allt-om-inget

Alla inlägg under juni 2009

Av Sussi - 26 juni 2009 23:32

Vilken underbar kväll det har varit. Direkt efter jobbet åkte jag hem och duschade och gjorde mig i ordning för restaurangbesök på Java..

Jag tog som vanligt den Mongoliska buffèn. Det blir så gott när man plockar ihop dom färska råvarorna tillsammans med en supergod vitlökssås. Sen steker dom ordning det åt en medans man väntar.. Det ingår även en efterrätt. Den här gången blev det glass och friterad ananas. Kanske inte så fettfritt men väldigt gott :-)

När vi alla var mätta och belåtna åkte vi hem till dom vänner vi var där med och drack lite gottigt och snackade massa skit. Det var betydligt mycket bättre att sitta ute i stan än här ute på landet hos oss. Myggmängden är totalt olika. Här blir vi attackerade.. Vi har aldrig haft så mycket mygg nånsin som vi har nu :-(  Tyvärr så ska dom jäklarna bita runt fotknölarna. Där det kliar som mest!!

Nu börjar det bli dags att tänka på sängen..

Imorgon förmiddag blir det nog ett besök till Fyrishov.. Det är ett badställe som har pooler både ute och inne. Hur ska jag göra då??? Det finns ju ingen vass att bada i där hihiEn klassiker... Den är lika rolig varje gång :-)


(P=Problem inlämnat av piloten, S=Svar från mekaniker)


P: Innersta hjulet på vänster sida borde nästan bytas.
S: Har nästan bytt ut det innersta hjulet på vänster sida.


P: Testflygningen gick OK, bortsett från att den automatiska landningen var något hård.
S: Det är inte installerat något automatiskt landningssystem på detta flygplan.


P: Propeller nr.2 får inte nog med smörjning.
S: Smörjning till propeller nr.2 är OK. Smörjning till propeller nr. 1, 3 och 4 är felaktig.


P: Någonting sitter löst i cockpit.
S: Någonting sattes fast i cockpit.


P: Döda insekter på framrutan.
S: Levande insekter är restade i lagret.


P: Autopiloten ger ett fall på 200 fot när flyghöjden skall låsas.
S: Kan inte återskapa problemet på marken.


P: Tecken på läckage på höger sidas landningsställ.
S: Tecknet borttaget.


P: Ljudet i intercom är otroligt hög.
S: Ljudet i intercom inställt till en mera trovärdig nivå.


P: Mothållslåset får gashandtaget att sitta fast.
S: Det är liksom det det är där för...


P: Misstänker att det är en spricka i framrutan.
S: Misstänker att du har rätt.


P: Saknar motor nr.3
S: Motor funnen på höger vinge, efter kort sökarbete...


P: Flygplanet uppför sig lustigt.
S: Flygplanet har beordrats att ta sig samman, flyga ordentligt och vara lite mer seriöst.


P: Radarn brummar.
S: Har omprogrammerat radarn till att tala.


P: Mus i cockpit.
S: Katt installerad.

ANNONS
Av Sussi - 26 juni 2009 07:19

I morse, när jag hade kommit halvvägs till jobbet tog det bara stopp..

Några hundra meter bort såg jag massvis med blinkande ljus. Polisen hade stängt av 288:an som jag åker in.. Min första tanke var att jag blev irriterad sen skämdes jag lite över det för tänk om det är nån som har varit med om en olycka.. Då vill ju inte jag sitta där och morra! När dom väl efter 15 min släppte på trafiken igen var det endast massa polisbilar där så då blev jag irriterad igen :-) Jag har fortfarande inte fått reda på varför dom spärrade av vägen och det är väldigt frustrerande för en nyfiken själ som mig hihi Men det är skönt att det inte var något allvarligare som hade hänt!!


Men nu tänker jag fokusera på att det är en härligt solig fredag och snart kommer den där underbara helgen. Ikväll ska jag dessutom gå till min favoritrestaurang Java och käka med goda vänner så det ska bli väldigt trevligt.. Det är alltid skönt att slippa göra mat själv hihiDet är väl ingen som har undgått att hört att Michael Jackson är död? Han dog av hjärtstillestånd i går kväll Svensk tid.. Det dröjde inte lång tid innan ryktena började florera om överdos. Men det vill jag inte tro på!!

Även om man inte kunde förstå hans leverne så måste man ändå ge honom att han var otroligt duktig på att sjunga och göra musik. Han blev dock bara 50 år..

ANNONS
Av Sussi - 25 juni 2009 22:17

Vilka jäkla skitlotter!! Dessutom var fotbollsplanen full av bilar så vinstchansen sjönk rätt så rejält. Dumma semestertider :-(  Som ni kanske har förstått så vann vi ingenting hihi

Eftersom det var så många bilar idag så gick det betydligt fortare än vad det brukar göra. Jag kom hem hela 20 min tidigare än jag brukar så nu borde man tänka till och gå och lägga sig så man inte kommer vara så trött imorgonbitti.. Borde ja :-) Det första jag gjorde när jag kom hem var att starta datorn så där sket det sig. Varför vara pigg på jobbet, det är ju ändå inget kul att vara där hihi 

En hel månad kvar till semestern. Fy vad jag är arbetstrött.. VILL HA SEMESTER NU!!!!!

Gnäll, Gnäll och åter Gnäll... Suck! Jag får hoppas jag känner mig gladare imorgon.


Av Sussi - 25 juni 2009 07:37

Härligt med den här sommarvärmen!! Även om man bara får sitta och titta på solen från kontorsfönstret :-(

Dom har spått att det kommer vara ett massivt högtryck över Sverige flera veckor till :-) Jippie!!!

Jag kom precis på att jag inte har vattnat landet på några dagar. Hoppas det inte hunnit torka än i hettan. Jag är nog ingen trädgårdsmästare trots allt hihi Det måste jag komma ihåg att göra ikväll... Minnet är bra men kort!!

Det såg inte ut att bli nån bilbingo för mig ikväll för kompisen jag brukar åka med skulle åka till Fyrishov och bada med sin son. Men då ringer en annan kompis och är sugen på att åka.. Så nu blir det nog bilbingo trots allt :-) Så det är bara att börja hålla tummarna för vinst hihiAv Sussi - 24 juni 2009 19:59

Min syster hade gjort ett så gott bröd när vi var där i midsommras. Så jag var ju bara tvungen att tigga receptet. Så nu är det första gången jag ska prova att göra det själv härhemma. Har precis satt in limpan i ugnen så nu börjar den där härliga nybakade aromen spridas i huset mmm vad det luktar gott med nybakat..

Det är ett superenkelt recept så förhoppningsvis ska nog inte ens jag kunna misslyckas hihiHurtbröd
 
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild lättyoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en avlång, smord bakform som rymmer ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp limpan och låt svalna.

Av Sussi - 24 juni 2009 06:44


Precis som jag befarade igår så blev det väldigt sent. Jag kom inte hem förrän 23:30. Inte så bra när man behöver komma ur sängen före 5 på morgonen..Det hade till och med börjat skymma när jag körde hem!

Och det märktes på besöket av alla fladdermöss som attackerade bilen. Det ser verkligen ut som om dom gör det. Vet inte om dom dras till ljuset av lyktorna på bilen eller vad det är? Men det blir ganska läskigt när man tror att man ska köra på dom hela tiden.. Och inte prata om alla katter som ska springa över vägarna på kvällarna.. Dom vill man ju verkligen inte köra på!!!

