allt-om-inget

Direktlänk till inlägg 5 april 2009

Lakritspannacotta.. mums!

Av Sussi - 5 april 2009 22:22

Den bästa efterrätt som finns är pannacottor av alla dess slag. Jag brukar göra vanilj eller choklad pannacotta normalt. Man nu hittade jag det här receptet. Jag bara älskar lakrits så det här blir nästa godsak att göra..!

 

Lakritspulver finns i krydd- och delikatessbutiker

1,5 st  gelatinblad

4 dl  grädde

1 msk  lakritspulver

2,5 msk  socker

Garnering   hallon, eller andra bär eller frukt

0,5 msk  lakritspulver

Tillagning

8 små glas


20 minuter + 3 timmar


1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde, lakritspulver och socker. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma grädden och rör om. Låt svalna.
3. Fördela lakritspulver i botten av glasen. Häll upp pannacottan i glasen. Ställ dem i kylen i minst 3 timmar (jag brukar lämna dom i kylen över natten).
4. Garnera pannacottan med hallon eller andra bär eller frukt.



 
 
Alle

Alle

5 april 2009 23:35

Låter smaskigt detta...ska kanske överaska mannen i huset med detta...han som gillar lakrits...bra tipps!

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
janet65

janet65

6 april 2009 00:15

tack så mycket för detta recept, jag älskar lakriyts så detta ska jag prova kram

http://janet65.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

6 april 2009 08:22

Tack för detta recept, jag vill så gärna göra en pannacotta som lyckas. Detta skall testas i Påsk. Den verkar jättesmaksig och min man älskar lakrits.
Ha en bra dag

http://wiper.bloggagratis.se

 
Lotta

Lotta

6 april 2009 20:15

Låter riktigt gott!
Tjing

http://lottans.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sussi - 6 juni 2013 19:15

    När vi flyttade in i vårt hus för ca 10 år sen så svor jag att jag aldrig skulle klippa gräset! Ville min sambo bo i hus (egentligen är jag en stadsbrutta) så fick han se till att såna praktiska saker blir gjort själv. Inga problem sa samb...

Av Sussi - 1 juni 2013 12:30

    Solen skiner, 22 grader varmt ute! Fredagsmiddagen ska förberedas.. Jag jobbade sent idag så klockan är efter 19 när jag kliver innanför dörren. Mästerkocken ska precis sätta igång sitt arbete..     Det viktigaste.. Innan man bö...

Av Sussi - 26 maj 2013 11:00

  Vad tiden går fort. Man hinner liksom inte med. Denna vecka har det varit fullt upp. Bl a med jobbet som firat 70 år i branchen. I 3 dagar firades det med buffé i partytältet, mingel, uppvisning av hur en bombhund jobbar, tävlingar och afte...

Av Sussi - 19 maj 2013 19:45

   I torsdags lämnade jag sambo och Spike.. Men bara för en helg ;) Han fick vara kvar hemma med alla måsten medans jag..    inte haft några måsten alls! Bara roat mig..   Vädret var helt fantastiskt i Säfsen Stugby. 20-22...

Av Sussi - 12 maj 2013 10:30

  Den som spar han har.. Fast i det  här fallet kanske sparandet inte är det allra bästa. Vi har ett litet utrymme i garaget där allt slängs in i förbigåendet. Konstigt nog verkar det aldrig ta sig vidare in i bilen! Det tog mig ca 15 minuter...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards