allt-om-inget

Alla inlägg under december 2009

Av Sussi - 10 december 2009 19:15

Nu är det torsdag. Bara en dag kvar till helgen och en dag mindre kvar till julafton! I år ska jag för en gångsskull vara långledig över julen.

Jag behövde bara ta ledigt två dagar för att få 10 lediga härliga dagar i sträck   

För första året någonsin har både jag och sambon långledigt tillsammans..


Jag skickar fortfarande julkort till vissa personer med posten. Så idag köpte jag en packe. Även om man är ute i god tid med att köpa dom så vet jag att dom inte kommer postas förrän i absolut sista stund. Vad väntar man på egentligen??

Det var skoj att gå omkring i julpyntsbutikerna nu, det var halva priset nästan överallt :-)


Helga.. Du ser väl till att piloterna flyger försiktigt så tomten kommer fram dit han ska ;-)

Med det menas till mig hihi


  

ANNONS
Av Sussi - 10 december 2009 07:15


Imorse hände det som inte får hända!!   Jag försov mig (igen) hela 25 min! Jag kommer ihåg att klockradion satte igång men mobilen har jag bara stängt av utan att vakna ens!!

Men upp kommer man fort när man inser hur mycket klockan är ;-)

När sambon försover sig (vilket inte händer så ofta men har hänt) så finns det en backup plan. Då går jag ut med Doris!

Vad är min backup plan??? ATT STRESSA!!!

Jag slänger på mig kläderna och hivar mig ut genom dörren. Det är knappt Doris hinner ut innan dörren stängs igen ;-)

När vi kommer ut på tomten, vad gör lilla Dodisen då?

Jo hon lägger sig och börjar rulla på gräsmattan och verkar väldigt nöjd och glad (hon tar god tid på sig). Så där står man stressad och kan inte sluta le! Hon har ingen klocka att gå efter hon inte!

Promenaden gicks i ett högt tempo och morgonbestyren gjordes på halva tiden. Så idag är jag bara hälften så fin som jag brukar vara  

På nåt sätt så kände nog Doris på sig att det var bråttom (i alla fall på promenaden) för hon gjorde det hon skulle ganska fort och när hon var klar visade hon väldigt tydligt att hon ville vända och gå hem igen.

Inte mig emot :-)

Till slut satt jag i bilen och inser att jag är 4 min tidig!!  

Så vad ska jag hitta på med dom extra 4 minutrarna jag fått idag??

ANNONS
Av Sussi - 9 december 2009 19:00

Det är så mysigt med skyltningen och julbelysningen runt om nu..

När jag var ner på stan i söndags passade jag på att ta några bilder.


  


Det var så effektfullt med belysningen på stora torget! Nu har jag hört att fyrisånstråket ska vara jättefint det med men det får jag fota nästa gång jag är nere på stan ;-)

Här var vi på väg för att äta hamburgertallriken så bråttom var det hihi


  


Det enda jag saknar nu för att idyllen ska bli ännu bättre är snön. Men samtidigt är det ganska skönt med plusgrader.. Inte lika många olyckor!! Fasiken så kluven man är!


Även hemma har jag fått tillökning i mysbelysningsfamiljen..

50 % rabatt på julbelysningen på Maxi. Det var ju förutbestämt att jag skulle komma därifrån med någonting..


     


En pärlkon belv det!

Så nu har matrumsfönstret fått sig ett rejält upplyft.

Så trist det kommer bli sen när man måste ta bort alla fina julsaker     

Av Sussi - 9 december 2009 07:08

  


Det ska vara jag till såna där saker...

Igår när jag skulle gå och lägga mig, sent som vanligt (sambon hade sovit i tre timmar så han sov djuuupt) skulle jag dra igen en dörr lite! Bakom den står en ihopfälld tvättställning i stål som givetvis far i golvet med en väldans brak. Då ska jag säga att det här rummet ligger bara några meter från sovrummet där sambon sussade så gott. Jag kan säga att han sussade inte så gott efter den smällen inte!! Han sätter sig upp i sängen tittar på mig med förvirrad min men till slut hittar han ro och lägger sig igen efter försäkran från mig att INTE tredje världskriget brutit ut!!

Är det i det läget man säger "jag ville bara göra dig uppmärksam att gula tidningen finns på internet" eller "Surpriiise" hihi


I morse hade jag en bulldozer med mig på promenad. Visserligen en väldigt glad bulldozer ;-) Hon börjar röra sig mer och mer obehindrat även om hon haltar lite fortfarande..

Hon gick konstant med nosen ner i marken samtidigt som hon viftade på svansen spårandes nåt skoj som gått där tidigare. Det måste ha varit nåt riktigt kul för den svansen gick du ;-)

Normalt brukar hon vara väldigt lugn på morgonpromenaden (en morgontrött diva) men i morse var det en väldans fart så det var bara att hänga med hihi


        


Av Sussi - 8 december 2009 20:15

Det blev en riktigt rolig dag idag!

Den här fick vi tjejer på kontoret av en chaufför (Lilla My´s muggchaufför)


        


mmm marabou!!


Sen kom Lilla My´s paket som jag fick för hjälpen att fixa muggarna åt henne. Det paketet har jag varit rejält nyfiken på!!


  


Hon sa att hon hade skickat en liten sak.. LITEN!!

Det var ju ett stoooort paket och så fint inslagen också!

Här har vi en som är uppmärksam vad jag gillar ;-)


  


Tack snälla goa Lilla My för vinet. Gud så glad jag blev!!

Gissa om det kommer provas på fredag hihi


Dessutom så kom äntligen halsbanden från ida´s webbbutik Blåvinge. Så här söta påsar kom mina två halsband i.  


  


Jag är sååå nöjd :-) 

Dom kommer användas flitigt!


Och inte nog med det..

Efter jobbet åkte jag till en kompis. Hennes sambos dotter fyllde 16 i dag så nu har jag ätit gott också. Lussekatt, vaniljbulle och pepparkaka!

Kläderna har krympt en storlek men ack så nöjd och glad jag är :-)
Av Sussi - 8 december 2009 06:45

  

  


Eftersom Sambon går upp så tidigt så ska vi testa nu om vi kan få Doris att stanna kvar i sin säng tills jag ska gå upp. Visserligen går jag ockå upp tidigt (nu 4:20) men sambon kliver upp mitt i natten (2:45)! Hon är ju så van att gå upp med sambon så det kan nog bli lite kämpigt i början! Även jag kommer behöva en redig omställning. Jag har sluppit allt vad morgonpromenader heter i alla år!

Förhoppningsvis så orkar jag med att promenera med henne. Det innebär 40 min mindre sömn för mig så nu får jag hela 5 timmars sömn! Inte mycket att hänga i gran inte.. 

Nu tänker många.. du får väl gå och lägga dig tidigare då??

Men eftersom jag kommer hem runt 18-18:30 så är man ju inte så sugen att gå och lägga sig nästan på en gång (en fördel är ju att vara trött också) så ofta kommer man inte i säng förrän 22:30. Då läser jag lite så somna brukar jag göra runt 23..

Jaha och hur gick första morgonen..?

Sambon fick stänga in henne i sovrummet för att hon inte skulle gå med honom ut så det knepet får vi nog behålla..

Efter att ha virrat runt ett tag efter kläder och annat man behöver på promenaden (kanske ska förbereda bättre till i morgon) kom vi till slut ut och första dagen är avklarad!  

Doris verkar inte ha tagit någon skada av att det var matte som var förste bajsbärare idag ;-)  


Jag är med och tävlar hos idapersson om ett valfritt smycke från Blåvinge. Vinnaren dras 14/12. Fram till dess får alla kunder hos Blåvinge 10 % på valfritt smycke när de uppger rabattkoden: idapersson.


Gå in och tävla du med. Ida gör jättefina smycken :-)

Eller förresten.. gör inte det så är det större chans att jag vinner hihi


Av Sussi - 7 december 2009 18:30

Mötet gick ungefär som vi trodde! Nu har vi fått besked..

Den 15:e december skriver vi på uppsägningspapprerna! Så den 23:e Juni är jag arbetslös (hoppas på att få nytt jobb innan förstås). Det känns väldigt sorgligt nu med tanke på att jag jobbat där sen jag gick ur skolan. Jag kan liksom inget annat!

Det finns två bra försäkringar med facket i alla fall. Det kommer ett rekryteringsföretag (Aventus) som vi kan uttnyttja i två års tid att hjälpa oss att söka nya jobb och så får vi 80% av lönen jag har idag istället för taket på a-kassan (som är riktigt lågt) första 200 dagarna! Alltid nåt..

Jag har dessutom en underbar sambo som försäkrar mig att det kommer ordna sig!

Vad är det man brukar säga.. Bryt ihop och gå vidare!!

Det är väl det man får göra..


Idag tänkte jag att jag var värd några av mina favoriter. Bakad potatis med skagenröra. Till efterrätt får det bli lite ostkaka med jordgubbssylt.. Vem blir inte glad av det ;-)


  


En sak är kul i alla fall Doris haltande börjar bli lite bättre. Idag efter promenaden glömde hon till och med av det ett tag och sprang och hämtade sitt däck hon älskar att leka med! Så det känns ju bra :-)
Av Sussi - 7 december 2009 06:15

  


Tack all ni som håller tummarna för Doris..

Nu har det gått 2 dagar och hon haltar fortfarande.. Jag vet inte hur lång tid det brukar ta för sträckningar att bli bättre (nu hoppas jag fortfarande att det är en sträckning)! Men nån dag till får vi nog ge det ändå. Hoppas, Hoppas!!


Min blogg är verkligen en berg och dalbana nu! Efter annars glada inlägg kommer här ett riktigt gnällinlägg! Jo, då.. Jag kan gnälla också hihi

Nu kanske det bara är jag som tycker att jag inte brukar göra det??

Håll i er, här kommer det..

Inte får jag en ledig måndag jag är van vid inte. Normalt brukar jag sitta och ta det väldigt lugnt från nu till mitt på dan någon gång (ibland till och med längre) och det är då jag brukar kliva ur morgonrocken också ;-)

Jag brukar titta på film och några avsnitt av nån serie men idag har facket ett möte som alla bör gå på.

Alltså måste jag åka in på min lediga dag   

Visst får jag betald övertid och så under mötet men dom härliga lata måndagarna är nästan heliga för mig!! Varför kunde dom inte lägga mötena på tisdagar istället!!?

Vad menar du.. att INTE jorden snurrar runt mig hihi

Fast egentiligen ska jag inte tycka det är så jobbigt att åka in på mötet för det handlar om nedläggningen av anläggningen jag jobbar på! Om några månander har jag inget annat än lediga dagar (om man inte lyckas få något annat jobb innan) så jag tar mig i kragen och beger mig in till stan utan att försöka gnälla allt för mycket!!

Man börjar ju undra hur mina prioriteringar ser ut egentligen..

Antagligen vill man inte höra vad dom har att säga bara. Det är ju inte det roligaste som händer i mitt liv nu precis!

Men som sagt var, det finns alltid dom som har det värre..


Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se