Möhippeplaneringen var i Bälinge igår kväll så jag tog vägen genom Vattholma för att komma hem. Den åkte jag på ganska många mil. Jag såg inte nån annan bil på hela den sträckan. Tydligen så hade resten förstått att man skulle ligga i sängen då, förrutom alla katter och fladdermöss förstås hihi

Av Sussi - 23 juni 2009 18:13

Solens strålar brände min bara hud
jag låg stilla, precis som förut
Kände dess varsamma hands närmanden
välkommet och glatt
huden rös och jag bubblade av skratt


Aldrig förr känt sådan lycka
men jag kan inte röra dig, konstigt kan man tycka
låg stilla salig där i min ensamhet
varm och spirituellt fantastisk
du har återvänt för att göra mig het


Min älskare som återvänder varje år
den som plåstrar om vinterns sår
Utan dig är jag ensam
men nu är vi gemensam
Utan dig vore jag mörk och kall
Solen, min bundsförvant


Skriven av Ronja Koepke

Av Sussi - 23 juni 2009 07:06

Hörde på radion när jag åkte till jobbet i morse.. att en Kinesisk bonde hade grävt ett hål på 16 meter i hans kök. Tydligen tog det honom 6 månader. En undervattensflod rinner under hans hus så nu så får han färsk fisk varje dag. Dessutom lägger han nät och säljer fisk..

Jag vet inte ja.. är han dum eller smart?? Man kan ju alltid lägga nåt snyggt över hihi


I kväll är det Möhippe planering 3. Nu borde det vara den sista för det är bara smågrejerna kvar.. Vi ska samlas kl 20 ikväll så det blir ruggigt sent. Man kommer nog vara rejält trött imorgon på jobbet.. Jag räknar även denna gång med mycket skratt och gott fika ;-) Det som är lite så där tycker jag, är att det är så långt kvar tills själva möhippan :-(  Det låter ju så kul allting så det är lite jobbigt att vänta hihi


Du är stressad när...

   ...Du längtar efter att den romantiska middagen skall ta slut, så att Du får duka av och diska  undan.

 ...Bekymmersrynkan mellan ögonen är djup som ett dike och inga anti-rynkkrämer längre slätar den.

 ...Du för en kort sekund inte kan komma på vad Dina barn heter.

 ...Du blir sur om det dyker upp många gäster till Din födelsedagsfest, eftersom det innebär extra jobb.

 ...Du dyker upp i full gala utanför stans finaste teater - fel kväll.

 ...Du för femte gången samma vecka glömmer bilnycklarna - i bilen.

 ...Du finner en sällsam frid i barnprogrammen på TV:n

 ...Du umgås med Din älskling nästan uteslutande via små lappar på kylskåpsdörren.

 ...Du glömt vilken kemtvätt Du lämnat in festklänningen på och måste ringa runt till kvarterets alla tvättar för att hitta den.

 ...Du behöver en lista över alla listor Du skrivit.

 ...Du öppnar ugnen och hittar söndagens ( ostekta ) kyckling där.

 ...Du avslöjar hemligheter i samma takt, som höstlöven faller - även Dina egna.

 ...Din katt börjar bli skallig av Ditt hårdhänta strykande.

 ...Du försöker tvinga ner baguetten i kökslådan, i tron att det är en brödkniv.

 ...Du inför helgen på landet spänner säkerhetsbältet om hunden och lämnar ditt förvånade barn kvar ute på trottoaren.

 ...Du inte kommer ihåg om Du ätit eller inte under dagen.

 ...Du går på fest med bakdelen av kjolen instoppad i trosorna.

 ...Du får hjärtklappning när telefonen ringer och tänker: "Vad har jag missat"?

 ...Du läser samma enkla mening om och om igen utan att förstå vad du läser.

 ...Du vaknar en morgon och ser ut som trollet Plupp i håret efter allt nervöst tvinnande.

 ...Du gör en massa saker samtidigt. Som att torka golvet medan Du sitter på toaletten. Och skura kaklet medan Du duschar.

 ...Du försöker ratta in TV 4 på mikrovågsugnen.

Presentation

Följ bloggen

Följ allt-om-inget med Blogkeen
Följ allt-om-inget med Bloglovin'

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se