allt-om-inget

Alla inlägg under juli 2009

Av Sussi - 14 juli 2009 18:01

Nu närmar sig Stockholmshelgen med stormsteg! Nu är det bara 3 dagar kvar :-)

Det ser till och med ut som om det kommer bli fint väder där då.. Hoppas det håller i sig!! Och dessutom fick jag ledigt på fredag så jag slipper stressa! Tack för att du vill jobba istället för mig Morgan! Så dagen artade sig ändå till det bättre :-) Och det är inte slut med det.. Garderoberna är ihopsatta och klara!! Så nu är det bara att hänga in kläderna. Det ska bli så skönt att få bort allt från matrummet.. Man ser inte ens bordet där längre för alla högar med kläder hihi Och vi ska inte prata om alla kassar med kläder som står på golvet heller! Men först ska jag vila lite bara.. :-)


Förklaring på olika -ismer


ALKOHOLISM: Du har 2 kor, men ser 4.
ANARKISM: Du har 2 kor. Du skiter i dem
EGOISM: Du har 2 kor. Du mjölkar dem och dricker upp all mjölk själv.
HINDUISM: Korna har dig.
ILLUSIONISM: Fan va många kor du har.
KOMMUNISM: Du har 2 kor. Regeringen tar båda och ger dig mjölken.
KVANTMEKANIK: Du har ungefär 2 kor.
MARKNADUNDERSÖKNINGAR: Du har 2 kor 53% av dem föredrar pepsi före Coca cola.
MATRIXISM: Det finns inga kor.
NAIVISM: Att överhuvudtaget ha kor.
NATIONALISM: Du har 2 kor. Du slår den ena gul och den andra blå.
NATURALISM: Du har 2 kor.
NAZISM: Du har 2 kor. Du kallar den ena arisk och sätter den andra på koncentrationsläger.
NYLIBERALISM: Du har 2 kor. Du säljer dem och köper mjölk.
PACIFISM: Du har 2 kor. du släpper dem fria.
SKEPTEISM: Va fan ska man med kor till?
TERRORISM: Du har 2 kor. Du spränger dem

Av Sussi - 14 juli 2009 07:06

Vill ni läsa en positiv och glad blogg nu så får ni nog hoppa över det här inlägget, det är morgon och jag är så trött, TRÖTT, TRÖTT!!

Vill ha semester NU..  Suck! 8 jobbiga mornar kvar att gå upp :-(

Av Sussi - 13 juli 2009 18:38

Nu förstår jag inte alls vad som hände?? Jag åkte från jobbet nästan två timmar tidigare än vad jag normalt slutar. Jag skulle köpa lite mat och sen skulle jag åka hem och hjälpa sambon sätta ihop garderober!

Men konstigt nog kom jag inte hem nåt tidigare.. Vart kan dom två timmarna ha tagit vägen? Har jag blivit kidnappad av Aliens kanske?

Kan två timmar bara gå upp i rök!!?

Eller så kanske det kan bero på att jag åkte till Gränby Centrum för att handla mat och där finns det inte bara en mataffär utan massa roliga klädbutiker. Så det var där jag hamnade hihi

Nu har jag två toppar till att stoppa in i den nya garderoben. Så fort den blir helt ihopsatt vill säga. Som vanligt så brukar man glömma köpa nån liten del. Våran miss var att vi kom hem utan gångjärn!! Vilka klantar hihi

Så nu blir det en tur till Ikea i morgon så vi kan få dit dörrarna också!


Av Sussi - 13 juli 2009 07:23

Nu när det har varit så ostadigt i större delar av landet så kanske det passar bra med ett litet filmtips så här på morgonkvisten!!

I och för sig så skiner solen faktiskt här idag :-)

Men då är det ju tyvärr det vanliga.. Jag jobbar!! :-(



Den här filmen såg sambon och jag igår. En lite äldre film från 2004. Det är en perfekt söndagskomedi. Lite löjlig men den bjöd ändå på mycket skratt..  Det var ganska kul att se Michael Douglas i en komedi.

Det ska tydligen vara en nyinspelning av klassikern The inlaws från 1979.


Här kommer handlingen:

Jerry Peyser är fotvårdsspecialist och trivs med sin mycket välorganiserade och strukturerade tillvaro. Men nu ska hans dotter gifta sig med CIA-agenten Steve Tobias son. Steve håller ett tempo närmast jämförbart med en värmesökande missil, något som redan har fått hans ex-fru att söka rekreation i en helig ashram. Jerry ryser vid blotta tanken på det kaos som Steve för med sig, men snart är han själv insyltad upp till öronen i ett av Steves farliga uppdrag. Det högst omaka paret är dock tvunget att samarbeta - för barnens skull...

Av Sussi - 12 juli 2009 19:02


Idag fyller Peter, en kompis år. Tack för den goda blåbärsprinsesstårtan :-)


 


Nu har vi köpt garderober till lillrummet! Det blev Pax Birkeland. Vi var inte riktigt överrens eller rättare sagt, sambon var inte riktigt överrens.. Han ville ha Hemnäs istället men han gav sig utan nån större fight hihi

Precis när vi skulle börja bära in alla delar så skulle det ju förstås börja regna!!

När jag gick på promenad med Doris så Vräkte det ner. Jag äger ingen regnjacka så jag lånade sambons som naturligtvis var för stor så luvan åkte ner för ögonen hela tiden. Det var bara att ta av sig luvan om jag ville se nåt. Nu är både Doris och jag plaskvåta :-(

Jag har kommit på att det måste vara mitt straff för att jag syndat så grovt idag!! Kebabtallrik och tårta har jag slängt i mig."Slår på fingrarna"

Förlåt alla som bor runtomkring som blev meddragna i mina synder hihi






Av Sussi - 12 juli 2009 08:00

Vi hade riktigt tur med vädret igår. Efter flera dagars regnande så bestämde det sig för att bli fint när vi skulle på grillparty :-) 22 grader och mestandels sol måste man vara nöjd med! Vi satt ute hela kvällen och mös. Det enda som blev lite jobbigt var myggen som också bestämde sig för att dom ville vara med på partyt. Jag kan inte klandra dom för det var ju en riktigt trevlig kväll hihi

Men jag hört att det finns dom som har det betydligt värre när det gäller myggor.. Vissa kan inte ens gå utanför dörren, så jag ska inte klaga :-) Dessutom så fungerar myggmedel riktigt bra!


Imorse var det lite svårt att pallra sig upp ur sängen..

Det blev några glas vin igår så lite slö känner jag mig. Men upp kom jag till slut :-) Jag tänker trösta mig själv med att det även där finns folk som har det värre hihi


Av Sussi - 11 juli 2009 11:44

Nu är tvätten alldeles straxt klar, allt är avdammat, golven dammsugna och allt som var framme är undanplockat!! Två tråkiga timmar har försvunnit.. Tänk så mycket skoj man kunde ha haft istället hihi Men visst är det skönt att ha det gjort :-)

Jag brukar alltid börja med städningen precis när jag har gått upp på morgonen, för sätter man sig så brukar det vara kört. Då tar latmasken över.. så nu är jag vrålhungrig!! Eftersom sambon jobbar så får man ju ställa fram frukosten alldeles själv. Få se om jag kommer ihåg hur man gör!! hihi


Jag tänkte bara meddela att SOLEN SKINER!! Inte riktigt hela tiden. Några moln vill ju förstås vara med men det är övervägande fint än så länge :-) Översvämmningen börjar sakta men säkert sjunka undan. Idag kunde jag gå bredvid garaget utan gummistövlar :-)


Ikväll är jag bjuden på Grillparty så hoppas vädret håller i sig! Det är en jobbarkompis med familj som ville bjuda alla som var och firade honom på hans 30 års dag på mat.. Det ser jag fram emot.. Grillat är ju så gott :-)


Av Sussi - 10 juli 2009 22:48

Nu blev det tyvärr ingen räkfrossa!

Tydligen så serverar dom bara räkor på deras uteservering och eftersom det blåste så mycket idag så ville vi sitta inne. Det är inte så gott att tugga på håret som blåst in i munnen med varje tugga :-)

Så vi gick till en Grekisk restaurang som heter Tzatziki istället.. Dom har verkligan jättegod mat. Så nu sitter jag här och är proppmätt :-) Det blev ju ingen räkfrossa så till huvudrätt beställde jag smördegsbakade räkor med ris och Tzatzik så lite räkor blev det ändå! Jag kan lova att det var gott :-)


Jag har skrivit tidigare om att det är översvämmning på våran tomt. Bl a så ligger våran trekammarbrunn under vatten. Under det senaste 1 ½ dygnet så har det kommit 75 mm regn. Nu håller vi tummarna på att det inte kommer nåt mer innan allt vatten har runnit undan! På eftermiddagen och kvällen idag fick vi faktiskt njuta av solen :-)

Här kommer några bilder på elendet!!


Det gäller att ha gummistövlarna på om man ska gå ut från tomten!


Locket som syns till höger (med Doris leksak på ) är locket till våran trekammarbrunn..

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards