allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2009

Mörkt och blött

Av Sussi - 19 oktober 2009 07:17

  


Uppe med tuppen som vanligt på mina lediga måndagar.. nu när jag tänker efter så såg och hörde jag ingen tupp så jag var till och med uppe före tuppen *nickar stolt* Sambon har kurs hela veckan och eftersom jag är ledig så tog jag Doris på morgonprommisen. Men hade jag vetat igår när jag lovade det att det skulle vara snöblandat regn så kanske jag skulle ha stannat kvar i sängen hihi

Tänk att man är hundägare och inte ens äger ett regnställ!! Jag lånar sambons :-) Där har vi nåt jag kan önska mig i julklapp, storlek medium/large går bra! (vet ju att sambon och mina föräldrar läser här hihi).

Jag vill avsluta med att tacka den hundägaren som inte plockade upp efter sin hund när den satt sig och skitit på vägen..

Det var jättemysigt att kliva i!!!!!!!!!!!

 
 
lillis

lillis

19 oktober 2009 07:36

Denna årstid är så trist när det är så mörkt.Här har det regnat hela natten.Vore kanske inte så dumt med ett regnställ
Ha en bra ledig dag
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Nett

Nett

19 oktober 2009 08:12

Godmorgon.. Ett regbnställ hoppas jag att du får, låter som att det är de du behöver. Skönt för dig att ha ledigt idag. Hoppas att du får en bra start på veckan *kram*

http://www.metrobloggen.se/nett

 
Sussa

Sussa

19 oktober 2009 08:20

Hundägaransvar ja ..

Jag går ju grundkurs med BeNice just nu och har nog svaret på koppeltvång från ditt inlägg igår. Först: 1 mars -20 aug ska hunden hållas under sådan tillsyn att den HINDRAS LÖPA LÖS I MARKER DÄR DET FINNS VILT. Under övriga året ska den hållas under sådan tillsyn att den hindras från att driva eller förfölja vilt.
För övrigt är man som hundägare SKYLDIG att FULL KONTROLL över sin hund. Den får INTE springa fram till någon, varken djur eller människor. Den får heller inte skälla störande eller FÖRORENA. Så om du kan analysera från vilken hund skiten kom från så kanske du kan sätta dit hundären? :-)

En hund som inte lyder har man alltså kopplad!

Sedan finns det lokala ordningsstadgar som talar om vad som gäller i kommunen.

Så man får ha hundar okopplade men då ska den vara lydig!

O jag begriper inte att folk vågar ha hunden lös om den inte lyder när hundägaren ropar ... För även om hunden är "världens snällaste" så kanske inte hunden den springer fram till är det, eller risken för att bli påkörd eller ...

Ha en bra dag!

http://sussasvovvar.blogspot.com

 
carri

carri

19 oktober 2009 08:29

Godmorgon ! Jag vet inte hur många gånger det har hänt att lösa hundar lämnar sina ägare och kommit rännande rakt till oss. Min lilla Mira är inte alls framfusig utan vill hälsa försiktigt vilket betyder att hon backar lite när stora hundar kommer rakt mot henne. Och de Satansigatans ägarna står där och gapar på sina löstsläppta hundar....men han brukar alltid komma.... ; / Så jag förstår ditt resonemang.

Synd på byrån ! Vill jag också bara säga. Kram

http://livsvingar.bloggagratis.se

 
helga

helga

19 oktober 2009 08:38

Ett regnställ verkar vara en bra julklapp till dig ;)

http://www.helga1.bloggplatsen.se

 
Mia systeryster

Mia systeryster

19 oktober 2009 08:41

Finns inget värre än när folk inte plockar upp efter sina hundar. Enda gången som jag struntar i det är i skogen. Ha en skön ledig dag!Kram

http://www.systerystersdagbo.blogg.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

19 oktober 2009 08:48

Ja du jag äger inte heller något regn ställ brukar låna mina barns:) Jag hoppas att du får ett i julklapp eller kanske innan.
Kan inget annat än att hålla med dig man blir så jävla arg när de som har hundar inte plocka upp efter dem. Det är ju dem som förstår för oss som verkligen plocka upp eftersom vi alla blir under samma ram.
Det är ju lika dant när man är på utställningar. De ska gå in i ringen och visa upp sig men de kan inte ta hand om skiten. DÅLIGT.

Ha nu en skön ledig måndag stora kjamen

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
charlotte

charlotte

19 oktober 2009 09:03

inget mysigt att kliva i direkt.. vad bra att tomten läser här.. nu ska jag med skriva vad jag behöver,lol

http://metrobloggen.se/spanat

 
Vivi

Vivi

19 oktober 2009 09:06

Finns det ngt bra med måndagsmornar ?? Tror inte det... :( Konstigt hur en del människor inte tar ansvar för varken djur eller det djuren lämnar efter sig ... stackars dig! :(

http://www.missvivis.se

 
cecce

cecce

19 oktober 2009 09:43

Brukar ta dinkelsikt och vetemjöl i mina scones. Sen bytar jag ut delar av mjölken mot vaniljyoghurt. Smaskens blir det!
Kram/C

http://www.ceccesblogg.blogg.se

 
ida

ida

19 oktober 2009 10:18

Nej men äger du inget regnställ. Det måste du ju faktiskt få i julklapp då:) Själv har jag numera två regnjackor å ett par byxor. insåg förra året att när man är en naturnisse som ja, så bör man faktiskt äga de. Så är bara hunden som fattas nu. vill ha!! Kan man önska sig de i julklapp tror du. hihi.

Om du har en chokladfontän tycker jag helt klart att du ska ta fram den. vi pratade om det i lördags att det skulel man nog ha i stället. fast det krävs en hel del choklad i en sån va? Hoppas du får en skön ledig måndag:)

http://www.idapersson.se

 
lilla My

lilla My

19 oktober 2009 10:52

Usch för dom som inte plockar upp efter sig,ren lathet.Kram och ha en bra dag.

http://www.metrobloggen.se/miumiu

 
Maddo

Maddo

19 oktober 2009 11:04

Regnställ finns billiga på Gekås Ullared. hihi. Helt ärligt: Det är superbra med regnställ! Så användbart! Jag satsade på ett som jag tycker är snyggt så jag kan ha det till vardags. Snygga svarta gummistövlar med mönster. Design-freak som jag är. haha. 400 kr rakt bort från design-kassan. :P

På tal om släkt har jag aldrig ritkigt haft så bra kontakt med min släkt. Umgås ju knappt eller aldrig med mina föräldrar och så.. men de finns ju där. Vad gäller pappa så finns han nu iaf. men men. :P

KRamar

http://blogg.dreammaddo.se

 
attis

attis

19 oktober 2009 11:11

Hallojsan. Idag känner jag mej helt frisk. Peppar,peppar. Regnställ skulle jag behövt oxå. Fattar inte varför man inte köpt ett. Ha en bra dag.
Kramen

http://attisblogg.blogg.se

 
Åsa

Åsa

19 oktober 2009 11:25

ja, ett regnställ är nog inte nån dum julklapp då!

Ha en fortsatt fin dag!

http://secondtime.blogg.se

 
wiper

wiper

19 oktober 2009 11:48

Vad härligt att du har ledig måndag och uppe med tuppen. Synd att vädret är så dåligt.

Vad bra att du har regnställ att önska i julklapp, det är ju a och o om man har hund.

Såna som inte kan ta upp hundbajset efter sin hund skall inte ha hund :( stackars dig som måste kliva i skiten.

Ha en fin ledig måndag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Marita

Marita

19 oktober 2009 12:28

Ja herregud,hur många gånger har man inte svärandes fått göra rent skorna från hundskit.Jag skulle skämmas ihjäl om jag hade glömt påse och inte kunde ta upp. Men alltså regnställ det är ju ett måste som hundägare,vet inte hur många jag slitit ut genom åren. Regnställ och kebban nerdragen på huvet,paraply funkar inte med två hundar,hi,hi.
Ha de gott,
kramiz!

http://www.metrobloggen.se/pussnosar

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

19 oktober 2009 12:31

Här är det gråmulet och +4-5 grader just nu. Pappa ringde för ett par timmar sedan och sa att det var vitt på marken. Den lägsta temperaturen härifrån var på +0.6 men inte heller någon frost har jag sett idag. Men det kunde väl bli SOL i alla fall./Äger ingen regnkappa eller något paraply, men jag har en jacka som jag brukar kalla för "regnjacka" och regnet rinner av den. Tycker att en del regnkappor liksom känns "fastklistrade" men denna är skönare, tycker i alla fall JAG./ Förstår att det sista du skrev är ironiskt menat, och jag kan ju säga att en del hundägare bokstavligt talat SKITER i detta... Ja, jag förstår dig verkligen, det kan ju bli halt värre ändå, löv, snö och allt möjligt och så kan man ju kanske ha oturen att halka omkull och kanske rentav (!) LÄGGA sig i alltihop. Har inte varit i Paris (annat på Orly-flygplatsen) men i alla fall lär det TIDIGARE (om inget nytt har hänt under solen!) att det skitas ner av hundbajs överallt. Kram

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
susanne p

susanne p

19 oktober 2009 12:42

Ja måndagar kan då ställa till det för vem som helst!
Varför ska den vara så jobbig? Nu har jag lyckan att vara ledig måndagar men i dag kunde inte jag vakna upp..hade havregrynsgröt i hela huvudet! Klev upp, ut med hundarna, gick bara och la mej igen och har nyss vaknat; jag ÄR nog ganska förkyld ändå.
Hoppas att din dag blir bättre!
Kram
Susanne P

http://susannep.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

19 oktober 2009 12:44

Vilken perfekt julklapp! Husse och jag har insett att man behöver ordentliga grejor så nu är vi båda lyckliga ägare till var sitt bra regnställ! Dyrt men väl värt varanda öre!

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
*tingeling*

*tingeling*

19 oktober 2009 13:02

Hej hopp i stugan! Den är många som lämnar efter sig saker på vägen :) Ha en fin fin dag :)

http://www.metrobloggen.se/hyttabytt

 
-Nena-

-Nena-

19 oktober 2009 13:47

Blä för att trampa i hundbajs :(

Ja ett regnställ kan ju alltid vara bra att ha.

http://nena.bloggagratis.se

 
Stattinskan

Stattinskan

19 oktober 2009 14:02

Klafs, klafs ... ja, herregud så många gånger det har hänt när man varit ute med el doggo ... Saknar mina hundar men inte kvarlämnade hundlortar :-) Kram

http://metrobloggen.se/stattin

 
Berith

Berith

19 oktober 2009 14:34

Vi är lätträknade här i Boli´a som plockar upp efter våra hundar !! Det ser inte alls trevligt ut , de tänker inte på att det som göms i snö , kommer fram vid tö !
Ha en skön eftermiddag och en mysig kväll ! Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards