allt-om-inget

Alla inlägg under december 2009

Av Sussi - 18 december 2009 08:36

Fasionhaggan har en tävling på sin blogg där man kan vinna dessa superfina tofflor från Björn Borg! Självklart vill ju jag knipa åt mig dom :-)

Man vinner ett par dam och ett par herrtofflor!


  


Inte för att jag vunnit nån gång innan men det kanske är min tur nu!! SNÄLLA, SNÄLLA!!


ANNONS
Av Sussi - 18 december 2009 07:30

  


Oftast brukar man säga att veckan har gått så fort men jag tänker simma mot strömmen nu. Fasiken vad veckan har släpat sig fram!

Men nu är äntligen fredagen här 

Ikväll blir det filmtittande. Nu när idol är över och man är nöjd med Erik som vinnare så kan man ägna sig åt annat i stället! Jag måste faktiskt erkänna att jag tycker det är rätt så skönt att det är slut ;-)

Som vanligt får jag nog sitta uppe själv för sambon brukar slockna tidigt  på fredagskvällarna. Nedräkningen har börjat. Nu är det 8½ timmar kvar till fredagsmyset kan börja!!!


Den här filmen såg jag för ett tag sen. Det är en Sci-fi film med Nicholas Cage som jag tyckte var sevärd :-)

Den bjöd på en hel del spännande scener..


  


Tänk dig en hemlighet som har legat begravd under jorden i 50 år. En kryptisk lista som med kirurgisk precision har förutspått de största globala katastroferna under de senaste fem årtiondena. Hur skulle du skydda dina nära och kära från nästa olycka på listan? Och hur skulle du förbereda världen på den allra sista, slutgiltiga katastrofen?

ANNONS
Av Sussi - 17 december 2009 18:32

Idag har jag gjort snöbollar! Fast mina ser lite förorenade ut hihi

Jag hittade en krispy choklad på tub (sån man har till glass, typ strössel) i skåpet så jag rullade i det istället för kokos. Tyvärr så tog chokladen slut så jag fick göra några äkta snöbollar också! Känner jag sambon och mig så kommer inte dom här räcka ända fram till jul så jag kommer få göra flera ;-)


  


Receptet är precis i min smak. Inte många ingredienser, det tar inte lång stund att göra och det är sött :-)

Men det stod att det skulle bli 30 stycken men så många fick inte jag ihop och det beror inte på att jag åt upp alla innan jag räknade hihi 

Jag gjorde dom lite för stora!


Snöbollar

Ingredienser
Portioner: ca 30 stycken


200 g vit choklad
2 1/2 dl kokosflingor
1/2 msk färskpressad citronjuice
 

Tillagningstid: Max 20 min

Gör så här
1. Smält chokladen över vattenbad eller 1 minut i mikron på full effekt (max 800 W).
2. Rör i 2 dl kokosflingor och citronjuice.
3. Låt smeten svalna något. Forma kulor och rulla i resterande kokosflingor.


Nu börjar faktiskt julstämmningen komma sakta men säkert. Bara 5 arbetsdagar kvar nu till den härliga 10 dagarsledigheten :-)

Guuuud så skönt det ska bli!!!


  

Av Sussi - 17 december 2009 07:30

  


Men herregud!! Vem sjutton stängde av värmen!!?

Så rå kylan är, det känns som om det är kallare än dom -8 grader det är!! En mössa vore ju väldigt bra att ha på sig när man åker till jobbet men inte sätter jag på mig det inte! Det sabbar ju frisyren!! Usch så fåfäng man kan vara, istället fryser jag alltså..

Jag har sett/hört om några sorts lappar man kan sätta/hänga på öronen. Nån som vet vad jag menar och var det finns såna att köpa?

Det skulle vara så praktiskt eftersom man skulle kunna gömma det under håret :-)

Inte blev det varmt direkt när man kom in på jobbet heller eftersom jag går genom kyllokaler till mitt kontor.

Men väl inne på kontoret kunde jag slappna av och värma upp mig. 25,6 grader står det på termometern.. me like :-)


6-nyheterna blev lite skojigare i morse. Mitt under sändningen med Fredrik Birging började helt plötsligt glad julmusik höras. Han blev lite snopen och kom av sig lite men fortsatte sen läsa om allt tragisk som hänt medans den glada musiken fortfarande hördes i bakgrunden.


Måste bara berätta (växer genast minst en meter).. Jag öppnade inte ens chokladaskarna igår! Den som spar hon har..

Tänk att jag hade sån motståndskraft ;-)

Av Sussi - 16 december 2009 18:45

Idag skrev jag på uppsägningspapprena! Nu är det defenitivt!!

Snart är jag utsparkad från det företag jag jobbat på sen jag gick ut skolan!! Ja, det är ju inte bara jag som blir av med jobbet för hela företaget ska läggas ner..

Den 23:e Juni är jag arbetslös för första gången i hela mitt liv

Eller kanske inte!!? Det gick ju bra för den här killen med den här ansökan så man kanske ska byta taktik ;-)


Detta är en riktig jobbansökan som någon skickade till en McDonalds restaurang. Det fina i kråksången är att de anställde honom!

Namn:
Greg Bulmash.

Önskad arbetsuppgift:
Tillbakalutad. Nä, men allvarligt, vad som helst. Om jag var i en position att välja så skulle jag inte söka det här jobbet över huvudtaget.

Önskad lön:
1480000 kr om året, plus några aktier och en allriskförsäkring. Om inte detta är möjligt så ge mig ett erbjudande så kan vi diskutera det sen.

Utbildning:
Ja.

Din uppgift på din senaste anställning:
Mål för småchefers fientlighet.

Lön:
Mindre än jag var värd.

Bästa prestation:
Min otroliga samling av snodda pennor och post-it-block.

Anledning till att du sa upp dig:
Det var ett skitjobb.

Vilka tider kan du jobba:
Alla.

Vilka tider vill du helst jobba:
Mellan 13.30 och 15.30 måndag, tisdag och onsdag.

Har du några speciella egenskaper:
Ja men de hör nog hemma i en lite mer intim miljö.

Får vi kontakta din nuvarande chef?:
Om jag hade någon skulle jag då skriva det här?

Har du några fysiska problem som hindrar dig från att lyfta mer än 25 kg?:
Av vad?

Har du bil?:
Jag tror att den korrekta frågan här är: Har du en bil som fungerar?

Har du fått några speciella priser eller uppmärksamhet?:
Jag kanske redan har vunnit på en trisslott.

Röker du?:
Bara om någon sätter eld på mig.

Vad skulle du vilja göra om 5 år?:
Bo i Bahamas med en äckligt rik fotomodell som tycker att jag är det bästa som har hänt sedan färdigskivat bröd. Jag skulle faktiskt vilja göra det just nu.

Kan du intyga att det som står ovan är fullt och riktigt enligt din kännedom?
Nej, men jag slår vad om att du inte vågar bevisa motsatsen.Lite gladare blev jag när jag fick så här fina julklappar. Alladinasken var Kvantum så snäll och gav som gåva. Jenny Nyströmsasken fick jag av ett åkeri som kör för oss :-) Så nu ska tänderna testas på riktigt!! Undrar om man får i sig två chokladaskar även fast man ätit middag nyss?? Det vore ju synd om det skulle bli nåt kvar hihi

Av Sussi - 16 december 2009 11:00

Ni har väl inte missat att jag har en ny omröstning till höger i menyraden! Passa på att rösta om vilken din favoritjullåt är..

Av Sussi - 16 december 2009 07:15

  

Kom precis på en sak som hände när jag var hos tandläkaren igår.

Han höll på att gå igenom mina tänder för att säga till sköterskan vilka lagningar jag hade och om han såg några hål. På en av mina tänder sa han att det var nån sorts lagning (det där tandläkarspråket fattar man sig inte mycket på). Efter en liten stund sa han.. stryk det, det var matrester!!! Usch så pinsamt!  

Innan jag åkte till tandläkaren hade jag ätit julbord med jobbet.

Jag hade ingen tandborste med mig eftersom det inte var ett planerat tandläkarbesök så jag hade petat tänderna med en tandpetare innan!!

Jag tyckte jag var väldigt noggrann men tydligen så missade jag på ett ställe.

Så kan det gå när inte haspen är på...

  

Ännu en morgon. Nu har vi kommit till mitt i veckan i alla fall. Snart dags för en ny helg och nya äventyr! Oj så positiv jag var idag då trots att det är tidig morgon, jag är på jobbet och pengarna är slut efter gårdagens tandläkarräkning (tur att julklapparna är inhandlade och klara).

Det är nästan så jag chockar mig själv hihi

Det kanske är för jag har fått sova bra inatt nu när det inte är nån tand som ilar. Man insåg nog inte hur mycket man stördes av fyllningarna som fallit bort förrän man har tänderna lagade..

Även med dom nyfixade tänderna gick det att äta choklad ;-)

Vad skönt det är att inte behöva peta tänderna så fort man stoppat nåt i munnen! Innan hade man några krondiken man var tvungen att hålla rent..

Även om jag hade varit tandlös så hade choklad gått i.

Det går ju att smälta chokladen i munnen ju :-)


  

Av Sussi - 15 december 2009 17:30

  


Idag har jag varit hos tandläkaren för första gången på 10 år!!

Gissa om tandläkaren tyckte jag behövde en undersökning!!? Men den får allt vänta. Han sa inget om att mina tänder var på väg att ramla ur munnen i alla fall hihi

Anledningen att jag ringde och faktiskt hade tur och fick komma samma dag är att jag har haft en sån jävelusisk tandvärk sen i fredags. Inatt sov jag inte många timmar sammanlagt. Fasiken vad man lider av tandvärk. Så idag fick det vara nog! Tyvärr så hade en fyllning lossnat helt så jag måste göra en rotfyllning! Nu är det lagat provisoriskt och jag fick en tid för återbesök. Det tråkigaste är att dom använder nåt som ser förjäkligt ut så man kan inte smita undan med den lagningen som gjordes nu. Vilket jag hade gjort om jag kunnat ;-) 

Han passade även på att laga två andra tänder som fyllningar släppt på också! Det är helt otroligt hur mycket dom ska ha in i munnen på en när dom lagar! Nu känner man sig verkligen som den bredkäftade grodan!!! Över en timme misshandlades jag i tandläkarstolen. Man har nästan (men bara nästan) ondare nu än innan ;-)


  


Hela kalaset gick på 2936 kr. Roliga pengar att göra av med så här precis innan Jul. Det kändes lite som lurendrejeri! Det är nåt nytt nu sen årsskiftet (tror det är sen årsskiftet i alla fall). Kommer man över 3000 kr så får man 50% rabatt och kommer man över 15 000 kr så får man 85% rabatt. Så det innebär att mitt nästa besök kommer kosta halva priset..
Men visst känns det lite uppgjort att räkningen slutade på precis straxt under???


Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se