allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Ett allvarligt problem..

Av Sussi - 30 juni 2009 06:35

Hittade den här hos Nettis och självklart så vill jag sprida detta vidare! Varje sommar läser man flera artiklar om personer som har lämnat sina hundar i bilen.. Det blir verkligen så här varmt!! Så snälla.. lämna hunden hemma istället! Det blir givetvis så här varmt även för andra djur och BARN!


 
 
Cia

Cia

30 juni 2009 06:52

Eller hur! Läste om en pappa som glömt att lämna sin ettåring på dagis.Hon satt fastspänd i barnstolen hela dagen medans han jobbade upptäcktes först när frun skulle hämta på dagis men då var det försent...usch vilka mardrömmar man skulle ha...Håller med dig att sitta i bil så lite som möjligt på sommaren...

http://fummelmajas.blogg.se

 
*tingeling*

*tingeling*

30 juni 2009 07:02

God morgon i stugan! Ja huga det blir ju otroligt varmt i en bil... Då får du börja ner räkningen :) är en aning svalare idag, men det går inget, blir skönt ändå :) Ha en fin fin dag :)

http://www.metrobloggen.se/hyttabytt

 
lillis

lillis

30 juni 2009 07:17

Jag förstår inte mig på folk som kan lämna både djur och barn i bilarna när det är så varmt.
Ha en bra dag
Kramar

http://danslillis

 
Ammis

Ammis

30 juni 2009 07:18

Godmorgon. Naturligtvis tar sprider jag detta vidar fast jag varken har hund el. barn men man måste ändå få folk att koppla på hjärnan!!! Blir helt skogstokig när jag läser om folk som lämnar djur/barn i bilen.

Ha en skön dag.

kramelikramar

http://ammis.bloggagratis.se

 
Ammis

Ammis

30 juni 2009 07:20

Hej igen ;0). Det där med spikmattan, det gör ont, skitont, men det liksom går över efter en stund och det sprids en värmen. Tror att en del behöver längre tid på sig att vänja sig, min man, han slänger sig på den och ylar:"Åhhh så skönt det kliar", fast han är väl en självplågare...ha ha.

Hej så länge

http://ammis.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

30 juni 2009 07:46

Minsta möjliga bilåkning då det är varmt ute , och manlämnar inte barn och djur i en bil i värmen , det är oansvarigt !
Tar med detta och sprider detta vidare !!

Ha det gott i värmen !!
Kramen Berith =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin/wiper

30 juni 2009 08:18

Bra budskap att ta till sig för dom som har djur. Läste nyss att en man glömt sitt barn i en kokhet bil och det blev en tragedi med dödlig utgång.

Ha en bra dag kram

 
Nett

Nett

30 juni 2009 08:50

Skrämmande.. ingen risk att det sker här, för vi har ingen hund. Ha en fin dag *kram*

http://www.metrobloggen.se/nett

 
marita

marita

30 juni 2009 09:01

Självklart tar jag den och sprider vidare.Tyvärr så kommer väl inte den som behöver läsa detta att se det.En påminnelse till alla kan ändå behövas.Med tanke på hur fort graderna stiger.Även jag har läst om både barn och hundar som blivit kvarlämnade.Jag kan bara föreställa mig vilken fasansfull kamp mot hettan dom har fått kämpa med.Fruktansvärt,varje gång så fattar man inte hur folk är.Jag skulle aldrig tveka att ingripa om jag ser att nån lider i en för varm bil,har gjort det en gång,och den hunden överlevde.En stor Berner sennen med mycket päls.Som tur var så hade jag en vatten flaska i bilen så jag kunde både svalka honom och han fick dricka.Varje gång jag ser hans plågade ögon framför mig,så gråter jag.Så hemskt var det.
Apropå det här med värme.Vilken av kylplattorna hade du köpt? Du är ju så nöjd med den,så jag tänkte härmas lite.
Ha en fin dag nu.
Kramiz!

http://www.metrobloggen.se/pussnosar

 
Elisabeth

Elisabeth

30 juni 2009 09:57

Detta kan inte nog påpekas och jag har ju förstått att du värnar om djur när du har AC hemma också. Det är ju grymt och oansavrigt att lämna en hund eller ett barn i en varm bil. Det var ju för några dagar som en 1-årig flicka i Lyngby i Danmark avled, troligen av värmeslag, sedan hon lämnats i en het bil. Kram

http://elisannw.bloggagratis.se

 
sussi

sussi

30 juni 2009 10:07

Godmorgon bra bild jag lägger ut den i min blogg också..Ha en fin dag kram

http://superwoman.bloggspace.se

 
sussi

sussi

30 juni 2009 10:09

Såg att min vän Ruth gjort bilden..Ska sprida den jag med kram

http://superwoman.bloggspace.se

 
marie

marie

30 juni 2009 10:20

usch....och ändå händer det alltid något fall varje år.

http://tallrotsmarie.blogg.se

 
Sussa

Sussa

30 juni 2009 11:12

Jag ska se om jag kan få in den i min blogg oxå. Mina hundar älskar att åka bil och vill följa med överallt ... NÄR de är med så får de en skuggparkering OCH helt öppen bagagelucka OCH nedvevade bakrutor ... O ändå har jag panik o gör ärenden i blixtrande hastighet. Om det är möjligt så får de ta ett dopp på vägen så att säga. Då vet jag att de är svala INNAN jag parkerar.
Om det är alldeles för långt till en parkering i skugga så får vi åka hem igen. Om både jag o Bengan är med så gör den ena ärenden medan den andra kör runt :-)

Vad gör man inte för sina vänner?

http://sussasvovvar.blogspot.com

 
Ann-Britt

Ann-Britt

30 juni 2009 12:08

"Lånar" bilden till min blogg också. Det är bra att sprida den till så många som möjligt.

Lycka till med dina kilon...

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Teija

Teija

30 juni 2009 15:50

Den här tabellen är jättebra!
Läste om din shopping... måste också shoppa lite idag. Skall på begravning imorgon. Våra döttrars farmors kusin har gått bort. Han var så sjuk och trött så nu känns det som han fått ro i alla fall.
Ha det så gott i sommarvärmen, kramis

http://varannandag.bloggagratis.se

 
marita

marita

30 juni 2009 17:03

Nu har härm apan beställt en kylplatta också,hi,hi.Man måste ju tänka på lappisen i värmen.Över huvudtaget bra,så den inte blir överhettad.
Ha en fin kväll nu,
kramiz!

http://www.metrobloggen.se/pussnosar

 
Lena

Lena

30 juni 2009 18:46

Jättebra tabell!
Helt ärligt, sånt där kan jag inte vara ödmjuk med längre, utan jag blir jätteförbannad på folk som inte tänker längre än näsan räcker.
Hur kan man vara så dum i huvudet!?

Ja, ursäkta, inte meningen att komma och skälla här i din blogg. :)

Hoppas allt är gott med dig!
Kram

http://celena.blogg.se

 
annika

annika

30 juni 2009 18:52

vissa människor borde inte ha barn!
Kanske låter rått, men lämnar man sin nyfödda baby i en kokhet bil - vad annat kommer man att utsätta barnet för? Då måste det finnas brist på vissa hjärnceller...

Stackars unge....

http://www.banfield.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

30 juni 2009 22:58

Ja jag hoppas verkligen att solen lyser på din semester också..nu tycker jag det kan komma lite svalka ett tag baaara ett liitet tag,,,Men man får ju aldrig sin önskan uppfylld..
jag tar också gärna med mej uppmaningen till min blogg..Usch ja det finns sååå många incidenter med Djur o barn instängda i heta bilar usch..

http://dagslandan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards