Direktlänk till inlägg 5 april 2009
Den bästa efterrätt som finns är pannacottor av alla dess slag. Jag brukar göra vanilj eller choklad pannacotta normalt. Man nu hittade jag det här receptet. Jag bara älskar lakrits så det här blir nästa godsak att göra..!
Lakritspulver finns i krydd- och delikatessbutiker
1,5 st gelatinblad
4 dl grädde
1 msk lakritspulver
2,5 msk socker
Garnering hallon, eller andra bär eller frukt
0,5 msk lakritspulver
Tillagning
8 små glas
20 minuter + 3 timmar
1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde, lakritspulver och socker. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma grädden och rör om. Låt svalna.
3. Fördela lakritspulver i botten av glasen. Häll upp pannacottan i glasen. Ställ dem i kylen i minst 3 timmar (jag brukar lämna dom i kylen över natten).
4. Garnera pannacottan med hallon eller andra bär eller frukt.