allt-om-inget

Alla inlägg under december 2009

Av Sussi - 15 december 2009 07:00

   


Nu är ju jag så lyckosam att jag har ledigt även måndagar men precis lika snopen som kissen känner jag mig! Vart tog helgen vägen?

Du som stal min helg, lämna genast tillbaka den!

Jag kan även tänka mig att betala hittelön till den som leder till att tjuven blir gripen och jag får helgen tillbaka ;-)


Hela 10 cm snö hade det kommit när jag gick ut med Doris i morse! Det var en glad vovve jag hade med mig :-)

Tydligen så luktar allt mycket godare när det är ett lager snö ute. Promenaden tog lite längre tid än vanligt för det skulle luktas överallt men inte gör det nåt när jag var uppe i så god tid. Jag hade räknat med en låååång bilfärd in till stan för här lättades det på gasen rejält.

Jag har ingen som helst lust att hamna i diket eller i en olycka!

Det snöar fortfarande och ska göra det idag och även imorgon om man får tro på på meterologerna.  


Den här godbiten fick jag med mig hem från affären i går. Jag smakade en liten bit igår kväll och vad jag njöt! Gud så god den var! Jag var tvungen att ta till all min kraft för att inte slänga i mig allt på en gång. Nu ligger den så fint på bordet hemma. Den som spar hon har...

*Hrm*är inte klockan dags att gå hem snart!!?


ANNONS
Av Sussi - 14 december 2009 18:08

     


Även fast vi farit omkring som galningar så missade vi en julklapp ändå!

Så nu måste jag till den butiken i morgon i alla fall. Hur lätt är det inte nu att halka dit på nåt mer.. Nej, jag ska vara stark!! ;-)

Annars är vi i stort sett klara nu! Gud så skönt det känns. Nu är det bara runt 20 paket som ska slås in! Inte allt för skönt för ryggen! Jag har 1½ vecka på mig så det ska nog ordna sig det med :-)


På vägen hem hörde jag från en som jobbade på SMHI (Lars hette han nog) att det ska snöa 5-15 cm här inatt och imorgon! Programledaren frågade honom om han tordes lova att det skulle bli en vit jul och han sa JA! Tydligen så skulle det hålla sig kyligt och en hel del snöbyar skulle ära oss med snö lite då och då under veckan! Om han nu mot all förmodan skulle ha fel så vet jag att jag ska leta upp en Lars på SMHI och säga några väl valda ord till honom hihi

Men drömmen om en vit jul lever vidare..


  


Men tyvärr med kyla och snö medföljer olyckor. Jag fick ta en annan väg hem för dom varnade om en frontalkrock mellan två bilar på 288:an mellan Grönviken och Hovgården så vägen var helt avstängd. Eftersom man känner ganska många som åker den här vägen så blir man ju väldigt orolig att nån man känner ska vara inblandad. Håller tummarna för att det inte ska vara så. Men ovasett vem som är inblandad så är det hemskt..


ANNONS
Av Sussi - 14 december 2009 06:15

I tävlingen spot the nuts var det några som hade rätt svar! 

Visst var det Skotten med hela paketet framme ;-)

Så Camilla, inte gjorde du bort dig inte hihi


Monica 

Ama de casa 

Charlotte 

Camilla 

Stattinskan 

Ellis

Grattis till den hedersamma förstaplatsen  

Biljetten du kan göra absolut ingenting för är er ;-)  


Idag är det dags igen. Nu tar jag med mig julklappslistan på ännu en tur ner på stan. Fast den här gången blir jag nog ensam mestandels av tiden för sambon ska möta några av sina vänner på en lunch.

Vi har ca 11 julklappar kvar att köpa.. suck!

Visst gillar jag att shoppa men det känns som om det aldrig tar slut! Som tur var har vi fullt klart för oss vad det är vi ska köpa så nu är det bara att jaga dom bästa priserna :-) Nu ska tomten få en liten önskelista av mig!    

Har jag tur så läser han min blogg   

För att fortsätta gå morgonpromenader med Doris så skulle jag behöva ett regnställ (än har jag klarat mig men har en känsla av att den dagen kommer ganska snart då det regnar).

För mitt taskiga lokalsinne skulle det behövas en GPS! Man vill ju hitta hem om kvällarna ;-) Vad skulle sambon göra utan mig!!

Tomten gillar säkert bullar och annat gottit gjort på deg!

Så en bakmaskin skulle vara underbart så inte stackars lilla jag måste stå och vispa och knåda för hand. Har jag en sån så kommer det garanterat bakas mer! Och skulle tomten tycka det är alldeles för mycket med en bakmaskin tages en elvisp tacksamt emot :-)

Skulle tomten tycka att inget av det ovanstående är skoj att ge mig så går givetvis ett presentkort på nån rolig klädesaffär bra :-)

Att önska en ny laptop kanske är att ta i lite för mycket... eller????  

Önska kan man ju alltid göra!

Man kommer ju ihåg hur det var när man var liten och man satt med leksakskatalogen framför sig och kryssade för allt man ville ha (nästan allt i katalogen). En kort stund så trodde man nog verkligen att man skulle få allt man kryssade för hihi  

Av Sussi - 13 december 2009 16:59

Nu var det länge sen jag hade en tävling i min blogg. Den här är lite klurig men priset (en biljett) är väl värt besväret!!


  


Hittar du det tävlingen går ut på så är det bara att ta priset med dig.

Men du.. fuska inte!!

Hittar du inte rätt svar får du heller inget pris! 

Du behöver inte vara rädd för att priset tar slut heller. Det finns så det räcker till alla som lämnar in rätt svar :-)

Det här är vad du kan vinna..


  Av Sussi - 13 december 2009 07:30

  

Det är både tredje advent och Lucia på samma dag!

Så nu är det lite extra myspys. Även fast vi hade främmande här igår och några glas vin intogs så kröp jag ur sängen före 7 i morse för att gå upp och titta på Lucia på tv:n.

Ignorera blixten som syns till vänster. Mästerfotografen måste tydligen ha semester hihi


 
När vi var små gick mamma, syster och jag alltid upp tillsammans och tittade på Lucia på morgonen. Vad tidigt man tyckte att 7:00 var då!! Tänk nu går jag upp ca 3 timmar tidigare än det!!

När man gick Luciatåg, när man var lite äldre så var jag alltid så nervös så det där ljuset skakade som bara den ;-) Jag har aldrig gillat att vara i allas blickfång och ändå var jag med i kören som gjorde dessa Luciatåg!!

Nu haglar minnena för fullt..   

Vad skönt det var förr (när man var liten) när man slapp allt vad planering hette inför jul! Min syster och jag fick alltid en julklapp direkt när vi vaknade på morgonen (mamma hade placerat den nedanför sängen). Mamma brukade alltid vara finurlig så det var nåt i som vi kunde leka med så vi inte väckte dom för tidigt :-)

Sen var det ju så skojigt att titta på det tecknade på julaftonen för det kändes ju som om man aldrig sett det förr..

När middagen väl kom fram, åt man fort och sen satt man bara och tjatade över att maten aldrig var intagen fort nog så man fick öppna julklapparna!! Vad jag saknar den tiden..

Förr hade vi alltid jul med farföräldrar och morföräldrar med massa skoj. Vissa julaftonar var det dans på kvällen. Jag kom ihåg att jag dansade med farfar genom att stå på hans fötter (jag tror ialla fall det var på julafton). Underbara minnen!!

Nu tyvärr är både far och morföräldrar borta. Men som sagt var, minnena lever fortfarande kvar :-)Ha en riktigt mysig 

 

Lucia och Advent     


   

Av Sussi - 12 december 2009 12:49

Igår på vägen hem från jobbet så gick jag in på plantagen. Varför jag gjorde det har jag ingen aning om.. Jag tänkte ju inte handla nåt!!

Och handla gjorde ju inte JAG heller!!

Titta så fina julklappar sambon köpt till mig (helt ovetandes) hihi


    


    
Nä, nu är det nog dags att flytta!! Nån som känner till något bra ställe som varken har Ikea eller plantagen.. Eller nån annan inredningsbutik för den delen!

Om nån bor på ett sånt ställe, säg till bara om ni vill ha nya grannar hihi


Tänk så det har snöat här!! Sambon fick nästan gräva sig ut ur huset i morse.. Doris Försvann nästan i snömängden. Eftersom hon är vit såg man henne nästan inte!! Snöskorna (dom där som ser ut som tennisracketar) står till förfogande och snökedjorna är påsatta på bilen..

Här kommer lite härliga vinterbilder!

Förstår om ni kommer bli chockade av snömängden..


  


 


 

   

Man får väl göra som tomten medans man väntar på den riktiga vintern..


  


  

Av Sussi - 11 december 2009 17:45

     


Nu åker den fram! Den fina presenten från Lilla My!

Vad spännande det ska bli att smaka. Jag är på ständig jakt efter det ultimata vinet. Varje gång jag går på systembolaget så köper jag en ny sort i förhoppning om att hitta en sort som smakar gudomligt  

Det här vinet heter Conde Di Luna och vem vet.. det kanske är det här vinet jag har väntat på!

Det kommer bli perfekt att dricka till Idol :-)

Vem tycker jag ska vinna!!?

Hmm..

Hmmm..

Hmmmm

Jag kan inte bestämma mig så jag får se vem som gör bäst i från sig i kväll! Ett väldigt diplomatiskt svar  

Här vänder man kappan efter vinden hihi


Till middag blir det Tacopaj. Jag hittade ett enkelt recept jag tänker prova mig på! Mer ingredienser än så här behöver det inte vara.. Det ska nog bli gott ändå ;-)

Då var det dags att rulla upp ärmarna och bege sig ut i köket och sätta igång med maten. Det finns en hungrig sambo här ;-)

Ooops, inte glömma vinglaset hihi


  


En matig Tacopaj

 

Det här behöver du


(4 personer)

 

Degen:


4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g margarin

1,5 dl mjölk

 

Fyllningen:


500 g köttfärs

1 msk olja

1 lök

1 påse tacokrydda

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

3 tomater

2 dl crème fraiche

4 msk majonnäs

2 dl riven ost

  

Så här gör du


1. Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.

2. Häll i mjölken och rör ihop.

3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!

4. Skala och hacka löken.

5. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.

6. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.

7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.

8. Häll köttfärsen i pajskalet.

9. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.

10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.

11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.

12. Skala och skiva rödlöken.

13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips och kanske en salsa.


  


Av Sussi - 11 december 2009 07:00

  


Jag har fastnat för ett matprogram. Eller egentligen har jag fastnat för två! Nu är det inga renodlade matprogram jag pratar om. Lika bra det eftersom jag är så dålig på att laga mat. Fast det är väl egentligen därför man ska titta ;-) Jag gillar enkla snabba rätter som smakar bra på så lite ingredienser som möjligt!!

Oj vad jag babblar.. tillbaka till vilka matprogram jag fastnat för!

Halv åtta hos mig är ju skitkul att titta på. Även fast jag tyvärr oftast missar det. Om inte Helge Skoog hade varit med hade det inte alls varit lika skojigt! Han gör liksom hela det programmet!


  


Nu har jag även börjat tittat på Kniven mot strupen! Jag är helt chockad över att det finns sån okunnighet i köken runtom i Sverige. Och dom ska kalla sig för kockar och restaurangägare!!? Gammal mat, skitiga kök, bristfällig hygien och slarv. Det är inte annat än att man undrar hur det går till i många kök?? Ska man behöva inspektera köket innan man sätter sig och äter på en restaurang?Dom flesta har nog redan hört den här men vad sjutton!

Den är ju kul ju hihi  


Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se