara snyggt men jädrans så bekvämt det är att ha på sig hihi

Sambon slängde bara en snabb blick på mig, himlade lite med ögonen och sen försvann han som en avlöning!! Undrar varför?? ;-)

Tur att Doris är färgblind och älskar mig ändå. Det är det som är det fina med vovvar :-)
Av Sussi - 20 januari 2010 07:15

  


Nu sitter jag här på jobbet igen. Har precis tänt ett vita snöbärljus och doften börjar sprida sig.. mmm så gott det luktar!

Det kändes lite konstigt i morse att inte ta med sig Doris till hunddagis men hon får tyvärr inte vara där när hon löper. Sambon får gå hem tidigare dom här dagarna som är kvar på veckan, sen är det jag som har två veckors ledighet  

Fasiken så långsamt klockan går nu. 3 dagar ska man väl kunna stå ut? Åååå vad jag längtar!!

Klyschan "Den som väntar på nåt gott.." dyker plötsligt upp i huvudet på mig men inte hjälper det inte.. Vill vara ledig NU!!!

Som jag skrivit tidigare är inte tålamod min starka sida ;-)Jag gjorde det mindre smarta att hoppa i duschen och tvätta håret vid 21:30 tiden igårkväll så gissa vem det var som klev ur sängen i morse??


  


Ett TROLL!!!

Jag såg ut som Rulle (minus mustasch och glasögon, tack och lov hihi)

Ni kommer väl ihåg Rulle från Nöjsesmassakern?

"Hej jag heter Rulle.. Jag kan pissa i kors.. Hejdå"

Och var det inte i nöjesmassakern  som dom där två gubbarna satt på ett staket och det slutade alltid med att dom skrattade så mycket att dom ramlade ner, var med också?? Eller minns jag fel nu?

Det var tider det.. Vilket underhållningsprogram!! Det var ett av dom programmen hela familjen satt samlad för att titta på. Jag var inte så gammal då men minns det fortfarande..

Fast skulle man titta på det nu så skulle man säkert inte alls tycka det var lika bra som då!

Av Sussi - 19 januari 2010 17:15

Det blev ännu en promenad idag förrutom den i morse. Nu känner jag mig faktiskt riktigt hurtig!

Jag tänkte du kanske kunde följa med på den sista. Så klä på dig för det var lite småkyligt ;-)Här börjar promenaden. Jag säger inte till en gång till, hoppas du har varma gosiga kläder på dig nu!Här är sambons egenhändigt gjorda hundgård. Funkar alldeles utmärkt fast inte just nu :-)


 


Än så länge går vi där bilarna kan komma körandes så då får Doris fortfarande vara kopplad. 


          


Det här såg ju väldans inbjudande ut. Rätt ut i skogen gick den här stigen. Undrar vad det finns för skojigt där?


  


Aha, det var till sagans värld den här gången leder. Det får bli en annan gång :-)


  


Man kan ju inte gå en promenad utan en pinne! Och självklart ska hon ge sig på den största hon knappt kan rucka på! Annars är det ju ingen match ju!!Nog för att bildkvalitén inte är den bästa när det skymmer med en mobiltelefonskamera och snön är ungefär samma färg som henne.. Men visst syns det att det är en Doris därinne :-)


        


Nu har det gått några minuter och hon kämpar fortfarande.. Envis som synden!!


  


Skam den som ger sig!! En liten pinnbit fick hon loss efter alla minuters arbete. Gissa hur länge den fick vara hel?? Har man tänder så ska man ju självklart använda dom och tugga sönder allt man bara kan!


 


Det var inte den lättaste terräng att ta sig fram i. Men mycket bra för benmusklerna :-)


 


Självklart så ska det ju lekas också! Men hon verkar inte vilja. Hon ser ju inte ett dugg sugen ut på den där pinnen!! ;-)


 


Kan man bli gladare?? Över en liten pinnbit. Lättroade hihi


 


Usch, nu börjar det bli rejält mörkt! Men pinnen följer med hem. Den släpper den stolta Doris inte ifrån sig i första taget, tänk så mycket hon kämpade för att få loss den..


  


Jepp, så här mörkt var det när jag kom hem igen.


Och för alla er som orkade följa med hela vägen säger jag bara tack för sällskapet :-)


  


          


Av Sussi - 19 januari 2010 08:38

Imorse var Doris väldigt ivrig och spårandes när vi gick på prommisen. Jag skulle sätta på mig vanten när Doris drar till lite och kopplet flyger ur näven på mig! Jag säger åt henne att stanna och jag sätter på mig vanten, plockar upp kopplet och så hinner vi gå några steg så möter vi Doris värsta fiende Ida (vilket är lite skrattretande för hon är en liten tax)! Mellan dom är det viljornas kamp, dom är jämngamla och båda vill bestämma!! Dom börjar genast skälla på varann och dra i kopplen. Det var lite läskigt att tänka tanken om jag inte hunnit plockat upp kopplet innan dom kom runt kurvan!! Puh, ibland ska man ha tur med :-)


Jag ska sluta titta på program som Spårlöst och Extreme home makeover! Det kan ju inte vara bra för någon att såna program får existera!!  Igårkväll satt jag och tittade på Spårlöst då värsta niagarafallen satte igång!

Som tur var så hade sambon gått och lagt sig så han såg mig inte sitta där och snyfta hihi

Men det slår aldrig fel..

Varje gång sitter jag där och gråter och ändå ska jag bara titta. Jag vet ju, nästa vecka kommer jag ju sitta där igen och snyfta ;-)

Undrar när man ska lära sig!?

Det märks ju att man brås på en mamma som börjar böla redan när förtexten på filmen Lassie gick!! Love you mamsen ;-)


  

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se