Direktlänk till inlägg 24 juni 2009
Min syster hade gjort ett så gott bröd när vi var där i midsommras. Så jag var ju bara tvungen att tigga receptet. Så nu är det första gången jag ska prova att göra det själv härhemma. Har precis satt in limpan i ugnen så nu börjar den där härliga nybakade aromen spridas i huset mmm vad det luktar gott med nybakat..
Det är ett superenkelt recept så förhoppningsvis ska nog inte ens jag kunna misslyckas hihi
Hurtbröd
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild lättyoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en avlång, smord bakform som rymmer ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp limpan och låt svalna.