allt-om-inget

Alla inlägg under januari 2010

Av Sussi - 27 januari 2010 10:45

Nog för att det är mysigt att elda i öppna spisen och visst är det en jättebra värmekälla men även värme kan missbrukas.. Igår kväll eldade jag så mycket så det kändes som en bastu härinne! Visst är det härligt att basta men gärna inte i vardagsrummet.. Det blev kokhett!!

Nu gnäller man över det också (man är väl Svensk hihi). Det var inte så länge sen luftvärmepumpen gick sönder och man gnällde över att det var för kallt istället. Om jag får välja sitter jag nog hellre och svettas ;-)

Så det var i tunna kläder jag satt och tittade på Sova med fiende. Jag har sett den förr men den kan man alltid se igen. Julia Roberts spelar riktigt trovärdigt och bra i den!

Filmen slutade inte förrän vid midnatt och jag kom väl inte i säng förrän runt 1 men vad gör väl det när man har en hund som är morgontrött. I morse väckte hon mig inte förrän straxt före halv tio, så jag klagar inte ;-)


Nu är morgonpromisen avklarad så nu tror jag att jag ska se till mina behov ett tag genom att slå på en film och äta en lugn och stressfri frukost. Det tycker jag att jag är värd efter ca 50 min skogspromenad..

Det är jobbigt det här med att vara ledig hihi


  ANNONS
Av Sussi - 26 januari 2010 18:00


Hmm, jag ska bara förklara för sambon att vi båda är homosexuella!!

Hur ska vi få det här att fungera från och med nu liksom???

 

                                          

                           

Cappuccino
Du är den vanlige förhållande-personen, men du har tillfälliga "gnistor", eller "skum", kanske till och med tillfälliga romanser.


Café au Lait
Du är den mjuka, känsliga typen (och kanske bara lite trendig).


Espresso/Liten Svart
Du är fylld av passion, intensitet, och stark i ett förhållande. Du håller däremot inte länge i ett.


Machiatto (espresso med en skvätt mjölk).
Du är som den lilla svarta, utom i styrkan och intensiteten. Du har en mjuk, känslig sida. Du håller däremot inte specielt länge i förhållanden heller.


Stor Svart
Den bästa: samma som den lilla svarta — fylld av passion och intensitet — men du skulle även ta nästa steg och hålla hela vägen i ett förhållande.


Stor Svart (med socker)

Söt, men inget innehåll.Stor Svart (med mjölk)
Du kan inte bestämma dig. Du är osäker när det gäller förhållanden, vare sig du ska ge dig in i det, eller bara vara vänner


Irish/likör kaffe
Du är vild och tycker om att tappa kontrollen i ett förhållande. Du tycker om att ha lite kul, men kanske inte "faller alla på läppen"


Varm Choklad (gjord på varmt vatten)
Du vill bara vara vän med alla. Du letar inte speciellt efter ett förhållande.


Varm Choklad (gjord på varm mjölk)
Du vill bara vara vän med alla och alla tycker om dig som en vän, "för att du är extra söt och känslig". Du är allas vän, men ingens älskare.


(med mjölk)
Du är homosexuell.


Iskaffe
Du kan inte hänge dig till ett förhållande. Du vill inte bli seriös och du vägrar ge dig in i "hettan".


Ischoklad
Du vill bara vara vän med alla, men du kan inte hänge dig som vän. Du är förvirrad!


Milkshakes och slushies

Du håller fortfarande på med ung kärlek. Väx upp!


 ANNONS
Av Sussi - 26 januari 2010 11:19


I morse väckte inte Doris mig förrän kvart i tio. En härlig första sovmorgon på mina 2 veckors ledighet :-)

Jag klär på mig, antar att det kanske är lite bråttom med tanke på att det var några timmar sen hon var ut. Då går Doris och lägger sig och sover igen!!! Hennes jobb var tydligen gjort, att få upp mig!

Ut kom vi dock och nu märks det att löpningen är i full gång! Här pratar vi om en som har full kontroll över sin blåsa. Hon potionerade ut det som fanns däri på ungefär 25 gånger på den ca 3½ km långa promenaden!

Hon menar verkligen allvar med att locka till sig nån tjusig hanhund ;-)

Men man märker ändå att hon är blond.. Hon sätter sig aldrig utanför tomten eller i direkt närhet och markerar, hur ska dom då veta vart dom ska liksom. Det kommer finnas ett helt gäng med irrande hanhundar här utanför. Fast hon kanske inte är så dum trots allt, då kan hon ju vraka och välja ;-)


  


  


Av Sussi - 25 januari 2010 16:15

Först fick jag sitta och vänta över tjugo minuter innan jag ens fick komma in hos tandläkaren, hann tänka på att smita säkert 100 gånger men satt kvar så fint ändå. När jag väl kom in så fick sköterskan boka om patienten efter för mitt skulle ta så lång tid. Kul för den patienten som säkert var på väg till tandläkaren redan!!

Efter 1 timme och 20 minuters konstant gapande, dessutom med en förmaning, att om jag stänger munnen när det han hade lindat runt tanden sitter kvar så kan jag förstöra tanden och då måste dom dra ut den istället... Gulp, vilken press!! hihi

Men som tur var så klarade jag av att gapa nästan 1½ timme

(har ont i käkarna som bara den nu) så det sista rotfyllningsbesöket sker om två månader..

Men nåt är man ju värd för att man har varit så rackarns duktig!

Jag begav mig för att handla mat på Kvantum, inte allt för långt därifrån ligger en Hemtexbutik där dom hade halva reapriset på massvis med saker.. Himmelriket för mig kan jag säga som älskar reor ;-)

Eftersom tandläkaren var så snål (fick inte ens ett bokmärke!!) så var jag ju tvungen att belöna mig själv med något och belöning räknas ju självklart inte som shopping!! Självklart inte  

72,50 kostade den här fina blåa ljusfamiljen. Det känna nästan som om jag har rånat hemtexbutiken, så billigt var det ;-)


  


Av Sussi - 25 januari 2010 09:00

Nu är dagen här. Den jag fasat för sen över en månad tillbaka..

Jag ska till tandläkaren!! Inte är det nån vanlig liten gullig undersökning heller utan jag ska dit på mitt andra rotfyllningsbesök!!

Det finns ju betydligt roligare saker att göra..


  


Ja tack, mycket roligare


Jag har verkligen noll lust att gå dit. Förra gången jag var där fick jag sår på läppen och ett söndertrasslat tandkött, dom är ju inte precis försiktiga när dom håller på!! Tänk att man betalar så dyra pengar för att gå dit och bli misshandlad. Dessutom vet man att det är en gång till kvar sen innan rotfyllningen är klar!

Det är lika bra att jag tar allt på en gång nu..

Det är ju dags att betala dom där förbenade räkningarna igen nu också..

Nej då, jag är inte alls gnällig ;-)


  
Av Sussi - 24 januari 2010 17:43

Det har väl inte precis blivit så mycket städande av idag men en hel del i köket dock. Jag känner mig nästan som en duktig kock.. men bara nästan ;-)

Jag har bakat julitabröd

Jag och jag.. Hrm, jag har ju i alla fall blandat ner ingredienserna i bakmaskinen hihi


  


Sen har jag gjort en egenkomponerad gratäng.

När jag öppnade skåpsluckorna så insåg jag att vi inte har några ingredienser. Till och med löken är slut.. paniiiik!!

Vi har lite över en halvmil till affären så man slänger sig inte iväg om man inte måste. Jag hittade till slut lite smått och gått att ha i.


  


Nötfärs, paprika, morötter, rörärtor, några enstaka blomkålsbitar, mjölk och tacogratängpulvermix. Jag rörde ihop allt till en enda sörja. Det luktade otroligt gott :-)


  


Sen hällde jag upp sörjan i en vanlig ugnsform, strödde på lite riven ost (okej, kanske inte så lite men det är ju så gott med ost)

Ja, det var ju i alla fall nyttigt ett tag hihi


Tada


  


För er som läst mitt inlägg tidigare, så vet ni ju hur mycket jag älskar smält ost så jag säger bara... mmmmmm ;-)


  


Fattigmansspaghetti fick det bli till.

Sambon åt upp allt så rätt så bra betyg fick nog mitt ihopkok trots allt.

Vi kan kalla rätten för tacofärsgratäng med grönsaker.. Ni hör ju så proffsigt det låter!! Nu väntar jag bara på att mat Tina eller Gordon Ramsey ska höra av sig!! ;-)


Av Sussi - 24 januari 2010 10:15

  


Det är ju tyvärr ingen nybliven miljonär som skriver det här inlägget.

Vi hade 12 trisslotter sammanlagt och vi vann endast på 2 av dom!

Ynka 75 kr blev det :-(

Men om vi nu bortser från det tråkiga så var kvällen väldigt lyckad. Värdinnan hade tillagat så god mat. Vårrulle till förrätt och biff med bambuskott till huvudrätt.

Om ca 2 månader är det min tur att ha middagen hos mig och det är inte lätt att försöka fixa nåt minst lika gott som dom första två som haft innan. Jag tager tacksamt emot förslag på goda rätter man kan bjuda på!


 


Om du frågar mig så var hennes biff med bambuskott godare än den man får på kinarestaurangen. Sen att jag bara åt 5 godisar från godisskålarna som ställdes fram är jag faktiskt lite stolt över. Det fanns ju choklad och det är verkligen inte lätt att motstå!


   


Den här lilla tösen fick sitta och titta på när vi åt. Hon är lite för liten än för fast föda men hon såg väldigt sugen ut :-)


  


Emil heter den här nyfikna kissen. Keligare katt får man nog leta efter.

Det är när man träffar på en sån här gosig katt man längtar till att skaffa en egen igen. Men sambon är ju väldigt anti (han är en hundmänniska). Annars så har vi ju det perfekt där vi bor. Det är massvis med skog runtomkring och inte allt för stora vägar i närheten. Tänk en vit fluffig liten kisse.. Men man får väl ha lite respekt för vad sambon vill även om han säger att jag får göra som jag vill. Jag vet ju att han bara menar det halvhjärtat ;-)   


Och här ligger Otto. Inte alls lika kelig men otroligt söt ändå :-)

Han har bara ett helt öra. Det andra blev förstört när han hade nån vätskefylld infektion. Hans matte var mindre glad när det vätskefyllda örat sprack så det sprutade sekret både på väggar och golv. Inte så lätt att få bort. Men nu är Otto bra igen men örat blev som det blev!


     


Två olika spel hann vi med. "Så ska det låta" och "Med andra ord". Jätteroliga spel båda två men det är spel med timglas (fasiken så stressad man blir) så ljudnivån blev ju ganska hög ;-)

Sen gör det ju inte saken bättre att det är 6 superglada tjejer heller. Vi är ju kända för att pladdra mycket ändå hihi

Det laget jag var med i vann inte en enda gång. Tur att man inte är en dålig förlorare :-)


Den där krigszonen jag skrev om i förra inlägget. Inte allt men vissa saker ligger kvar fortfarande. Latmaskarna som bor här städade inte igår. Det var betydligt mer lockande att sitta i soffan med laptopen i knät. Konstigt nog så dammsuger inte dammsugaren av sig själv, även fast slangen fortfarande ligger utsträckt över vardagsrumsgolvet!!?

Vad skönt det vore med en självgående dammsugare, som sköter allt medans man sitter och latar sig :-)

Även lakanbytning står på schemat idag så det är väl bäst att sätta igång innan latmasken tar över igen..

Av Sussi - 23 januari 2010 10:09

I morse steg man upp till en krigszon. Undrar om man är blind när man går och lägger sig eftersom man inte gör nåt åt det då. Allt man ätit och druckit kvällen innan står kvar på bordet + lite annat skräp med. I soffan ligger fleeceplädar utslängda och ihopknöglade överallt. Doris har dragit fram nästan alla sina leksaker som man snubblar över på väg till soffan!

Till och med dammsugaren står framme och känns stökig, slangen liksom ligger över halva vardagsrumsgolvet! Det är aska på golvet efter gårdagens eldning i kaminen.


  


Så här brukar vi ha gardinerna, tjusigt va? 

När Doris leker med sin godiskon så går det vilt till. Om man inte lägger upp gardinerna så åker dom med största sannolikhet ner med gardinstång och allt. Hon är ju inte den mest smidiga vovven ;-) Så även den synen slog mina ögon i morse, det gjorde ju inte helheten mindre stökig! Så gissa vad jag kommer få göra idag??


Men Hemnesbyrån vi köpte står så fin så i lillrummet, monterad och klar i alla fall..Men nu när jag ser det på bild och allt, visst ser väl lådan längst upp till vänster ut att vara på sniskan? Så kan vi ju inte ha det. Det får nog sambon allt ta och titta på ;-)


  


Ikväll är det dags för vår andra tjejkvällsmiddag. Vi är 5 tjejer som gått ihop och har middagar en gång i månanden. Så var femte månad är det jag som har middagen. Det är en chans att få träffa varann även när företaget vi jobbar/har jobbat på lägger ner.

Varje månad sätter vi in en liten slant på ett gemensamt konto vi öppnat. Dessutom tar vi med oss två trisslotter var (så ikväll ska vi banne mig bli miljonärer) För dom pengarna kommer vi hitta på nåt skoj för sen :-)

För en gångsskull vet jag precis vad jag ska ha på mig!

Örhängen och halsband från Ida´s webbutik blåvinge


 


Denna tunika jag köpt på Haléns. Den blev jag supernöjd med :-)


  


Leggings till det så funkar det alldeles utmärkt till en tjejkväll :-)


Nej, nu kommer sambon tillbaka från prommisen så  nu är det bara att masa sig in i köket och fixa iordning frukosten, självklart ska ju Doris ha sin först hihi  

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se