allt-om-inget

Alla inlägg under november 2009

Av Sussi - 26 november 2009 18:14

Efter att ha ätit after eight, kakor och lakritsal på jobbet idag och nästan en hel dumle chokladkaka igår kväll så peppade jag mig själv hela vägen hem från jobbet!! Jag peppade mig inte för att äta mer godis (i wish) utan för att gräva fram (den var till och med dammig) crosstrainern som inte använts sen i somras någon gång! Det var knappt jag hann prata med sambon när jag kom hem, så fokuserad var jag ;-)

Efter avdammningen ställde jag mig upp på den och trampade utav bara den.. kände mig jätteduktig i hela 5 minuter!!

Flåsandes som en gris fick jag stiga av.. Jag hann inte ens bli svettig!!

Nu märker man verkligen vilken dålig kondition man har..

Men det ska jag ändra på, jo då, förhoppningsvis, kanske.. eller??


  


ANNONS
Av Sussi - 26 november 2009 07:15

Ibland önskar man att man bara kunde strunta i all renovering och alla måsten här hemma och ta pengarna till en utlandsresa istället! Då skulle jag åka till något varmt ställe, vart som helst bara det finns en finkornig sandstrand, en temperatur över 23 grader och sol!!

Tänk att få sila sand mellan tårna, vada i det kristallklara vattnet, ligga i en solstol och dricka paraplydrinkar och sist men inte minst..

att få vara ledig!!

Drömma kan man ju alltid göra..

Alla sätt är bra utom dom dåliga!!


  

ANNONS
Av Sussi - 25 november 2009 11:30

Ni missar väl inte Ida´s webbutik som hon precis har öppnat! Läs i hennes presentation hur ni beställer..

Ida gör jättefina smycken och jag har precis köpt två snygga halsband. Ni vet ju problemet med att välja!!

Ibland är det alldeles för svårt så jag knep båda två hihi


     

         Blomstrande höst                    Stjärnglans


Av Sussi - 25 november 2009 06:59

  


Jag tror nog varenda blogg tagit upp det här!! Men det tåls att ta upp igen. Ju mer vi tjatar ju fler ser det kanske?

I morse när jag åkte till jobbet kommer det en gubbe med hund gåendes över övergångsstället. Inga reflexer hade han på sig. Han antog att jag såg honom så han knatade glatt på. Som tur var så har han en hund som tittade mot min bil så ögonen reflekterades i lyktorna från bilen annars hade jag kört på dom!!

Man bävar inför den dan när det blir verklighet. Antingen kommer det vara en gående eller en cyklist! Det är verkligen läskigt att folk är så orädda om sitt liv att dom inte tar på sig reflexer när det är becksvart ute. En olycka händer ju så lätt..


Av Sussi - 24 november 2009 18:41

I morse skrev Znogge ett så bra inlägg om att vi är vanemänniskor!

Man ställer sig oftast på samma plats när man kör ett pass på gymstället och man sätter sig nästan alltid på samma plats i lunchrestaurangen/matsalen osv..

När jag svängde in på parkeringen vid Icabutiken och skulle precis ställa mig där jag alltid brukar parkera och jag märker att det står nån där (tydligen så vet inte alla att just den rutan är min hihi) så dök Znogges inlägg upp i huvudet!! Här ska man inte vara nån vanemänniska inte så jag ställde mig i en helt annan ruta på andra sidan parkeringen!

Så då har man brutit en vana idag då *sträcker stolt på mig*


  


Av Sussi - 24 november 2009 07:45

  


Min lediga måndag är över för den här veckan, verkligheten kallar igen :-(

Slöandet är slut och det är dags att kavla upp ärmarna och jobba! Sovandet har väl varit lite si och så.. Jag somnar aldeles för sent om kvällarna! Jag läser "Tusen strålande solar" med Khaled Hosseini och den är banne mig näst intill omöjlig att lägga ifrån sig!


Hörde på radion i morse att Stockholm stad, Stadskommissionen och Lunds Universitet ska dra igång en ny modell mot hemlösheten! Metoden heter Housing First och den går ut på att man ska ge dom hemlösa boende FÖRST och sen fixa dom övriga problemen. Metoden kommer först erbjudas till dom som är mest motiverade att förändra sin situation. 

Dom flesta hemlösa hamnar tyvärr i en ond cirkel..

Det går inte att få något jobb för att dom inte har något boende och boende får dom inte för att dom inte har något jobb!

Nu känner jag att det i alla fall går åt rätt håll.

Men det finns ett problem..

Dom flesta tycker att det är bra att hjälpa dom hemlösa men att dom ska göra det nån annanstans! Så dom är inte villiga att släppa in dom i sina egna kvarter! Vilken dubbelmoral!

Dom är i alla fall välkommna där jag bor
Av Sussi - 23 november 2009 16:00

Ska det inte vara myggfritt nu?? Är det inte för kallt för dessa äckliga insekter i slutet av november! Hur kan det då komma sig att jag har två kliande myggbett?? Funderade först om det kunde vara knott men betten är alldeles för stora..

Jag som sa när vi var på sambons farmors land att det var så skönt att vara där nu när det inte fanns några myggor, annars brukar vi vara där på sommaren mest och då kommer man därifrån rödprickig! Tyvärr så älskar myggorna mig och det är inte ömsesidigt!!

Här kan man prata om nån som får äta upp sina ord illa kvickt!

Kliar nåt så förbannat gör det i alla fall :-(


  
Av Sussi - 23 november 2009 06:21

  


Ännu en vecka har gått! Helgen har susat iväg lika fort som vanligt :-(

Nu är det mindre än en vecka kvar till första advent.. Herregud vad tiden går!!! Ibland önskar man att man kan slänga sig på handbromsen!

För min del hade det varit underbart att upprepa lördagen.. om och om igen! Fast med olika göromål förstås. Det vore ju tråkigt att göra samma sak om och om igen ;-)


Vad hemskt nu när jag tänker på att jag faktiskt inte åt nån middag i går kväll. Jag proppade i mig så mycket godis så jag inte orkade nån mat!! När katten (sambon jobbade) är borta så dansar råttorna på bordet hihi

Jag får ta tag i det där med att äta bättre idag istället.. (kanske)
Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se